för den som gillar bilder

   

   

   

fortfarande jason mraz samt stureplanshäng,

Jason Mraz






fotograf: Johanna Sten
bilder från Jason Mraz, 27/9


Med en lekfull, humoristisk och skön inställning fick han med sig hela publiken i sånger med otroliga toner och fantastiska melodier. Jason Mraz är grym live och allt snack om att han inte sjunger bra åker rätt ner i sopkorgen. för är det någon som kan sjunga live så är det Jason! GRYM!

de bästa låtarna var:

-
life is wonderful
- the remedy
- if it kills me

...och inte blev det sämre av att Ingrid Michaelsson agerade förband. första anblick såg hon verkligen vilsen ut! men efter att hon mjukat upp publiken och sjungt sin finaste låt the way I am så blev nog alla positivt överraskade av den lilla tjejen uppe på scen som gjorde ett skickligt framträdande.

Spännande konsertkväll med andra ord!

ekonomi för studenter, klurigt?

den här artikeln låg på mitt skrivbord när jag kom hem här om dagen, vet inte hur man ska tolka det?


det här med ekonomi kan vara klurigt. inte minst som student. därför tänkte jag ge er ett ekonomi-tips eller två.
mina tips är att:

- se upp för avbetalningar! köp så få saker som möjligt på avbetalning. avbetalningar har jag och min mycket vise kompis Jonas resonerat om och vi båda kom fram till att det är fruktansvärt onödigt att dra på sig sådana konstnader, inte minst som ung! mobiltelefoner, datorer, ipods, högtalarsystem, kläder..allt sånt ska man undvika att ta på avbetalning! (sen finns det självklart undantag vid speciella behov/situationer etc) men ha som riktning i livet att spara pengar till en pryl innan istället för att gå den enkla (och snabba) vägen - avbetalning! Skulder ska man undvika i möjligaste mån, särskilt om man fortfarande är i ungdomsåren!

- spara en månadslön! börja med att lägga undan en halvmånadslön, och gör samma sak månaden därpå. Plötsligt har du en hel månadslön tillgodo ifall att något oväntat skulle hända. otroligt smart!


eftersom min pappa arbetar med livförsäkringar och höga siffor ekonomi hela dagarna så får jag ofta höra tips och idéer kring ekonomi, och livet - inte minst! min pappa fungerar alltså som en liv-coach för mej kan man säga. hur bra som helst!

fruktansvärd förföljelse av kristna!


Präster misshandlas offetnligt. och i vissa fall har man våldtagit nunnor på offentliga platser!
källa: UACN



för en vecka sedan var jag i Stockholm på en manifestation för Indiens förföljda kristna som just nu blir förföljda, hotade, misshandlade, våldtagna och tvingade till att leva i flykt, gömda ute i skogarna utan varken vatten eller mat.. de lever under fruktansvärda förhållanden. det som förvånar mej allra mest är att varken svensk eller europeisk media har lagt någon större tyngd på detta! trots att TT har massor av bilder att hämta och smidigt kan söka information om vad som händer, så är det ingen större dagstidning som tagit sitt ansvar! Vad sysslar Sveriges media med egentligen? Det är en fråga man kan ställa sig! sjukt. det är ordet!


"Vålds- och förföljelsevågen mot kristna i främst delstaterna Orissa och Karnataka flammade upp efter det att en hinduisk nationalistledare mördades för en månad sedan. Kristna beskylldes för mordet och en hetskampanj inleddes i massmedia. En maoistisk gerillagrupp tog visserligen efter en tid på sig ansvaret för mordet, men då var redan förföljelserna mot de kristna i gång. Det beräknas att i nuläget ett femtiotal kristna mördats av militanta hinduer, varav 16 bara i Khandhamal-distriktet i Orissa. Den 22 september ströps exempelvis en präst och dennes kvinnliga lärjunge i Dehra Dun, Uttrakhand. I Khandhamaldistriktet beräknas vidare 558 hus och 16 kyrkor ha bränts ner eller vandaliserats, under det att närmare 13 000 människor tvingats fly från sina hem. 60 000 flyende människor befinner sig på flykt i Orissas djungler. Våldet har även spritts till andra delstater.
" den 24 sept.

hämtat härifrån



Orrisas Politiska ledare står passiva pch "neutrala"
MEDIA I INDIEN HAR TYSTNAT OCH FÖRFÖLJELSEN FORTSÄTTER I DET TYSTA..

därför var jag med och visade mitt stöd i denna manifestation utanför Indiska ambassaden i Stockholm!

closer


trodde att jag skulle få lite tid över denna dag till att berätta något roligt för er. men allt roligt hinner man inte alltid med. ska iaf lägga över helgens bilder på datorn så ska ni få provsmak från helgens bravader. (jason mraz bland annat)

jag ska skriva om Sveriges åldersgräns på krogar i veckan med egna paralleller. spännande va?
senare blir det tips också. jag har ju trots allt en länk som heter tips af jo'anna!

kommer även ta upp funderingar kring en fråga ang. killar och tjejer men mer om detta senare!



överraskningar är bra!

en beskrivning av vad jag sysslade med igår finner ni här.

överraskningen blev sjukt lyckad, konsert med Jason Mraz Fryshuset, middag på den exklusiva restaurangen (bar/party, läckert ställe!) Hotellet Stureplan och trevligt sällskap (däribland en blinddate!)


bilder från konserten och kvällen kommer upp senare! ska även ta upp några frågor att reflektera över framöver.
födelsedagstips! : en överraskning där personen i fråga inte vet ett smack om vad som ska göras! (blir nästan alltid lyckat!)



LOBC,











Födelsedagsfest med mina nyvunna LOBC-kompisar, fint va?



en hyllning till coldplay


   
   

några få bilder som ska beskriva en sagolik kväll. det jag pratar om är ju COLDPLAY. och de som känner mej vet att jag har en stor förkärlek till detta band och deras musik. sedan konserten ägde rum 17/9 så har jag dessutom hunnit med en ytterligare konsert (jason mraz 27/9! mer om detta kommer)

men för att göra det enkelt för er ska jag bara radda upp några punkter. det är tyvärr omöjligt att säga vad som var bäst.

- Coldplay innebär inte bara en konsert att sitta av,det är en upplevelse, en show!
- det var inte svårt att sjunga med, det var snarare svårt att INTE sjunga med
- otrolig stämning och hela globen fylldes av deras otroliga toner med röster som inte går att beskriva!
- deras nya album och nya låtar får ett helt nytt innebörd  live! obeskrivligt!
- fix you, viva la vida, don' t panic! (personlig favorit!) Life in Technicolor, LOST! fruktansvärt bra!


Johanna Sten har fått en försmak för konserter och kommer med all sannolikhet att boka upp sej på ännu fler konserter framöver (redan gjort!). Detta är ett otroligt bra sätt att få pengarna i rullning;)! (om man nu vill det! och det vill man ju.)







projekt överraskning



ska strax iväg på Projekt Överraskning. En överraskning har anordnats åt denna kvinna eftersom hon är nyss fyllda 20;) kommer bli en helmysig kväll. vad som händer berättar jag om imorgon. vi kommer att åka iväg med bil till annan ort, mer än så säger jag inte.

hörs imorgon:)! då ska jag berätta massor.

dove mot ätstörningar



jag är väl inte ensam om att ha sett denna bild ute på stan, tunnelbanan, ellr som skyltex? Dove's nya kampanj är grym!
50öre av varje såld produkt går till att jobba mot ätstörningar. okej, 50öre låter inte så mycket, men tänker vi efter, 50 öre av varje såld produkt, hur mycket dove produkter säljs inte varje dag i vårt avlånga land? - ganska många.
och bättre att något görs än ingenting alls! fortsätt läs
här

kommer upp om coldplay


idag ska jag skriva om Coldplay samt visa bilder på nyvunna vänner.

what project!


Venezuela2007

en nöjd


jag är sjukt stolt över dej kvinna. så du vet

hon


stirrig brud. oja, lägg märke till bakgrunden;)

snart gör vi ingenting själva!




snart slipper även vi i Sverige att torka rumpan efter toabesök, intressant dilemma. för ni visste väl att det finns såna toaletter i utlandet?

do not cry mi amor



jag är väl inte ensam om att ha en mapp med massor av inspiration och bilder? det är det bästa jag vet, att samla på mig massor av bilder för att sedan titta igenom och låta mig inspireras. rolig sysselsättning när man har lite tid över, om det är möjligt att ha lite tid över vill säga?



hufvudstaden


bild
denna natt tillbringas i stockholm för imorgon ska jag göra något väldigt intressant där. vad tar jag upp torsdag/fredag

and the time goes by


läs hennes blogg och förundras

1973- james blunt


fotograf

titta min fina klänning och lägg märke till spegeln!








ännu ett tips!



detta tipsade
frida fahrman om för säkert mer än ett år sen, och eftersom jag är snabb med att snappa upp tips;) (och skriva om dem oxå för delen) så tänkte jag tipsa er om detta.

särskilt nu inför hösten så kanske man vill fräscha upp en jacka man har eller tröja, då är en superidé att byta ut knapparna! jag lovar att detta gör underverk för både det ena och det andra. i det här fallet bytte fröken fahrman ut sina svarta knappar mot några i guld. snyggt! knappar går för övrigt att hitta i nästan varenda sybehörsbutik och även hos de lite större kedjorna som säljer tyger.

lycka till;)!


don't lose yourself



fotograf: Christian Sten

vad som utlovats men ligger ute:
- resumé av Coldplay 17/9
- tankar kring träningsformer, vi börjar med Body Pump

tipsaren är på g.








ser inte mycket ut för världen men acck vilken synvilla. denna penna är sjukt bra för dig som studerar eller behöver anteckna viktiga saker. med fyra olika färger kan du stryka under och använda olika färger för olika betydelser.

eftersom jag sitter på föreläsning x 3 varje dag så krävs det bra utrustning och anteckningar som är enkla att läsa av. ett exempel på vad de olika färgerna kan betyda (detta bestämmer du självklart själv,) är iaf:
- röd = extra viktigt!
- blå = vanliga anteckningar, neutrala, den färg du använder som vanligt när du antecknar
- grön = vid frågor, undrar du något eller föreläsaren ställer en fråga så skriver du med grön färg,
- svart = vid rubriker, eller citat ur tex. en bok som föreläsaren tar upp.

de olika färgerna underlättar enormt för dig när du ska titta tillbaka i dina anteckningar inför prov etc. Dessutom underlättar det för ditt minne när dina anteckningar står i olika färger!


visst borde jag komma med en ny kategori snart? - tips af Jo'anna.


lugn kväll


bild

att få ha lite egentid på kvällen är viktigt, att tänka igenom vad som hänt under dagen, kunna planera morgondagen; förbereda vad som ska hänga med i väskan under dagen samt klädsel är ganska skönt att ha färdigt innan man går och sover,. därför har jag nu bestämt mig för att stänga datorn kl. 22 varje kväll (iaf göra mitt bästa för att lyckas)

så med anledning av detta säger jag nu godnatt. imorgon lägger jag över helgens bilder till datorn, skriver några spännande inlägg och tips-johanna tipsar även om den studie-relaterade prylen. läckert.

godnatt.

howie day


howie day

just hemkommen från ett tufft träningspass. Bodypump+ cycling. men det va inte det jag skulle skriva om utan om en musik jag börjat lyssna på. (eller börjat och börjat, har lyssnat på de lite då och då tidigare) nämligen Howie Day. mest för att jag gillar hans röst, vet dock inte så mycket om honom ännu så ja tänker inte göra en stor rekommendation om honom ännu. men favoritlåten är iaf: Collide. scrollar du ner en bit så finns den låten länkad, smart va?

vem?




träningsformer


bild


det här med olika träningsformer är intressant. jag kanske borde prova de olika formerna som finns på mitt gym och sen ge vidare mina tankar kring dem här på bloggen. endast en tanke än så länge men kanske.

idag ska jag iaf köra cycling samt body pump, mina personliga favoriter när det gäller olika pass.

ser ni vemdetta är?


the future is around the corner


Collide



en ny fas tar sin början idag

kloka noveller


bild

kommer ni ihåg den där tävlingen jag skrev om att jag skulle skicka in en text som jag skrivit till? veckan var hektisk och snart var sista anmälningsdatum förbi, men min kloka syster hann dock med detta. jag läste hennes bidrag här om dagen och blev helt galet imponerad. är det något min syster kan så är det att skriva! jag har därför tänkt fråga henne om jag kan länka till hennes novell på någe vis så ni också kan få läsa. för den texten var grym.

dock kommer det nog dröja ett tag. men håll ut;)

tips tips tips


kom ju precis på att jag lovat att tipsa er om något som har med skola/studier att göra. det kommer strax upp. eller det kommer upp idag iaf.

yes



the future is looking good.



grattis malin.



vad är det för en dag idag, nej det är ingen vanlig dag, nej för det är Malins födelsedag, hurra hurra hurra!
Min malin fyller 20 år och vad kan inte vara bättre än lite sång? jag sjöng alltså i telefonen för denna kvinna och hon vart glad. och sen babblade vi på om allt och lite till, som vanligt då. sötnöten är hemma i övik, åh så härligt. nästa gång åker hon inte själv, för då har hon en johanna med sig. fint va?

Grattis Hun, 20 år och inte tonåring längre.

VIVA LA VIDA!



jag har ju tänkt att det inte ska va så mycket "idag har jag..." i min blogg, så ni får ursäkta att ja är lite personlig. men dessa inlägg är viktiga för mig.


viva la vida mi amor.

två normala





kvinnan i mitt liv har idag åkt hem till götet. skjutsade henne till flygbussen. kl. 04.54 gick jag upp och klockan 05.17 somnade jag om igen. snabbt gick det och hem kom hon. kom tillbaka!

say hello to mi amor



Coldplay, Globen 17/9-08

jag döör, vilken bra konsert! jag lovar att komma med en liten resumé. men acck vilken känsla att ÄNTLIGEN få höra de LIVE. detta kommer garanterat ske fler gånger! jag är i extas. fortfarande,



we live in a beutiful world


kvällens repeat är:
don't panic! - coldplay


chris martin!


jag vet för övrigt att jag lovat att ge er ett tips men jag måste tyvärr lämna det till en annan dag. på torsdag dyker det upp i bloggen! denna gång har det med skola och studier att göra.



coldplayhjärtamig



vet ni? imorrn vid den här tiden är jag jordens lyckligaste flicka. coldplay, globen å emma. kan inte bli så mycket bättre än så! min livsdröm går i uppfyllelse om ett dygn! det är sanslöst overkligt men accck så bra!!

och kanske kanske kan jag hamna backstage. jag ÄR jordens lyckligaste flicka.




girls just wanna have fun



det här med kläder och mode är ett spännande fenomen. hur som helst, nu ska jag ta in mina höst/vinterskor från källaren, och ställa in resterande sommarkläds-kartonger. sen blir det jobb jobb jobb,


till detta så lyssnar jag på denna låt,
ojoj!

no coments






this is how i work

   

ser jag något intressant i en tidning så tar jag kort på det, ganska roligt att titta tillbaka på faktiskt, sen är det bara att kika in på datorn för inspiration osv.

det här är vad som kallas syskonkärlek


tankeställare




i fredagskväll tog jag tåget till sthlm för att möta upp emma. på tåget var det någon som klottrat, jag fick mej en tankeställare, och tänkare som jag är så började jag fundera på om det verkligen är så att pengar är den största lögnen eller om det finns något annat som tar denna plats.

men för att komma fram till ett vettigt svar bör man ha samma utgångspunkt. pengar i sig eller pengar i samband med något?  största lögnen i allmänhet?  största lögnen inom vad?  när man kommit fram till det så kan man börja fundera.

jag har inte kommit fram till något slutgiltigt svar ännu, men jag lovar att jag återkommer.

fundering


imorgon kommer ett tips och en fråga. en ganska djup fråga faktiskt. jag har ställt den til min vän, med fick inget ordentligt svar så jag hoppas iaf att ni ska fundera lite;)

ljuvt för örat


på cypern träffade vi tydligen människor med många dolda talanger, för
detta är sjukt fint. daniel med flickvän sjunger om du lämnade mig nu- lars winnerbäck.



fint.

mitt favvojobb



det är så här det funkar på mitt jobb, kaffe och massa tidningar. på rasterna alltså.

brunettbella


jag gillar drömmar



jag gillar att drömma, och älskar att uppfylla dem. på onsdag uppfyller jag en dröm.

today im wearing these








Johannas brillor, jag kom på att jag inte visat dessa ännu men här har ni dem! och jag trivs. mycket bra!

fin syster



är hon inte fin så säg?

funderingar över huvudet, del 2


jag skrev ju för några dagar sen ett inlägg om Självkänsla med mera, jag stoppade inlägget för att jag inte visste vad jag skulle skriva mer och hur jag skulle svara på mina egna frågor. nu har några dagar gått och jag har fått fundera lite. här är mina tankar kring att hitta sig själv : ). fortsättning på funderingar över huvudet 11/9

vem är jag? och hur tar jag reda på vem jag är?

att veta vem man är kan vara svårt. det svåra kan bero på många olika saker, tex omständigheter, bakgrund, livshistoria, händelser eller små/stora förändringar i livet. jag skulle råda alla till att rita upp en mind map. för det fina med en
mind map är att du får en översikt, en helhets bild över det du funderar på. börja med att skriva ditt namn i mitten och tänk ut allt som är du. saker du gillar, saker du inte gillar, händelser som skett, mål du har i livet, fritidsintressen men även saker som har med ditt jobb/din skola/din vardag att göra. när du skrivit ner allting så har du förhoppningsvis en översikt över ditt liv framför dig. (kom ihåg att inte skriva för mycket, försök hitta de stora delarna i ditt liv och fyll tankekartan med dessa, överdriv inte med detaljer!) för när du har detta framför dig så har du iaf fått en klarhet i vem du är.

tänk sen på ett tillfälle i livet då du va riktigt lycklig, hur var det då? hur var din omgivning?, vart bodde du? vilka umgicks du med? hur gammal var du? hur såg din familj ut? vad ägnade du din lediga tid till då? hur var du som person? (glad? pigg? tystlåten?)

vad har hänt sedan dess? livssituationen är med all säkerhet förändrad, men vad hindrar dig från att ta upp saker som du tappat på vägen? du kanske ägnade all din lediga tid till att rida, vara ute i skogen eller umgås med vänner? försök att återuppta saker som du vet att du uppskattade men har tappat. det krävs inte några stora förändringar för att hitta tillbaka till sig själv.

vad har då detta med självkänsla att göra? - jo, din självkänsla växer enormt när du både vet vem du är, vad du vill och vart du ska. och snart inser du att allt inte ligger i vad du gör utan i vem du är också.

mobilbilder is it!








systemdigitalkamera i all ära men detta är min mobil för tusan. fint va?

KDU, kick-off och annat roligt har helgen innehållit! mer om kampanjen kommer upp senare i bloggen.

kort kort



söndag å hela helgen har jag tillbringat i sthlm. därav mina få blogginlägg. ska strax iväg och jobba men tänkte bara säga att KDU är grymt och att jag har en del roligt att bjuda på senare.



fotografhjärtamig


jag vill lägga upp mina egna bilder snart


jag kom på en sak! att jag nog ska byta presentationsbild, för sådär ung å fräsch ser jag ju inte ut längre, och lockigt hår har jag ju inte heller längre, eller vågigt, eller krulligt, eller vad det nu är för frisyr jag har på den bilden.

och för den sakens skull krävs det ju en systemkamera och en fotograf. hur ska detta problem lösas?




min nikon laddar batteriet för tillfället, men någon fotograf, det har jag ju inte.


kulturnatten



och har man inget speciellt för sig imorgon så skulle jag råda er alla att ta er ner till UPPSALA CITY och hänga på stora torget hela kvällen! för vad jag vet så kommer det att vara stor scen och mycket bra musik där!


honey




intressant slut på en intressan vecka.


jag vet hur det känns att höra telefonen ringa för fullt innanför dörren men inte kunna varken svara eller gå in. i 3 gripandes timmar har jag suttit utelåst!
men för att se det från den ljusa sidan:

- ingen tillgång till dator --> koncentration på läroböcker (vad i hela friden kan nu ta ens uppmärksamhet?)
- fryser --> jag inser snabbt vikten av solens strålar, (sluta klaga, solen värmer fortfarande!)
- mobilbatteriet dör! --> inga samtal ( inga störningsmoment när jag skriver mina svar på frågorna inför provet)
- post! --> jag läser Uppsalatidningen i lugn och ro (som jag annars knappt tittar på!)

och på tre timmar hinner min ilska gå över, och när familjen kommer hem så är jag inte längre arg, utan mer tacksam för att jag äntligen får komma in och ladda mitt mobilbatteri och sätta mig framför datorn!

intressant slut på en intressan vecka.



om jag är bitter?
- NEJ JAG ÄR INTE BITTER!!

två bloggare

jag har en känsla av att det finns tusen ggr fler kvinnliga-bloggerskor än manliga bloggare, så därför är det med glädje jag presenterar två manliga bloggare här. en känd och en mindre känd;)


storstadspojken en duktig skribent som skriver om vardagliga saker, tankar och funderingar, oftast med lite ironi i baktanke,helt klart rolig läsning! fått en skjuts in i kändisvärlden har han också fått. gratis dessutom




jonas
driftig människa med mål i livet! skriver om sina dagar, har varit lite blogg-seg på senaste, nu kan vi bara hoppas på  fler inlägg;)!

FOTOGRAF


syster





politikerbloggar!


politikerbloggar kan för den ovane vara svårt och kännas tungt för den ovane att läsa. men dessa två bloggar är inte särskilt tunga att läsa, med ett lätthanterligt språk och intressanta frågor skriver de om sina politiska uppdrag (ebba!) och om samhällsfrågor som berör både det ena och det andra (kalle!)

inga foton på bloggarna dyker upp idag eftersom klockan tickar och det har varit sovdags för längesen. men länka till bloggarna, DET tänker jag göra !

först ut:
Ebba
därefter: Kalle

båda skribenterna är aktiva medlemmar i mitt förbund KDU (Kristdemokraternas ungdomsförbund!)

filmtips för den slöa



hur som helst,mitt tips!
för regniga dagar, när du inte ens orkar masa dig upp ur soffan har du den ultimata hemsidan att besöka här:
surf the channel

full av filmer. ett minus är den dåliga kvalitén, men det är sånt man får ta när man är slö nog att inte orka sig ut och hyra en film! eller köpa för den delen!

film!


bild



ARN 2, otrolig film med blandade känslor. det enda jag kan säga om den är egentligen att alla borde se den!
många gånger faller uppföljare till bra filmer pladask till marken och kvar är ett minne av en halvtaskig film. jag är duktig på att ha för höga förväntningar, på allt egentligen. men denna gången förväntade jag mig ingenting. och vad fick jag?
en sjukt bra film!

första gången jag kan säga att ettan och tvåan va lika bra. eller va tvåan en aning bättre kanske?


lovordade

jag är fortfarande borta så de lovordade blogg-inläggen kommer upp när jag kommer hem.


ska strax iväg och fika med mina vänner. mysigt!


funderingar över huvudet


se dig inte för vad du gör utan för vem du är, för i slutändan kommer du inte veta vem du är.
'ändra ditt tankesätt om dig själv, bygg upp en stark grund, för som du tänker om dig själv, så lever du.

den bild eller uppfattning du har om dig själv är avgörande för hur du lever ditt liv, hur du relaterar till andra människor, vilka beslut du fattar och hur du fattar dina beslut.

det är vanligt att bygga sin identitet eller självbild på vad man gör och inte på vem man är.

Under min vecka i Cypern började jag läsa en bok som heter Mera självkänsla! en del av er känner säkert igen den. jag evt egentligen inte vad jag tycker m detta koncept, tanken kring boken är god. att man ska bygga upp sin självkänsla genom att skriva upp bra saker man gjort under dagen etc i en jag - är - bra-bok. jag håller med om att detta kan bygga upp sjlvkänslan, men i grunden tror jag att man måste gå till botten med sig själv, ta reda på vem man är och inte se till prestationer. dock vet jag att även författaren till denna bok: Mia Törnblom skriver om detta i sin bok att man inte bara ska se till sina prestationer och bygga sin självkänsla på det, utan att man ska se till vem man är. vilket är väldigt bra!

men vem är jag då? och hur tar jag reda på vem jag är?

här tar mina funderingar stopp, jag ska återkomma med mer om detta imorgon, när jag tänkt lite,

bloggar med tema -ej mode!




btw, eftersom jag tipsat om modebloggar ska jag även tipsa om ett annat tema. nämligen politiker-bloggar, jag har främst två bloggar som jag vill att ni tittar närmare på. men allt detta kommer upp lite senare. spännande va?

tankar kring dagen


resumé av gårdagens film kommer samt mitt tips som har med film att göra;) men eftersom jag inte är hemma just nu så väntar jag lite med det.


idag hade vi ämnet "rättfärdighet" i skolan, otrligt intressant, så därför har jag tänkt ta upp en tanke kring detta ämne (samt ett tips!) men även det kommer senare.
 

ett till tips?


jag gillar att tipsa som ni kanske märkt. imorgon kommer ytterligare ett tips på något man kan göra, det har med film att göra.

ett tips till världen




här har ni min idé. en bok fylld med idéer.  en idébok. den här boken fick jag i studentpresent,  direkt från Indien. så otroligt fin är den och jag älskar mönstret, vilket gör att man blir ännu mer inspirerad till jättebra ideér. Hur som helst är mitt tips till alla, oavsett ålder, att skaffa sig en idébok. en bok där man skriver ner stora som små tankar, skriver upp mål man vill uppnå eller drömmar man har, början på affärsidéer eller bara en plan för hur man ska bli bra på något man vill bli bra på. Min första idébok fick jag för ngt år sen, och tyvärr var jag inte tillräckligt noggrann med den boken, för den försvann i mitt virrvarr av böcker och foton. jag sörjde den ett tag men insåg snabbt att det inte ledde till ngt. därför har jag nu börjat på en ny bok med ÄNNU bättre idéer.



dagenskvällensnattens



och sa jag förresten att jag ska se ARN 2 ikväll?, och att jag imorgon äntligen ska få träffa mina fina vänner Sara, Lisa och Victoria:) ? Om inte vet ni det nu, och det ska bli supermysigt!


en resumé av filmen kommer absolut, eller filmerna! mina förväntningar försöker jag hålla låga för att motverka all eventuell besvikelse. yes,

den bästa bloggarn'?











min vän och syster, har gjort det igen. skrivit så att man inte kan sluta läsa. hon är duktig, för hon kan skriva så bra att man
tappar andan. och målar gör hon också, sådär alldeles fantastiskt fint.


jaa, och för er som inte förstod så var det hennes blogg jag tycker är bäst. iaf till texterna. ibland skriver hon så djupt att man måste tänka både en och två gånger, och sånt!, sånt gillar jag!

this is my idea


som det står i min
presentation här på bloggen så är jag aktiv i ett av Sveriges ungdomsförbund nämligen KDU och av den anledningen skulle jag vilja uppmuntra mina läsare att ta sig samman och klicka sig in på denna hemsida för där står det faktiskt mycket som är väldigt bra. och undrar man över något är det bara att maila till adressen som står alternativt höra av sig till mig. en kommentar räcker+ din mailadress så svarar jag inom 1-2 dagar! bra va?!


tre vänner-bloggar

som jag lovat listar jag här tre bloggar som drivs av vänner till mej. spännande va? och ofta ofta är det tjejer som så även i detta fall, MEN jag har faktiskt manliga vänner som bloggar, (2st!) så även dessa bloggar kan jag visa för er, intressant mans-läsning kan förväntas alltså.



Malin mode kläder och ännu mer mode, och så mat, dagarna på H&M och mycket mycket mer. denna blogg drivs av min älskade vän Malin, som lyckats riktigt bra med bloggen! hon är glad OCH det bästa av allt; hennes glädje smittar av sig!


Emma, en blogg om min andra halvas (emma!) liv i Göteborg, om politik, lite mode och andra intressanta saker. denna blogg har fungerat som en dagbok sen hon flyttade till GBG ht 07, för att vi här hemma ska hålla koll på vad som sker i hennes väldigt tempofyllda liv;) denna brud jobbar på Sisters och har man tur kan det dyka upp ett å annat tips på reaveckor etc. 


Viktoria hunnybunny. bloggar om visdomar och saker värda att tänka på! skriver en del om sitt liv och andra viktiga saker! hon brinner för att resa och gillar Israel extra mycket, även i denna blogg kan politik och intressanta åsikter dyka upp! bara att hålla ögonen öppna!




från regn till sol



så ännu en dag avklarad, (bibelskoledagar är korta dagar!) å hela eftermiddagen + kvällen har jag framför mej. skönt.
idag känns inte allt lika bra som det kändes igår, men känslor går ju upp och ner så det är bara att lägga undan sånt tjafs. MEN har ni någon gång varit ledsna (behöver inte vara så mkt ledsna, men bara så mycket att ni vill prata med en vän) och så ringer ni en vän, någon som betyder mycket, någon ni kan lufta tankarna med, och så SVARAR INTE vännen i fråga? just så blev det för mig, och saken blir ju inte bättre av att man saknar personen ännu mer och skulle man bara få höra dennes röst så skulle allt kännas bättre? jag vill prata i telefonen. det räcker med 2 min.

igår lovade jag ju att lägga upp en uppföljare om mina vänner-bloggare, så då ska jag oxå göra det, och så har jag ju lovat att berätta om en smart sak! så det ska jag också göra. så småningom.

och sen har jag ju faktiskt en hel drös med bloggar att bjuda på, såna jag inte skrev ner sist. kan ju dyka upp det oxå. men en sak i taget. idag kommer den bästa bloggen upp!



musik! musik somjag gillar!


bild

här sitter jag med både datorn och mobil i högsta hugg. jag tipsar nämligen min vän om bra musik, han hade glömt bort vad som är bra och ville veta mera. och visst gav jag denna man bra tips, så därför tänkte jag även tipsa er mina kära läsare om några låtar som är bra. gamla som nya. de flesta gamla. men acccck så bra!

och som tidigare så är det ingen ordning utan bara uppskrivna;)!

chicago- if you leave me now
colbie caillat - dreams collide
craig david (ft sting) - rise and fall
curtis mayfield - move on up (pepplåt utan dess like!)
david gray - sail away with me
hope- bring me flowers
howie day - collide

och en artist som är otrolig, och jag menar det!, otrolig (!) är denna: Leigh Nash, spelade tidigare i six pence, jag ryser av bra musik, (coldplay) och jag ryser av att lyssna på Leigh Nash. fint, vackert, grymt, otroligt,

b
ortglömda,

estelle
eva cassidy
james blunt
ingrid michaelsson


de som känner mej vet att jag älskar musik, (snart vet ni andra också det) och att jag gillar att leta upp nya artister och ny musik, att jag lyssnar på en låt i taget - repeat minst 10 ggr, så detta är bara en liten liten del av vad mina öron uppskattar.

fina toner hur som helst.

sa jag att som svar på mitt långa låttitelsms+kommentarer fick som svar "Antar att jag inte behöver berätta för dej hur bra du är?!"
- jo man tackar!



inspiration och åter inspiration mina vänner. nu ska jag sova, drömma glada drömmar. jag längtar till morgondagen, för då ska jag till min fina bibelskola! 


pälsmössor och skinnjackor



Jag med min pälsmössa och skinnjacka, denna fina mössa fyndade jag i Bryssel förra vintern.
och jag kan säga er att den har gett vissa människor ett skratt (kul för er) och andra mer modeintresserade (kanske?) inspiration. har hur som helst fått många frågor om de, vart den är köpt m.m., och har man tur kanske dessa kan fyndas i år igen. om jag ska va ärlig så är jag osäker på huruvida pälsmössorna kommer att ta plats i år, men med tanke på all päls som det snackas om i modevärlden (+bloggvärlden) så tror jag nog att dessa fanstastiska mössor kommer att hänga med ett tag till. kul tycker jag,

tips tips tips





till dej som bloggar och ska leta
färgkoder hit å dit, på denna hemsida finns det tusentals färgtoner att välja mellan samt koder, å allt du behöver veta;) superbra för en bloggare som vill ändra design etc.


lycka till;)!

i mitt rum,
















BRA LIVSTIPS!



och ska dessutom tipsa om en jättebra sak imorrn!

modebloggar



Här kommer min guide till bra bloggar, dessa bloggar har dock ett tema, och gillar man inte detta tema så äre värre;)

dessa är ej i ordning.


Frida Fahrman, en bloggerska med båda fötterna på jorden, hon är någon
som vet vad fashion är för nåt. lägger energi på sina inlägg!


Nathalie har en faster som heter Elin Kling, och Elin Kling vet väl de flesta modebruttar vem det är,
därav denna bloggerskas goda smak och fina bilder,


Amanda Berg, driver en egen webshop, modellar, och skriver intressanta inlägg. duktig,!


Mews blogg, fin, har i dagarna börjat läsa denna blogg och kommer absolut att fortsätta med det!


Elin Kling, sist men absolut inte minst, tillhör Sveriges modeelit, en av de som klär sig absolut bäst, i hela Sverige om jag får säga det själv. jobbar för tidningen SOLO och befinner sig nu i dagarna i USA och minglar bland kändisar på N.Y fashion week. gött!

dessa är bara några av de (mode-) bloggar jag läser, (sen läser jag sjävklart andra bloggar med andra teman, ex. politik-bloggar osv, mer om de kasnke kommer!) och kanske dyker det upp fler i veckan;) men
vad vill jag då säga med detta? jo, att Sveriges brudar är grymt drivna och en del väldigt framgångsrika även som tonåringar vilket är ruskigt roligt och väldigt inspirerande! det är inte svårt att lyckas med andra ord. härligt.


imorgon lägger jag upp mina tre vänner-bloggar, samt den bästa bloggen av de alla.

lycka, sann lycka



bild hämtad härifrån


sitter i systers rum och lånar dator, jag vet inte varför men det är nåt jag bara fick för mig. fin musik spelas iaf från denna dator, och sofie lagar pannkakor! till mej. när jag öppnade dörren så stod denna vackra kvinna bara där och stekte vackra pannkakor, vilken härlig syn, ja säger då det!  och ni anar inte, bibelskolan känns verkligen huur bra som helst! Bibeln blir levande på ett sätt som inte går att beskriva (jag vet att det låter klyschigt, men det är såå sant!) och dagarna är helt underbart bra! och vad som gör saken ÄNNU bättre är att vi får lära känna Han där ovan, på riktigt.


om en vecka och 1 dag åker jag till Stockholm, möter upp min älskling, (EMMA!) och går på Coldplay, det kan inte va sant!
Johanna Sten ska få se COLDPLAY LIVE om 8 dagar. och har jag sagt att jag drömt om detta i flera år? En dröm går i uppfyllelse, och jag ska vara med emma hellbom när det händer. otroligt.


jag ska självklart göra allt för att smussla in min kamera, oja!

by the way, åker till Oslo med KDU nästa helg. lyckan själv(; en lärorik helg med andra ord! och Norge!

old days







Malin kan inte sluta le;)

dagens;


Jag har idag:

- bibelskola 4 h,
- kört bil,
- lagat kyckling å kroketter,
- jobbat 3 h,
- tittat på en halv film, tristan och isolde, för övrigt världsbäst!
- ordnat photoshop,
- och fotat!


imorgon ska jag lägga upp bilder och resumé av de bloggar jag läser.
intressant.


om 9 dagar är det COLDPLAY i Globen, Jag emma och coldplay, kan inte bli bättre än så!

det här är vad jag bjuder på idag





filminspiration



goddagens, kom hem från bibelskolan för en stund sen, (pluggar fm. 8.00-11.40) jätteskönt, grejar lite med maten här vid sidan om och går igenom min dagliga blogg-kolls-lista, samt mail + fejjan, superkombo! jobbar kl. 16-19 idag så jag ska käka och läsa lite innan jag cyklar iväg var det tänkt.

tänkte iaf tipsa om en bra film jag såg i lördags kväll. detta är en klassiker och en ruskigt bra sådan!
Greven av Monte Cristo,
anledningen till att jag tycker den är så bra är att den verkligen har en inspirerande syn på livet, att det är aldrig är för sent att ändra på saker och ting, på sin livssituation, att även i den svåraste mörkaste stunden i livet kan man se ljus, på ett eller annat sätt. ( sen vet jag ju förstås att halva filmen går ut på hämnd, men det är en annan sak)

hur som helst är den värd att se! och trots att jag sett den en gång förut, dock gasnka längesen så gav det mycket att se den igen.


träning!


bild hämtad härifrån


har jag förresten sagt att jag å Cypern- Eric har ingått en pakt, eller snarare utmanat varandra i tävling? nästa gång vi ses, (i höst nån gång) så ska vi ha armbrytartävling, detta medför alltså att johanna sten måste upp i hårdträning, när jag simmade va ja stark men på senare dagar har jag slappat till det, men detta ska det bli ändring på. jag kommer därför lägga upp schema på träning å annat, blir spännande;) får dock se hur länge ja upprätthåller detta.

jag å sofie inleder nyttovecka nr 1 imorgon. en vecka i taget, för sockerbehovet kan ju sätta igång lite hur som helst,



sött



min mamma va me mina systra på marknad idag, en årlig marknad på ett ställe utanför Uppsala, brukar va supermysigt, å idag hade hon med sig hem bland annat dessa choklader med nötter i, ååh det va bland det godaste jag ätit. så himla gott!

bloggar och sånt där,



juste, jag ska lista mina favoritbloggar, det kommer antingen ikväll eller imorrn;)

tråkiga göromål,



en dold talang jag har är att lyssna på musik och snabbt som tusan tänka ut både titel och artist på låten, helst ska detta vara gjort INNAN artisten börjar sjunga. och vad är då min dolda talang? jo, att jag prickar rätt! och sällan, mycket sällan har fel.

kul va? ;)

hur som helst speglar det mitt intresse för musik. och jag gillar musik, massor. därför som jag borde ta fram min gitarr också, 

hey hey



I will survive, jag gillar denna låt och visst är det lite party på den?

bakom mina solglasögon



i min garderob har jag haft olika lappar och grejer under tidens gång och nu så sitter det två lappar uppe, den ena lappen kommer jag fylla med bibelversar allteftersom vi har det på bibelskolan jag pluggar på, och den andra lappen skrev någon till mej och satte upp i min garderob, och på lappen står det "du är en riktig pudding, lev med det..."

gaanska gulligt omjag får säga det själv. nåååja, nu ska jag sätta mej med min bok "Grunden för vår tro" och läsa lite, därefter blir det genomgång av morgondagens prov och sen ska jag kika på ett inspelat program som heter: Singelmammor, superbra och inspirerande! skildrar 3 unga singelmammors vardag och hur de löser problem som uppkommer.




bedset,



jag äger numera ett superfint bedset, randigt på ena sidan och stjärnor på andra sidan, (bara för att jag är en stjärna fick jag höra) fint va? och jättemjukt är det. så nu sover jag gott om natten, och ännu bättre nu när jag nästan är helt frisk från min hosta, (hör och häpna!) jag har härmed insett hur bra det är med fina bedset, och hur värt det är ett lägga lite pengar på det för att sova gott, man mår så bra med fina sängkläder må ja säga,

hemligheter



någon måste tycka om mej väldigt mycket, för titta vilka fina rosor jag fått! 3 rosor med jättehöga själkar och superlång hållbarhet. fick blombud från okänd avsändare vid dörren här om dagen. älskar överraskningar som blommor å sånt där:) (fast att jag vill veta så mkt som möjligt i förväg, och helst före nån annan vet(; )

rosor är de vackraste blommorna, och en fin kärlekshandling.

kul tjej



yesbox, efter utrensningen blev garderoben betydligt mörkare, alla blommiga klänningar och söta toppar försvann och har nu bytts ut mot mörkare koftor och tröjor. är dock en del kvar att göra, har nån kartong kvar att stoppa i garderoben och nåra kartonger att bära undan, bland annat dessa två;


har som ni ser en kartong med sommarskor och sånt, ska hämta in höst/vinterskorna från källaren också. vill veta vad det är som saknas inför hösten och så. älskar att ha koll;) haha som vanligt.

knepunge som jag är, vill både veta överraskningar innan och hur filmer slutar i förväg, sån är jag!

Jesus has mi caracter


nu grejar jag med bilder från i somras och även nytagna. funderar på att börja fota mer ordentligt nu, har pratat med en fotograf om en eventuell fotokurs i höst så vi får se hur det går:)

i fredags när ja va i skolan, (går åk 1 på bibelskola i år, ) så gick jag över till marknadsavdelningen och fick prata med Fredrik som är ansvarig för alla filminspelningar på möten, seminrarier etc, om det visar sej att jag hinner med i mitt ganska hektiska schema så ska jag börja filma och fota på möten och sånt framöver. kommer att gå en grundutbildning och sen sätta igång, vill ja inte vara ute och filma så finns det mycket annat man kan göra, tex. sitta inne på redaktionen och redigera under sändningarna m.m, vore jätteroligt att få som grund ifall jag vill jobba inom media i framtiden. har ju faktiskt börjat fundera på det nu. men arkitektur/design ligger ju fortfarande närmast  hjärtat fortfarande.

vi får se vart det slutar, detta året ska jag komma på vad jag vill jobba med. men främst ska jag fokusera på NUET! för det är viktigare än allt annat.

im going home



en regnig dag, ungefär som denna dag! oh fyy va mysigt man kan ha det,
Sophie Zelmani och en kopp te. Underbart fint.

glasses,



förresten, Johanna Sten har skaffat sig glasögon, detta ska ni självklart få se ! kommer bild snaart,

en tävling på g



jag ska skicka in en text på tävling. spännande. denna idé var såklart min systers tips, hon gillar ju att skriva och gör det sjukt bra oxå, så varför skulle inte jag oxå kunna? våga och vinn finns det ju ett ordspråk som säger, och försöka kan man ju alltid;)


för övrigt,saknar jag min hellbom så jag dör, typ. hon är värdefull, som en skatt ungefär. och snart får jag möta denna gudagåva igen;)! MUMS!

baby don't you worry so



jag undrar varför dröm rimmar på glöm. jag kom på detta när jag inte gjorde nånting å började fundera. konstigt.

ARN



Gårdagen va jättemysig, möte och häng sen så åkte ja med hem till Vickan å kollade på ARN 1 med mina kära vänner, Jonas, Vic å Michaela. hur mysigt som helst, klockan hann slå både 1 å 2 så ja beslöt mej för att sova över. skönt.

hur som helst,  filmen va verkligen värd att ses! ja tyckte den va skitbra å längtar efter att se 2an.




jag hann dessutom få mej ett snack med min vän Mikk som lovat att hjälpa mig med bloggen, får dock se när detta sker. båda har ju fullrulle med sina grejer, men vi fixar det nån gång framöver. : )
 

min resa i få bilder



 
     

    


som sagt, jag har hunnit med en hel del under tiden ja inte bloggade, så även denna resa! vecan i Cypern va
sjukt bra, och uppenbarligen funkar jag å Malin perfekt som ressällskap, så tack vännen för denna resa!

och taack grabbarna grus för fina dagaar med er!

jag är lycklig!



den här veckan har jag köpt så mycket prylar (det vill säga kläder,) att ja nu funderar på att lämna tillbaka nåt med tanke på att inte ens halva månaden hargått och ja ska få in både sthlmsbesök å oslohäng.

hur som helst så funderar jag på om jag ska lista min favoritbloggar nån dag. vore ganska intressant va;)!

blogg på g!




Johanna is back on track, och vad jag förstått så är det folk som vill att ja ska börja blogga igen. har fått frågan av många så nu sätter jag igång igen, och min blogg-motivation är på topp ska jag säga er! Hurra, har till å me hållt mej de senaste dagarna från att inte blogga. Min bloggpaus va helt klart nödvändig och gasnka skön om ja får säga det själv. men ack vad ja inte ska sluta blogga,nej nej.