Svenskar sluta vara så avundsjuka!



Sveriges folksjukdom heter, jag säger det igen: Avundsjuka. Min kloka vän Victoria skickade mej en länk. och jag säger då det, Sveriges stora folksjukdom är avundsjuka. Jag har skrivit om detta ämne förut i min blogg men minns inte när.

Men är inte detta något som egentligen berör de flesta, mer eller mindre. När grannen, kompisen, eller kollegan kommer med en snyggare bil, har ett lite större hus, äger två mobiler istället för en, lyckas lite bättre på provet och är lite kaxigare blir denne anklagad för både det ena och det andra. I modebloggarnas värld är det nog ingen som missat den kända bloggaren - blondinbella. En brud med rätt mycket bakom pannbenet faktikst, driftig och framgångsrik 17- åring.
Henne sitter halva bloggvärlden och klankar ner. I ärlighetens namn handlar det bara om avundsjuka och ingenting annat.


Indoktrineringen, det där med jämlikhet, är förbluffande solid. Kungen får ha lite mer stålar och givetvis Wallenbergs och ett par till. Plus naturligtvis pop- och sportstjärnor. Och vinnare på det (statliga!) lotteriet. En liten grupp bor i landets gräddfil. Men sen är det slut. Systemet topphugger obarmhärtigt. Den som tjänar lite mer beskattas stenhårt så att han/hon inte tjänar mer. De som tjänar minst, ungefär 600000 kvinnor med garantipension, beskattas de också, så hårt att de hamnar på existensminimum och inte orkar protestera.


Att bli rik - aldrig så lite rik - genom att jobba hårt och spara, är helt enkelt inte möjligt. Som Dick Kling slår fast i sin bok " Radhusproletärer och ombudskapitalister" betalar genomsnittssvensken 6,8 miljoner i skatt under sitt liv. Han/hon får tillbaka 5,6 miljoner. Eller med andra ord: i Sverige är normala knegares liv ett förlustprojekt.

Ulf Nilsson har skrivit en artikel om detta,.


Du kan fortsätta läsa artikeln här!

Låt folk lyckas, och sluta vara så bitter över andras framgångar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback