dagens faktum: att träna rensar huvudet.


Att träna rensar huvudet. Det har kvällens träningspass påvisat. Och jag vill berätta för er kära läsare att livet ibland inte är så lätt. Och att det inte alltid är glädje som speglas i leendet. Vad som då är viktigt att komma ihåg är att det är tillåtet att vara ledsen. Det är tillåtet att visa sig svag. Det är tillåtet att gråta tills tårarna är slut. Och det är tillåtet att tillåta sig själv att bli glad igen.


dagens bibelord är härmed infört!


Vi gillar detta med "dagens", dagens att-göra, dagens bild, dagens låt och dagens outfit. Så varför inte inviga dagens bibelord? Detta införs härmed av Jo'anna says. (och kommer läggas in under en ny flik som kommer heta just Dagens bibelord)

Allt är skapat genom honom och till honom. Kol 1:16b



...och om det nu är så att du undrar över vad någon vers eller text betyder så vill jag att du frågar! Så ska jag göra mitt bästa med att svara.

let it snow


Jobbar för fullt och planerar såklart att lägga upp dagens bibelord. Sorry min dåliga uppdatering under helgen, nästan så jag skäms. Men detta ska det garanterat bli ändring på.

Hoppas ni mår bra, med tanke på omständigheter som att längtan efter Uppsala ständigt växer och att vännerna och familjen där i trakten saknas, så mår även jag bra. Julmusik gör mig absolut glad i hjärtat. Det får mig att se kommande veckor som lätthanterliga.

music of today


Ave Maria- Celine Dion


idag bjuder jag på julkänslor

en julig dag i den ljuvliga staden Uppsala

Söndag för mig innebär söndagsgudstjänst i en kyrka. Så därför åkte jag till min kyrka i Uppsala och gick på adventsgudstjänst, träffade vänner, kollade in Julmarknaden som hölls, därefter åkte jag och Isak ner på stan, åt lunch på Dragon Palace (kinarestaurang inkl. sushi!) för att sen promenera genom den julpyntade stan, säga hej till Mallan på H&M och sen bege oss hemåt och dricka glögg!

Adventsgudstjänst och första ljuset tänt!

 

Min söta syster sålde tillsammans med sin klass en hel drös av julgodis och annat juligt!

 

JULKÄNSLOR !

Fyndig& julig skylt!

Jag hatar felstavningar och särskrivningar (kanske för att jag älskar rättstavning!) så därför tyckte jag denna skylt var lite rolig då de stavade OBS med två B. Så det kan gå.

Ett juligt Uppsala är ett mysigt Uppsala!

 


Scenen med Uppsalas tomtar på



Isak som dagen till ära bar boots och rutig flanellskjorta


Jag i päls och vit dubbelknäpptskjorta

6 månader av tusenmiljoner med dig

 

I lördags firade jag och Isak 6 månader tillsammans. Dagen började med att jag åt adventsfrukost med familjen. Därefter hämtade Isak upp mig och vi åkte till Stockholm, Isak bjöd mig på middag, vi gick på julmarknad, gick på bio (Bröllopsfotografen), åkte till Nacka Strand (platsen vi varit på så många ggr förr!) därefter åkte vi hemåt, adventsfikade med min familj, tittade på en film och snicksnackade en stund. Helt klart en fantastisk dag! Tack Isak!

frukost i suddig version

 

Isak under middagen

Johanna under middagen

 

Julig julmarknad

 

Ljuvlig kille.

 

Marknad

Konstig julgran? Vad hände, värsta skaftet liksom?

Isak och jag

Jag

 

Utanför NK

Julpynt i Gallerian

 

Vi åkte till Stockholms största biosalong och gick på bio.

 

Vägen in mot Nacka Strand

 

Där de även har ljusbelysning i marken och på alla möjliga ställen

 


Fredag af Uppsala

Såhär såg det ut i fredags då jag var i Uppsala. Var inne på Ny Generations konferens och sa hej till vänner, mötte upp Mallan och tillbringade kvällen med henne! Såå mysigt och gissa om vi babblade på.


jag


Mattias


Jag och Rebecca


Emelie och Rebecca






 favvo-jakob!




Jag och Bruk


Jag, Emma och Rebecca





Emelie och Micke




Uppsala by night

'
Julmys hos Mallan.


Malino och jag





 
och ena sidan av hennes fantastiska garderob.


i bilen mot stockholm.


Sitter nu i bilen mot Stockholm. Dagen började med julfrukost a la pappa och gissa om det var mysigt? Hela familjen vid frukostbordet och vi babblade på om allt mellan himmel och jord! Perfekt start på en perfekt dag. För idag umgås Isak och jag. Ett halvår har vi varit tillsammans och detta måste firas.

music of today och bilder från gårdagen kommer strax upp!

ta hand om era nära och kära. skriv ett sms eller ring ett samtal, det tar inte så lång tid men betyder oerhört mycket.

lyckan är stor


Om 30 min ankommer jag till Uppsala och gissa om det känns gött i kroppen då efter 4h sittande? Mamma lovade att komma och möta upp mig med bilen. Ska bli skönt att äta hemlagad mat, lämna väskor och sånt hemma innan jag beger mig neråt stan, säger hej till Mallan och träffar folk!

och vet ni, jag är oerhört sugen på jul nu. Helst ledigt i några veckor också. Och lyckligtvis är ju både jul och ledighet på intåg.

en ny idé


funderar på att lägga upp dagens bibelord. vad sägs?

borås, alingsås, herrljunga, stockholm, uppsala


Jag längtar hem så in i Norden. Sitter på tåget mot Stockholm nu och lyckligtvis hamnade jag i tysta vagnen. Det är vad mitt sinne behöver just nu. Tystnad. Trots en relativt lugn vecka så är mitt jobb oerhört utgivande. Så stunder kommer då man behöver tystnad, en uppbyggande bok och en lite ensamhet. Laddar batterierna gör jag inför helgen då jag ska få träffa några favoriter, malin, emelie, pojkvännen och hela den fantastiska familjen!


Mellanlandning i Herrljunga, i väntan på snabbtåg även kallat X2000 mot huvudstaden


rullar nu in i Alingsås

Rullar precis i denna sekund in i Alingsås, väskan är packad och vi är redo att inta staden. Efter dagens första och enda gruppträff hoppar jag på tåget mot Uppsala! Och äntligen ska jag få träffa Malin som jag inte träffat på miljoner år och även få träffa en hel drös med Uppsalafolk som jag inte sett på länge. Typ guldbruden Emelie!

Ikväll är det Ny Generationkonferens i Pingstkyrkan i Uppsala och gissa om jag ska dit och checka läget!

bloggar mer från tåget.

music of today


Little bit -Lykke Li

Idag har Johanna valt music of today och jag tycker att hon gjorde ett ruskigt bra val! För det är lite så här jag känner: I think I'm a little bit in love with you. Och inte så lite heller. Smack!

dagens förbjudna

Okej, min kille gillar inte detta med ostbågar. Därför passade jag och Johanna på att köpa med oss en påse hem till filmen. Och gissa om det var längesen jag åt dessa förbjudna (ja, han har förbjudit mig att ens titta åt detta håll när han är i närheten. vilket medför att jag inte ens kan gå förbi de i chipshyllan innan jag får argablicken) Så gissa om glädjen var stor då vi båda kom fram till att vi gillart! Trevlig kväll med ostbågarna och filmen Hundtricket, som för övrigt är en av Sveriges bästa filmer!


Jag tillsammans med det förbjudna


Classic Espresso house i Alingsås


Idag har vi träffat grupper, fotat grupper, träffat Sveriges, utan tvekan, bästa rektor, heelt fantastisk människa (vart ni finner henne? - på Vittra de Gerdsken, Alingsås) och hängt i Alingsås. Otroligt roligt! Minus är att det har regnat typ exakt halva dagen! Annars har vi haft mysigt, snicksnackat om viktiga tjejgrejer (KÄRLEK, killar och sånt ni vet) och avslutade kvällen gjorde vi med påse ostbågar, en halv godispåse och choklad. Rättigheter att ta ut då vi slitit en hel vecka och snart intar helg! Imorgon åker vi till Alingsås på morgonen, där håller vi en gruppträff och efter detta hoppar jag på tåget mot Uppsala! I helgen följer både lilldatorn och kameran med vilket innebär uppdatering på hög nivå. (Hoppas jag!) Dessutom firar jag och killen halvår på lördag så vi får se vad vi gör då!



Fantastisk grabbgrupp på Sven Eriksonsgymnasiet! Dessa fotades idag!



Vackra Johanna och gubben i vattnet (observera, detta är konst!)






Jag och typ jordens största Pinoccio. Vad tanken är med denna är det ingen som vet.



Johanna och Pinoccio



Söta Johanna och en kopp kaffe+ pralin



Jag.


Absolut den mysigaste butiken i Alingsås världshistoria! Den är fantastisk. Du köper något trots att du inte tänkt tanken innan.


Absolut ett hett Alingsås-tips!




Fika gör man på Classic Espresso House (inte det mer trendiga espresso house som stadsborna är vana vid!) Detta är tusenmiljoner ggr mysigare. Dessutom helgo personal!



Jag på Classic Espresso house andra rundan!



det här är ingen tv-blogg


Frågan är vad som hände i Bonde söker fru i kvällens program? Vad tänkte bönderna på när de fattade sina beslut? Heelt wacko. Den enda som fattade ett klokt beslut var ju Thilde. Smart brud det där. Hur som helst, supertrevlig kväll i verklig tjej-anda. Nästan så jag hade glömt bort hur mysigt det är att sitta tillsammans ett helt gött tight- tjejgäng som skriker i mun på varandra och gapskrattar åt samma sak. Det får mig helt klart att minnas tillbaka på gamla goda tider då vi alla tjejer hängde tajtare än tajtast och babblade om killar, kläder och allt annat som kan intressera en tjej. Jag saknar dessa tider. Nu bor vi på olika orter och jobbar med helt olika saker. Några pluggar och några jobbar. Vi ses inte lika ofta men det här med tjejgäng är utan tvekan något jag älskar. Och utan tvekan något jag ska se till att styra upp nästa gång jag är hemma. Tjejer, det är vi i sommar!   



Johanna och hennes otroligt söta kusin.



hela tjejligan uppradad. jag, Sara, Maria (ungdomsledare på Hönö, gött att jag träffat henne tidigare!), Ellen, Elin och Rebecka. (Johanna bakom kameran)



Ellen och Elin diskuterar


Johanna & Johanna på nya äventyr


Under dagen har vi som jag tidigare berättade ätit lunch på café Viskan, varit på pastorsträff och nu har vi jobbat lite hemma hos Johanna. Nu ska vi strax äta kvällsmat för att därefter bege oss hem till Elin och kolla på Bonde söker fru. Imorgon bär det av åt Alingsås!


Johanna på Viskan


Johanna (jaa, vi båda heter Johanna. gissa om vi har fått höra det i veckan?)


Ett regnigt Borås och ett mysigt Viskan


Supermysig butik full av julinredning!


Jag och ett superläckert paraply! Idag bär jag sammetsleggings för att det är så mysigt


Johanna & Johanna



music of today


Strawberry Swing - Coldplay




ny hemsida släpps!


Tidernas snyggaste hemsida släpps om exakt en timme! Det får inte missas!
www.nygeneration.se



Borås- Tranemo- Ulricehamn- Borås


Idag har vi träffat två pastorer i Tranemo oc tre ungdomsledare i Ulricehamn. Därefter åkte vi mot Lager 157 och kikae på OUTLETEN som de har där! Superkul! Och ikväll har vi kikat på film och myst. ((och innan detta ringde vi några jobbsamtal!) Imorgon blir det Kinna och Borås.


På Ulricehamns gator






Är du någon gång i Ulricehamn så har vi jordens bästa tips på grymt bra lunchställe! Emma å Andreas.




 



jag hos Johanna!


music of today


World of it's own - Tingsek

Otroligt peppande låt. Helt klart music of today, för denna har gått på högvarv i bilen idag!  

Hej borås!


Nu är jag på plats i Borås hemma hos Johanna och hennes otroligt söta familj! Här ska vi sova under veckan som följer då vi reser i Boråstrakterna. Känns oerhört skönt att slippa släpa med sig väskor, luftmadrass, kläder och datorer fram och tillbaka mellan olika kyrkor och sovställen. I veckan kommer vi bland annat resa till Tranemo, Ulricehamn, Alingsås, Kinna och så en och annan pastorsträff i Borås.

Nu ska jag strax hoppa i säng. Sov gott!

music of today


John Mayer - Georgia 

Sorry, men min fantasi är inte på högsta nivå. Men däremot bjussar jag ikväll på en personlig kvällsfavorit, nämligen John Mayer. Vem annars bjuder på sån här stämning annars om inte denne man?

music of today.


okej, det här med musik. Jag har musiktorka. Någon som har någon låt att tipsa om?

ALLA UPPSALABOR, ni bör vara på plats på fredag! Det kommer bli så ruskigt bra.

Detta evenemang gäller även dig som inte har någon koppling överhuvudtaget till Ny Generation. Kom till Pingstkyrkan bara så en stund, om du är på väg ut under fredag kväll börja kvällen med ett besök i Pingstkyrkan, om du inte har något att göra, kom till Pingst! Är det så att du inte vill gå själv? Ring/smsa mig så går vi dit tillsammans! Det kommer bli såå ruskigt bra och INGEN vill missa detta!



Hej NG!
Du är VARMT välkommen till höstens stora satsning Go! Uppsala. Detta evenemang kommer att gå av stapeln 27-28 november och kommer bli riktigt grymt! 

Go!-helgen startar på fredagen och det är då du har chansen att bjuda in alla dina vänner och alla som du känner! Det blir en riktig event-kväll med konsert, tävlingar, spex och en grymt bra Jesuspresentation. En perfekt kväll att ta med sina inte så kyrkvana skolkompisar.

Lördagen är till för dig som vill göra en skillnad för Jesus i din vardag. Dagen består av lovsång, pepp, praktisk och bra undervisning med bl.a. Ny Generations ordförande Joakim Lundqvist, kreativitet, koncentrerat bönepass för allt från världen till klasskompisen, TV-spel (!), Jesus, skolan, möten med Gud och med en massa nya vänner!

Missa för allt i världen inte detta och glöm inte att höra av dig om du har några frågor. Mer info finns på
www.nygeneration.se!

Vi ses där!

Arrangörer: Ny Generation & kyrkorna i Uppsala
Plats: Pingstkyrkan
Start Fredag: 19:00 27/11 - 09
Lördag: 12:00 28/11 - 09
Kostnad: Tro det eller ej men det är helt gratis!


Ps. Go! Uppsala finns som ett "event" på Facebook. Klicka här så kommer du direkt till gruppen och kan där bjuda in dina vänner till Go!

Ny Generation
[email protected]
018 134110

måndagsmöte klart. läppstiftet jag använder, this is it.


Måndagsmöte klaarrt! Nu väntas några timmar kontorsjobb, tvätt, packning inför veckan som kommer samt skön måndagsträning på Nautilus. Vid 19 ikväll beger jag mig mot Borås! En fantastisk vecka tillsammans med Johanna väntar! På fredag åker jag hem till Uppsala! FANTASTÌCO!

bild

Läppstiftet jag använder heter China Red och kommer från Make up store. Och jag är otroligt nöjd med färgen.

UP!

 

Jag och min kombolina Vickan har under de senaste två timmarna suttit bänkade framför denna fantastiska film UP! Rekommenderas starkt! Många tillfällen för skratt kommer att ges och man lämnar inte soffan utan en feeling-good känsla efteråt. Den är otroligt söt! Och det bästa av allt? - Den passar både små människor och stora människor. Alla skrattar. Garanterat.

Pixar presents UP!

 


ett regnigt göteborg

 

Idag regnar hela Göteborg bort. Så därför tog vi bilen ner på stan, åt en mysig frukost på Condecco (med Chailatte och scones, creemecheese och hallonmarmelad) vi stod i valet eller kvalet att gå en runda på stan eller åka hem och titta på TWILIGHT, vi valde det senare alternativet då vädret inte var så lockande (folks paraplyer blåste sönder utanför fönstret på Condecco!) Filmen vi såg var bra, men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad som egentligen var bra.

Johanna

 

Isak

 

 

Utanför Condecco på Avenyn

 

 

Regnig dag

 

 

Jag utanför vår port, med gummistövlar på!

 



music of today


Laughing With- Regina Spektor


Jag vet att jag har varit lite enformig i "music of today" så därför ska jag försöka blanda olika genre framöver.

Örebro spontationus. KONSERT med Svenska kammarkören och en hel drös ungdomar. LOVELY LOVELY DAY.

 

Eftersom Isak har jobbat i Örebro hela veckan med en hel rad av konserter (Tre gymnasium i Örebro i samarbete med Svenska kammarkören) så passade jag på att möta upp honom så vi kunde umgås eftersom vi har så olika jobb som medför olika scheman. Så idag har vi umgåtts, jag har gått på stan, kikat på julklappar m.m, fikat på Espresso house och därefter varit på konserten som Isak jobbade med! Fruktansvärt bra konsert! Snacka om kvalitet. Musik som spelades och låtar som sjöngs. Otroligt hög kvalitet. Några av den musik som kvällen innehöll var: Coldplays Viva la Vida, Robyns Be mine, Salem Al Fakirs This is who I am och Michael Jacksons Billie Jean (som för övrigt var gårdagens "music of today" på bloggen)

 

Isak

 

Jag (enligt Isak: Indian!)

 

Isak och jag i Örebros sol

 

 

 

 

På Espresso house

 

Konserten

 

 

Upptäckte att min kompis var med och sjöng. Inte hade jag en aning om detta. HAN ÄR GRYM!!

 

 

 

NU: Back to Gthenburg men först SUSH!

 



music of today

Billie Jean- Michael Jackson

En riktig hit! Det är lördagens musik. Enjoy!

mitt liv ÄR att resa, she loves it.


hujedamej. Spontantrip till Örebro, så nu kära vänner befinner jag mig här i denna soliga stad! Anledningen till att jag åkte hit så spontant är att min pojkvän jobbar med konserter som konserttekniker och nu lyckligtvis befann sig i Örebro. Efter veckans sista konsert i Örebros konserthus så kommer vi att åka till Göteborg och tillbringa söndagen där tillsammans! Jaa, en spontan helg helt enkelt men det är såna metoder vi får ta till när vi bor på olika orter och har olika scheman. Jag har haft kameran med mig idag så jag tänkte fota något från konserten så får ni se dagen i bilder senare:)

Nu ska jag springa till Espresso house innan jag ska in och ta plats på sista konserten. Chailatte är vad som står på inköpslistan!
Trevlig lördag!

glassig dag!

Skövde och Tideholm! Det är städerna vi tillbringat våra två senaste dagar i. Torsdag och Fredag. Otroligt roligt! Gårdagen var vi på en hel del olika gruppträffar, träffade en pastor och höll en storgruppssamling i Pingstkyrkan där jag även hade en andakt med temat HJÄLTE! Massa sköna ungdomar och en fruktansvärt rolig kväll!

Idag har vi kört i Skövde, träffat två grupper och även affischerat på en heeel del skolor!!


Jag i väntan på en skolgrupp.


GLASS!


Jag och några sköna ungdomar!


Söta Emma




 

 

 


music of today


Simple the best - Tina Turner

Denna låt är till dig pappa.

hej enirokarta


SORRY! bloggbrejk igen. men jag hoppas ni förstår att det ibland blir avbrott ibland när jag är ute på vägarna och kör.
Nu har vi hängt med gänget i Skövde i två dagar, UTAN en fungerande GPS. så gissa om vi har kört efter ENIROkartor?
OM vi har, som aldrig förr! Dagens lycka var när Emma sen kom på varför GPS:en va så knasig: inställningen var ändrad till gång! ÅH vilken befriande känsla. Suck.

music of today


Love story - Taylor Swift


Det här är till min b-friend, bara för att videon är så söt.

uppe med tuppen.


Godmorgon. Uppe med tuppen! Idag väntar en sjuukt lång dag som kommer att avslutas nån gång kring 21. Gruppträffar i Skövde är det som gäller och ikväll kommer vi även att hålla en storgruppsamling med ett gäng ungdomar! Där kommer vi berätta mer om Ny Generation, vår vision och allt som det innebär. Blir helt klart en spännande kväll!

Njut av livet! Det är dagens ord.

...och så här fint har vi det nu

 

Idag är det storm så den enda friskluften jag fått är den jag fick när jag tog en snabbpromenad ner till torget här nere för att posta några brev! Annars har vi hållt oss inomhus och riktigt myst till det under timmarna vi jobbat! Det är lyxen med att jobba hemifrån som vi gör, att man kan stanna inne och slipper springa mellan jobb och transportmedlet hem!

 

Hur som haver, så här fint har det nu blivit här hemma då Petrus fixat hos oss! Vi har bland annat fått ett duschdraperi, brand -och gaslarm samt en hel del fixat på datorerna! YES!

Vickan och Petrus

 

Jag jobbar

 

Vickan!

 

Petrus fixar

 

...och så här fint har vi det nu.

 

Nu vankas hemmalagad pizza innan vi bänkar oss framför tv:n som ikväll bjuder på något spännande!

Trevlig kväll!


wherever you go


hoho, idag ska Petrus fixa en hel drös med saker i lägenheten och med min dator! Jag ska nämligen försöka lära mig  keynote har jag bestämt mig för och för att kunna göra det måste programvaran fungera! Så därav Petrus fix. Imorgon reser jag och Emma till Skövde vilket kommer bli väldigt roligt då jag aldrig någonsin satt min fot i Skövde tidigare!

Huur kul blir inte det liksom?

music of today


You've got a friend - Samuel Ljungbladh!


heeeelt fantastisk låt! Och vad ni än gör så missa inte Ljungbladhs dans där på slutet. Den är underbar.
Visst låter det som att han skulle kunna vara afrikansk? Hans röst är oslagbar.


fantastisk tisdag

 

igår jobbade vi hemma en del, höll två gruppträffar (en på Pedagogen, GBG:s universitet samt GBG:s internationella gymnasium) under kvällen hade vi besök av en f.d teamare vid namn Victor och även vår teknikansvarige Petrus! Supertrevlig eftermiddag och kväll!

Emma på väg att posta brev

 

Pedagogen!

 

 

favoritgatan!

 

 

Emma på spårvagnen hem

 

Jag på spårvagnen hem

 

Victor  och Emma

 

Vickan och jag

 

 

och mys med nybakad äppelkaka, te, godis och frukt!

 


mat och fika är vad som bjuds!


Mat och fika är vad som bjuds på här hemma! Vi har nämligen både Viktor och Petrus på besök! Hur trevlig kan en tisdagkväll bli liksom? Supertrevligt! Har dessutom dokumenterat, så om en stund blir det bilder! Tjoho.

music of today


Happy - Leona Lewis


Inget coolare än så här men trevlig lyssning önskar jag er i alla fall.

träning på nautilus, ja tack!


Godmorgon, morgonmöte avklarat och nu ska jag strax hoppa i skorna och plocka med mig träningsväskan. Ett pass på Nautilus väntar! FANTASTISKT! Hoppas allt är bra med er.

Music of today kommer upp strax.

UTAN TVEKAN MUSIC OF TODAY!

 

Okej, jag vet att jag har lagt denna fantastiska musikvideo förut i bloggen men den är ju så underbar att den tåls att lyssnas på och tittas på i alla fall 3-4 ggr innan man tröttnar! Heelt underbar. Lyssna och njut!

 

Mer av dig-


min pojkvän kan han!

Igår när jag kom hem efter att ha sagt hejdå till syster och mor på perrongen upptäckte jag papperspåsen på min säng! I den låg en body butter (supergod doft!), trisslotter och tre nagellack i olika blå toner (jag nämnde för ett tag sen att jag vill ha blått nagellack och vad gör han? - går och köper det, tre st olika också så att det inte skulle bli fel färg."Blått nagellack, det kan ju inte bli mer än fel om jag bara hade köpt ett!"- Isak. Så söt!)

 

Fantastíco. Skön söndagsgåva

 


fredag med media-tove

I fredags avslutade vi vår fantastiska resvecka med fika på café Viskan i Borås och uppdatering av nya medlemmar+ grupper till vårt intranät! Tack Media-Tove för en otroligt rolig resvecka!

 

Chaite och kanelbulle

 

Kaffelatte med vaniljsmak

 

Tove!

 

jag och vår lilldator

 

medlemslappar!


DEAL!


Jobb jobb jobb. Vi sitter med varsin dator och är tre riktiga nördar. Men vet ni? Det är ju helt okej. För imorgon ska vi ut på vägarna igen!

Dagens facebookstatus: David Ekelyck har bytt till sig sin flygresa till Sthlm mot en flygresa till Thailand så nu ska jag ta med mig Isak och så ska vi alla åka dit! - DEAL!


music of today


Re: Stacks - Bon Iver


Skön låt, minst sagt.

Detta är kärlek. Äkta kärlek.

 

I Fredags när mamma och Gabbi kom fick jag en lila påse också. Den innehöll ett kärleksbrev (från en man på andra sidan Sverige), en ros och min favoritdryck; Chailatte, direkt från Espressohouse! Detta är pulvret som de använder när de gör sin Chailatte! GISSA om jag vart överraskad.

 

CHAITEA!

 

Och en ros som han förpackat så fint!

 

Detta är kärlek. Och ingenting annat. Jag är lyckligt lottad som får dela mitt liv med en sån omtänksam och underbar människa.

 

 

 


busväder. thaanks mom

 

När vi var på Lisebergs julinvigning i fredags köpte mamma denna "skrapa" till oss som vi kan använda när vädret är busigt, vinden viner och snön ligger täckt på marken! Perfekt med extra handsken också, så slipper vi bli kalla om händerna när vi är ute och skrapar istäckta bilrutor! THAAANKS MOM!

Funktionell isskrapa! Inhandlad på en av Lisebergs butiker


gilead och haga, otroligt bra kombo!

 

Idag började vi dagen med söndagsgudstjänst i kyrkan Gilead! Där träffade vi en hel drös människor och redan innan mötet hade börjat så hade mamma snicksnackat med massa folk! (Det visar hur sjukt sociala och välkomnande hela kyrkan är!) Efter gudstjänsten så åkte vi ner till stan och parkerade vid Smyrnakyrkan. Vi tog en promenad genom Haga och kikade i några butiker och myste. Efter detta stannade vi till vid det omtalade caféet Husaren! Fantastiskt god mat och väldigt gott fika! (Här finns Göteborgs största kanelbullar!)

 

Café Husaren. (Vill du gå hit så ligger detta mitt emot TWIST & TANGO!)

 

 

Syster och mor på caféet

 

en suddig version

 

 

Gabbi och jag, (i min nya skjorta, som mamma köpte till mig igår i hemlighet! TACK!)

 

 

 

Mamma och Gabriella i de mysiga kvarteren i Haga!

 

 

Här var vi en låång stund. Gabriella provade en hel del snygga skor!

 

skor.

 

 

Jag

 

Jag sa hejdå på stationen, och det var lite sorgligt. För vi har haft en så mysig helg!

 

Stockholmståget!

 

 

KÄRLEK!

 

TACK älskade mamma och sis för en fantastisk helg! NI är underbara och jag älskar er.

Kom snart tillbaka!

 


AMAZING day

Så här såg det ut i lördags då vi åt en lååång lördagsfrulle, var på stan i 8h, fikade på café och kikade i ännu mer butiker för att sen avsluta dagen med middag på LA FARELLIS och myskväll hemma!

 

Gabbi och jag på spårvagnen ner till stan

 

Paus på Espressohouse, Gabriella och jag.

 

Utanför caféet med utsikt över en av mina favoritgator i GBG!

 

Mamma och Gabriella

 

Jag och Gabriella ställer upp för dokumentation

 

 

La Farellis på Avenyn!

 

Jag

 

Inte okej bild men hur som helst, det här är alltså La Farellis specialité! Fantastisk god baconhamburgare!

 

Avenyn kvällstid, innan vi åkte hem och hade myskväll!


Otroligt härlig och rolig dag! Det var längesen jag var på stan och gick i butiker så länge! Men oj så kul vi hade! Nu har Gabbi införskaffat sej både det ena och det andra! Fint.

 

Dagens fråga är hur mamma och Gabriella fick med sig alla sina shoppingkassar hem till Uppsala?

 

 


music of today


I förmiddags var vi på gudstjänst i min kyrka här i Göteborg, jaa ni vet ju vad den heter vid det här laget! Och under lovsången sjöng vi denna lovsång och jag blev så berörd av texten. För jag önskar verkligen av hela mitt hjärta att detta ska få vara en ständig bön från mitt hjärta till Jesus. "Break my heart for what breaks yours" otroligt.

so here we go.

Hosanna - Hillsong


en riktig energiboost.


jaa, gissa om. Hela helgen har varit proppfylld av kvalitativ tid. Tid till att vara. Tid för att umgås. Exakt vad kärlek är för mig. Kärlek har inte alltid med prylar, saker och materialism att göra. För mig har kärlek med varandra att göra.

(ja, ni fattar grejen! självklart uppskattar jag gåvor också, men det dyrbaraste är att bara va!)



så nu har jag sagt hejdå till syster och mor efter en helt fantastiskt härlig och otroligt rolig helg! Och dessutom har jag nu införskaffat mig en minneskortläsare så nu kan jag ladda upp bilder igen! F-A-N-T-A-S-T-I-S-K-T! För jag antar att ni vill se vad vi sysslat med i helgen!

SMASH! jag är ju knappast själv...

 

...om att gilla (okej, mer än gilla. ÄLSKA!) Idol-Toves fredagsklädsel! Inte om jag förstått Sveriges bloggerskor rätt! Kavajen är ju fantastiskt charmig och allt är så rätt. Jag är ju inte den som sitter och bloggar om andras kläder etc men nu när jag inte har egna bilder att dela med mig av så bjussar jag på en copy. Vackert! Minst sagt.

bild


music of today


I've got sunshine- The Temptations


okej, en tappad kamera och bildöverladdning till datorn som inte funkar, det är i-landsproblem och inget att hänga upp sig på! Så istället för att deppa lyssnar jag på denna och tänker på hur bra jag har det!

bittert.

Anledningen till att jag inte lägger upp några bilder från gårdagens besök på Liseberg är att jag faktiskt glömde att stoppa tillbaka det färdigladdade batteriet i kameran. Anledningen till att jag inte lägger upp några bilder från dagen är att kameran har blivit glapp (oturligt nog gick jag förbi kameran som låg på bänken i köket och den druttade ner i golvet! uppladdningen har funkat i två månader trots glappet men nu är den tydligen alldeles för glapp för att datorn ska känna av! Så typiskt!) Men jag fortsätter fota som att inget vore fel och inhandlar en kortläsare imorgon! (KUL! 500spänn i onödan liksom!) Hur som haver, imorgon blir det miljoner- bilders-uppladdning, gissa om!

anledning till bloggskolk? finns det någon sådan?


En fruktansvärt mysig helg! Kanske är det anledningen till min blogg-skolk? - Antagligen! Hur som helst så ska jag nu ge er en kort resumé av vad som försiggår här i Göteborg, Sveriges framsida?

Under gårdagen nämde jag ju att jag skulle överraska syster och mor med något mysigt där på kvällskanten. Och mycket riktigt! Vi begav oss till Lisebergs julinvigning där 5 miljoner ljus tändes inför 10års-jubileumet och julen som närmar sig med stormsteg! Helt fantastiskt, makalöst och vackert var det! Det bjöds på isshow av ett imponerande team skridskoåkare! Därefter värmde vi fötterna inne på ett av de mysiga caféerna inne på Liseberg, vi drack varm choklad och babblade på om allt möjligt (framförallt julfirandet som kommer!), efter detta tog vi en härlig promenad bland julmarknaden och all vacker belysning!

bild

Idag har vi varit på stan från kl. 12. Kom hem strax innan 20, så gissa om vi har haft fullt upp? Jag har visat upp halva Göteborg, på ett ungefär. Vi har mestadels gått i butiker om jag ska vara riktigt ärlig. Och det var främst min systers önskan. Så vad gör man inte för sin familj? - Självklart visar jag vilka butiker man ska se och vart man ska shoppa någonstans:)! (Det är ju trots allt något jag verkligen gillar!) Vi fikade på Espresso house, kikade i ännu fler butiker och avslutade sen dagen på avenyn med att avnjuta en otroligt god middag på den populära restaurangen La Ferellis! Nu har vi myst hemma framför körslaget och en skål godis!

 

Morgondagens planer är ännu inte bestämda. Vi har helt enkelt för många förslag för att bestämma oss...


music of today


Säger ni som Viktoria: MEN VAD I HELA VÄRLDEN SKA HAN LÄGGA SIG I FÖR?" eller tycker ni att Darins cover av Coldplays låt Viva la Vida är en hit?

oavsett vad så är i alla fall dagens låt just:
Viva la vida - Darin

Godmorgon, klockan är nu för tidigt.


Godmorgon! Hoppas ni sover gott! Ska strax åka iväg till Borås, vilket kommer bli ruskigt kul! Vi har en gruppträff, därefter lämnar jag av vår kära Tove-Lina som nu ska åka hem och efter detta beger jag mig mot Göteborg. Träning på Nautilus och sen upphämtning av mor och syster! Vad vi hittar på därefter får ni se på kvällens bild-inlägg!
En fantastisk dag väntar.

Music of today läggs strax upp.

Peace out.

Göteborg-Borås, Borås-Göteborg, Göteborg-Borås och så Borås- Göteborg

 

Halo, ett blogginlägg i form av dagens "har gjort". Förmiddagen bestod av kyrkokontakter och en hel del fix med dem. Vid lunch tog jag spårisen ner mot stan för att möta upp min gode vän Josef. Vi tog en check på stan, sprang in till både Carro på JC och Emma på Sisters eftersom butikerna nästan ligger vägg i vägg, där vi va. Efter en god lunch och en hel del snicksnack om allt möjligt fotade vi lite och åkte därefter hemåt. Efter en tre-minuters-fix hemma hoppade vi in i bilen mot Borås och höll en gruppträff på Borås-cafeét Viskan! Vi fikade en lång stund, jag stötte på ett bekant ansikte: Amanda, som jobbar på caféet, och sen gick vi en mysig promenad genom stan. Kikade i butiker och avslutade den fina eftermiddagen med en snabbmiddag för att sen bege oss hemåt! En urtrevlig dag, helt enkelt! Imorgon ska jag upp kl. 6 för att sen åka tillbaka till Borås för en gruppträff kl. 8.30! Intressant!

 

Josef!

 

 

Jag skrattade och Josef tvingar fram ett leende. Jahaa, det var den det. (Annat hade det varit om Mallan vart här, gissa om vi båda hade garvat? - OM vi hade!!)

 

Vid station, typ. Pälsen på, för gissa om jag har frusit de senaste dagarna?

 

I Borås var vi ju tvungna att fota denna fantastiska butik

 

Utanför det mer än populära Borås-caféet Viskan.

 

Efter gruppträffen satt vi kvar en stund och tjötade.

 

och jag matchade såklart min mugg med min jeansskjorta

 

 

Ännu en vacker bild till Stina! (Utanför din butik kära du!)

 

Tack för en fin dag alla inblandade:)! Imorgon kommer mamma och syster, och då vankas överraskning! Ska verkligen bli huur skönt som helst att få återse dem, den här gången i Göteborg!


Dags och sova, upp med tuppen imorgon!


music of today


Bed of roses - Bon Jovi

Medans jag hoppar i bilen mot Borås får ni lyssna på denna låt! Har precis lunchat med Josef och ska nu ha en gruppträff i Borås på favoritcafét Viskan!

Hörs senare.

music of today


Bed of roses - Bon Jovi

Medans jag hoppar i bilen mot Borås får ni lyssna på denna låt! Har precis lunchat med Josef och ska nu ha en gruppträff i Borås på favoritcafét Viskan!

Hörs senare.

music of today


Like a star- Corinne Bailey Rae

veckans musiktema verkar helt klart vara soft-mys-musik.

Håll tillgodo. Imorgon hoppas vi på nåt mer intressant musikval.

Lidköping, Mariestad, Falköping och så slutligen Götlaborg!

 

Många timmar i bilen på två dagar. Jag säger då det. Men vet ni? - Det är värt varenda sekund på vägarna för att träffa de gripandes, sjuukt grymma ungdomarna! De ungdomarna som lägger ner dyr tid på andra än sig själva, de som sitter kvar i skolan när alla andra gått hem, de som planerar, fixar, ber och bryr sig. Det är så värt att göra något för dem. Och nu när de jobbar så hårt för sina klasskompisar, så kan ju faktiskt jag kosta på mig några timmar extra bil. Även om det är ruskigt drygt att åka bil ibland och även om ögonlocken snart faller ihop, så är det värt. Värt varenda sekund av timmar.

Jag på en av de skolgårdar vi varit på idag! Här i Lidköping:)

 

Tove provfotade mig för att det sen skulle gå smidigt att fota grabbarna hon ska göra reportage om

 

påpälsad? - svar, ja!

 

På café i sommarstaden Mariestad

 

glaset och Tove

 

Tove-Lina i allén vid centrum i Mariestad

 

höstigt och vackert

 

..och mysigt.

 

i Falköping hade vi lite extra tid till övers så då passade vi på att ta oss en titt på centrum.

 

 


Stenungsund, Stora Höga, Uddevalla och Lidköping, i ett nafs.

 

Igår såg det ut så här. Då var vi först i Stenungsund, därefter Stora Höga, Uddevalla och till sist Lidköping! Road trip, med andra ord. I skrivande stund sitter jag lyckligtvis i mitt Göteborgs-hem. Mysigt värre. Te och årets första pepparkakor (som nu har inhandlats!) Vi har träffat ruskigt många härliga grupper här och där, och min media-kollega Tove-Lina (jordens sötaste namn!) har nu fått in en hel drös reportagematerial och foton att använda sig av till vår hemsida framöver. KUL!

Jag i samtal under lunchen

 

Tove på lunch

 

Jag utanför Stora Högaskolan i Stora Höga.

 

På Uddevallas gator

 

Sjukt mysigt café i Uddevalla med namna Leijas café, där vi höll en gruppträff!

 

Bakverk och massvis av kakor, hemlagat på plats!

 

Innan vi åkte till Lidköping mötte vi upp dessa efterlängtade och saknade grabbar! Mina kompisar från Uddevalla, Eric och Andreas. Som jag saknat dem!

 

Detta är lycka.

 


lidköping, uddevalla, falköping och äventyr


Snart snart snart dyker en ny header upp. Jag har fixat och trixat lite. Får se hur länge denna bilden ligger uppe men det visar sig ju! Jag hoppas hur som helst att ni trivs på min blogg. Det är roligt att ni följer med mig på mina äventyr!

Imorgon åker vi till Lidköping och självklart följer kamera och dator med. Här ska dokumenteras! I veckan kommer vi även besöka både Falköping och Uddevalla, utöver Lidköping. Så hojta om ni är ute på vägarna och kör. Kanske kan vi få till en fika, säga hej och tjöta en stund.


music of today


Idag kör vi samma tema som gårdagens musik. So here it comes,

Creature Fear- Bon Iver



fantastisk jobbmusik!

måndagsmöte. check!


Godmorgon. Måndagsmötet är nu avklarat och här väntas en lång måndag. En hel del ska prickas av på Att-göra listan innan jag kan åka och träna. Så dags att hugga i. Hoppas ni mår bra.

och hörrni, kom igen med kommentarerna!

Hej Gilead och mina vänner

 

Imorse mötte jag upp min fina kompis Josef utanför Nordstan. Därefter begav vi oss av mot kyrkan Gilead och söndagsgudstjänst! Otroligt härligt möte med bra budskap! (Bl. a predikades det om att det finns ny nåd att hämta hos Gud. Att han bryr sej om var och en och vill veta våra önskningar och böner.) Efter mötet minglade vi i kyrkans nya gemenskapsrum! Där bjöds det på cider och fika! Efter snack med ett gäng härliga människor begav vi oss en hel drös av människor till Franska Caféet, svinmysigt! Kändes som en hel familj och gemenskapen var verkligen rolig! Efter låånglunchen hoppade halva gänget på spårvagnen ner mot stan.  Och resten gick tillbaka till kyrkan eller åkte hemåt. Jag mötte upp min fanstastiska vän Emma. Vi fikade en låång stund på Espressohouse vid Vasa och tjötade på om allt mellan himmel och jord! Givande stund. Så tack kära vänner nya som gamla för en fantastisk dag!

 

Favvo-Andreas

 

Min bundiskompis Josef

 

Carro och Josefin

 

halva gänget och en halv Samuel (t.h)

 

Jag och Per!

 

 

Emma!

 

Parken med läskigt fotoljus

 


Den givna favoriten på Espressohouse: Chailatte och cheesecake!

 

Ikväll ser vi fram emot helgen (wops denna helg har inte ens slutat!) då mamma och lillasyster kommer! Det blir roligt för jag har planerat en massvis av mysiga saker som vi ska göra!


music of today


Skinny love - Bon Iver


Music of today. Jag gillart!

Happy D-day!

Happy D-day, min pappa är jordens bästa pappa. Och jag älskar honom så mycket. Det finns nog ingen jag beundrar så otroligt mycket som denne man! Allt han lyckats med, allt han gjort, allt han är. Han är underbar och jag ser verkligen upp till honom och hans driftighet. Tack pappa för alla råd du någonsin gett mig. Tack för din vägledning och för allt du hjälpt mig med genom mina år. TACK för att du är du och tack för att du alltid finns där för mig.

 

Pappa på en av de grekiska öarna vi reste till i somras!

 

Du är fantastisk. Och jag älskar dig.

 


tack för en rolig lördag

 

Igår mötte jag upp ett gäng människor och hade en supertrevlig kväll. Först middag med Josef, Anders och Emma, hos Anders. Därefter åkte jag och Josef ner på stan och träffade Andreas och Carl-Philip. Efter en stund dök även David upp! Tack för en mysig och skrattig kväll!

 

hos Anders

 

 

Sweet

 

 

 

Josef och jag på spårisen ner mot stan

 

hej Andreas och Calle

 

 

glädje, minst sagt

 

 

På torsdag ska några av killarna modella!

 

Carl-Philip och David!


fika på espressohouse, tack!


Otroligt! Först nu är kläderna på för dagen. Har struttat runt i mjukskläder några timmar (vaknade först vid 12! har inte hänt sen första världskriget typ) och ska nu kila ner på stan för att möta upp några vänner för en fika!

Skön lördag. Helt klart.

Foton kanske kanske kommer upp från dagen om kameran vill sig!

remember the titans

 

I somras åkte jag med en av mina absolut bästa vänner till Uddevalla/Göteborg och tillbringade en hel vecka med ett gott gäng vänner! Och jag kan inget annat än le när jag ser dessa fantastiska bilder. Jag saknar sommar09. För det var min, utan tvekan, bästa sommar någonsin!

 

Jag och Mallan

Jag klurar på något? hej bruna ben

 

Favvo- Erik, jag och Malin

 

da gang, frågan är vad jag sysslar med? Stenhård min iaf.

 

Jag och favvo-Calle.


Malin i väntan på spårvagn

 

 

En helt underbar vecka. Jag minns den.


sunnyday


Så här soligt, höstigt och vackert var det för en vecka sen här i Göteborg. Idag regnar det som aldrig förr men det gör inte så mycket då vi har kontoret i vårt hem.

Utanför Fiskebäckskyrkan efter en pastorsträff

 

Vid vårt hem


 


music of today


Godmorgon! Nu är morgonkaffet över och här ska jobbas. Idag står bl.a planering inför resvecka , kyrkokontakter och planering inför julturnén på schemat.

Music of today är
Don't stop me now- Queen

Tuppsala- Linköping- Huskvarna- Göteborg

Idag åkte vi tillbaka till Göteborg från Uppsala. Vi gjorde två större stopp däribland detta i Linköping! (Vickan skulle hälsa på sin kompis Viktor. Som teamade förra året!)

Tove (mediateamare som ska fota under kommande vecka då vi reser), Vickan och Emma.

 

 

Och jag kände igen mig på Linköpings gator och när jag såg...


...detta hus klickade det! Jag har ju varit i Linköpings stadshus på ett politiskt event med KDU tidigare! Se där!


jag. jaa, det är jag och jag står FRAMFÖR stadshuset. ;)

 

 

Vårt andra stopp blev Huskvarna där vi kikade i Second hand och hälsade på hos Vickans familj. Tyvärr inga foton, jag var inte särskilt inspirerad att fota efter hundra timmars körning i bil.


det här har jag sysslat med


...de senaste dygnen. Vidareutbilning på Ribbingebäck utanför Uppsala. En av kvällarna hade vi en tävling i tre delar med namn TWIST IT! Alla skulle bjuda på sig och ställa upp med diverse saker. Jag var med i en improvisations-debatt, utvald av någon att vara med. Ämne: Bamse for president! Jag var pro. Outch. Hur som helst, de tre delarna bestod av Sångíco, Dansíco samt Dramatíco. Otroligt roligt!

Knäppungar, och vissa ser läskiga ut. Jag vet. Samuel, Joel, Gabriel och Johan

 

TWIST IT

 

Gabriel och Kristin. Sjunger en sång.

 

Improvisation med texten: En liten fågel, rader som gruppen var tvungna att använda i sin spontana- påhittade-improvisations-sång.

 

Sjukt rolig kväll. Improvisation kan bli ruskigt kul.

 


hejhej skogen


Imorgon berättar jag vad jag sysslat med sen i söndags! Jag befinner mig mitt ute i skogen på en Herrgård vid namn Ribbingebäck.

4 november

Söndagen var vi på förmiddagsmöte med Ulf Ekman. (Ursäkta de usla bilderna, kvalitén är långt ifrån topp)


Ulf predikar och jag fotar från ljusbordet.



Jag i en ruskigt suddig version



Becca och Emelie i en ruskigt suddig version. (Egentligen borde jag inte en lägga ut bilder i denna nivå men till veckan får det bli ändring på det här med dåliga bilder!)

Hur som helst hade vi en superrolig konferens med otroligt givande möten! Jag är såå laddad för att jobba med mitt jobb nu framöver. Som teamare på Ny Generation! Sveriges skolor behöver Jesus!


Lördagen, konferensens sista dag.


I lördags så hann jag med en hel hög av olika saker. Bland annat stod jag i coffeeshopen under förmiddagen, lunchade med Rebecka, mötte upp Isak och Kristoffer, var på kvällsmöte med Joakim Lundvist, minglade med hundra människor, lyssnade på musiktävlingens vinnare samt modevisning! Svinrolig kväll. Och till råga på allt var Mallan i stan och i kyrkan också! Lovely lovely days.




coffeeshopen




Rebecka, kung vid kaffemaskinen!



I personaldelen fann jag ett rum med denna skylt, där inne satt...
'


...dessa två. De hade satt upp skylten själva för att ingen skulle störa dem när de satt och kollade facebook och annat trevlig surfing på internet. Knäppgökar. Dock väldigt fina sådana.  


Jocke predikade


Favvo-Mikk och Favvo-Becka


Jag och Isak i kö.





Oskärpa och ingen justerad vitbalans. Håll till godo. Gänget i kön. Mallans bröder var med också!


Ståbord gillar vi. (Bild lånad av Malin)


(Bild lånad av M. )


Malin



Konsert


Modevisning


Arrangörerna var självaste Emelie och Rebecka.


Otroligt givande helg och konferens! Jag är så otroligt lycklig över att få träffa alla vänner igen, få höra sjukt bra undervisning och lyssna på den fruktansvärt bra musiken! Lycka tror jag det stavades.


FREDAG YOUTH09

I fredags såg det ut så här:


möte med en man från Kina


Musiktävling med 10 band som deltog.


En suddig version av Samuel


En glad version av Samuel



Jag och Rebecka


Och ett glatt gäng


Joshua


Gissa om vi var glada?


Emelie och Patrik Hägglunds otroligt söta bebis Bobo och Emelie (tyvärr äger jag ingen bild på paret, glömde såklart fota de när den otroligt söta bebisen dök upp)


Stekarna Frank och Josef i coffeeshopen