min dag i två bilder


Kom hem för ett tag sen. har varit och tränat spinning. Känns gött i benen nu efteråt. Under dagen har jag suttit på sjukt bra föreläsning (blir mer och mer taggad för var dag som går!), fotat inför en grej med sändra! käkat lunch med emelie (sara var tvungen att passa, då hon hade jobb som drog över, lunch med henne sker senare!) intervjuats! och även hängt på stan med emelie! en härlig dag helt enkelt.

märks det att jag är ledig eller?


Emelie skissar prover inför en grej. Vi diskuterade framtidsplaner och en del affärsidéer! Denna brud är en inspirationskälla som hette duga! det sprudlar av idéer och allt jag önskar henne är lycka i livet! Räkna med hennes namn på diverse magazin i framtiden, jag säger då det!


jag på waynes under den galna intervjun. ganska glad.

my lovely weekend in gothenburg


Under lördagen sken solen och vädret var varmt så under en aktivitet tog jag en paus från jobbanet och gick en runda på stan. (ska visa sen vad jag fick med mej hem) men solen sken och det var huuur härligt som helst!


när jag var som lyckligast denna dag!


På besök vice VD:n för Göteborgs Hamn talar om handel i världen.


några utav gänget som var där. Här har vi Kristdemokrater från Norden.


Hampus och jag har tragisk humor. Bara att konstatera.



me and my lovely emma. thanks baby för att jag fick bo hos dej och dela fina stunder med dej! fantastisk kvinna värd det bästa!


jag och sofia. sjukt härlig brud! över en fika fick hon mig att förstå vad min relation till Jesus handlar om. på riktigt. hon fick mig att förstå saker jag bara skulle drömt om för en vecka sen. fin kvinna alltså!

music of today


Follow Through - Gavin DeGraw


Gavin DeGraw började sin karriär med att spela på klubbar i hemstaden New York. Där gjorde han snabbt sitt namn känt och kom i kontakt med Randy Sabiston som skrev fort skrev skivkontrakt med honom. Gavin DeGraw har haft både en förstaplats på amerikanska singellistan med låten "I Don't wanna be", vilken blev känd som ledmotivet till tv-serien One Tree Hill och två platinaskivor i bagaget. Singeln Chariot har spelats i radio och TV.




Med sin trallvänliga musik och talande texter har han fångat en stor publik världen över! Kommer han någon gång till Sverige tar jag med min Emma och lyssnar på denne man! Lyssna och njut!

 


bodypump är sjukt utpumpande men ack vilka resultat!


fotograf: sandra bohlin!
för första gången på ungefär tusen år har jag en lugn vecka att invänta. jag jobbar två dagar (ev. 3) och ska sen försöka vila och göra roliga saker, som att träna, träffa någon och dona med garderoben min!

nej ni, nu är jag så trött efter kvällens bodypump-pass att jag måste gå och sova! imorgon väntas föreläsningar (som varje dag!), en fotografering och lunch med sara! blir en super-dag det!


Godnatt vänner. Glöm inte bort att du är värdefull!

Vad anser KDU om aktiv dödshjälp?`

Nedan följer veckans fråga kring KDU:s politik. Vad anser KDU om aktiv dödshjälp?



KDU avvisar aktiv dödshjälp med hänvisning till den kristna människosynen, som garanterar alla människor ett
okränkbart värde och rätten till liv. Att tillåta aktiv dödshjälp skulle dessutom innebära svåra moraliska
dilemman ifråga om till exempel vem som skulle avgöra om dödshjälp ska utföras eller inte.

music of today


Du omsluter mig - Carola


Music of today blir lugn idag. En lugn låt med ett budskap som inte är vilket som helst. Strunta i vad videoklippet visar utan fokusera på texten. Det finns någon som håller om dig och som finns vid din sida varje dag. Vill du lära känna honom så finns han tillgänglig för dej. Allt du behöver göra är att ta emot honom som din frälsare och bästa vän.

lyssna och njut.


jag drömmer om en framtid



jag ute på Götgeborgs gator, här hade jag och Hampus ordnat lite inför fika som vi skulle bjuda våra internationella gäster på. sjutk bra samarbete hade jag och hampus i alla fall och lite roligt hade vi också ;)! skön göteborgare är han. minst sagt!


mitt bloggande de två senaste dygnen har varit lite smått inaktivt då jag rest och jobbat men jag är back on track nu! ska självklart berätta lite mer om helgen och även lägga ut bilder. music of today dyker upp så småningom. även om det blir en kvällsmusik denna gång! även söndagarnas tradition av: Vad tycker KDU? kommer upp i bloggen. Även detta blir senare idag. (egentligen söndagar!)

hoppas ni mår bra annars! mycket händer i mitt liv för tillfället, en del förändringar och så. förhoppningsvis förändringar till det positiva. även om konsekvenserna just nu känns lite tuffa så blir allt bra!




helkväll med emma and earth hour.


För er som undrar. Jag lever och mår bra! Har varit jordens lyckligaste idag. Räcker det med att säga att Gud hör bön? - solen sken och det var längesen jag kände sånt rus av lycka strömma genom kroppen! sjuuuukt vad solen gör skillnad. jag förstår inte detta med sol och svenskar. solen syns på tok för lite här i Sverige, kanske? Jag blir lycklig varje gång solen skiner.

Helkväll med emma. PUSS!

music of today

Godmorgon vänner! Nu har vi precis vaknat och jag är lite trött från gårdagen men ändå taggad för en ny dag! ska bli roligt att komma iväg och få lyssna på allt bra som kommer sägas idag! I Göteborg är det lite regnigt men jag har bett en bön till Han där ovan att Han ska ändra på detta, så nu är det bara att vänta!




Geraldine - Glasvegas


Glasvegas, ett lite rockigare alternativ till Coldplay. Så gillar du Coldplay gillar du med all säkerhet Glasvegas!

mina ben är trötta från spinning och klackar


Angel - Jack Johnson


okej jag kunde inte hålla mig. ligger i Emelies säng och har spotify (LOVELY!) igång, i bakgrunden spelas Jack Johnson och denna låt kom upp. vilka fina toner!

det regnar i göteborg och jag går blöt hem


Godkväll eller godnatt, beroende på hur man ser det. Är nu på plats hos Emma. Har haft en fullrulledag med massor att göra. KDUN är nu igång och det har varit supertrevligt att träffa alla härliga KDU ungdomar från hela Norden! Ikväll har det varit en stadsvandring, (ironiskt nog arrangerad av mej som är uppsalabo) samt Pizza Hut- besök med prisutdelning för bästa lag! Imorgon sätter det igång på allvar med start: Göteborgs Hamns VD kommer och berättar om Handel och den utveckling som skett. Blir otroligt intressant! Jag möter upp Hampus imorgon morgon för att ordna fika till hela gänget! Roligt.


Nu ska jag fortsätta läsa bloggar, min ELLE-tidning, dricka te och äta upp min MINI MELLAN påse! ni som känner mej vet vad jag menar! jordens godaste nötter.

en fin avslutning på en fin dag! Jag återkommer imorgon med music of today och update om helgens KDUN!

titta vad jag har!



dessa köpte jag här omdagen och jag tänker sova med de varje dag. så fina är de.


packning inför göteborg


mina packningsskills. perfektionist. eller inte.

nyinköpt!


Dessa skinnhandskar köpte jag för några veckor sen.. och titta här vad jag fick syn på i senaste numret av ELLE


...mina handskar!

Regeringen måste ta ungdomsarbetslösheten på större allvar!




Var fjärde svensk ungdom under 25 år är arbetslös. Enligt EU:s statistikbyrå Eurostat innebär det att Sverige har näst högst ungdomsarbetslöshet bland unionens 27 medlemsländer. Att Sverige inte tar bättre hand om sina unga är rent ut sagt ovärdigt. Forskning visar på tre förklaringar till de höga arbetslöshetssiffrorna; höga ingångslöner, strikt arbetsrätt och alltför teoretisk yrkesutbildning. Vi unga kristdemokrater har länge verkat för att komma tillrätta med just dessa faktorer, det säger Mattias Svensson, ekonomiskt-politisk talesman, och Aron Modig, skolpolitisk talesman i ett uttalande.

- KDU står bakom Regeringens beslut om sänkt arbetsgivaravgift för personer mellan 18-25 år. Detta sänker företagens kostnader för att anställa unga människor och underlättar åtminstone lite för unga att få in en första fot på arbetsmarknaden.

- KDU anser att Regeringen omedelbart måste göra någonting åt LAS. De bistra effekterna av LAS är nämligen att vi unga får lämna våra arbeten först, oavsett hur välutbildade och flitiga vi är. En sådan ordning håller inte. KDU kräver därför att Regeringen omedelbart hörsammar vårt förslag om att arbetsgivare, oavsett vad facket säger, skall få undanta tio anställda från turordningsreglerna.

- KDU anser att många yrkesutbildningar måste avteoretiseras. Det krävs en tydligare uppdelning mellan teoretiska och praktiska utbildningar. Det är viktigare att de elever som läser ett yrkesförberedande på gymnasieskolan är fullt anställningsbara efter studenten än att de läst en massa teoretiska kurser som de ändå har ett relativt litet intresse för. Antalet lärlingsutbildningar bör också utökas, avslutar Mattias Svensson och Aron Modig.


håller du med?

www.kdu.se


SJ bättra på er !


och jag som hade tusen bilder att lägga in på bloggen. nej nej, det går inte för tillfället. internet på SJ strular tydligen. jag har blvivit lovad internet av mitt jobb men detta har inte kommit ännu. hoppas på att det ligger en dongel (?) på mitt skrivbord under kommande vecka! vore toppen med tanke på att jag åker en del tåg och då kan effektiviser mitt jobb en hel del med dator. men men, så kan det vara. nu ska jag jobba vidare.

i lurarna från datorn ljuder Jonathan Johansson och jag kan inte sluta fscineras över hans talang! sjukt bra kille.

ge mej ett eluttag är du snäll!


vet ni vad detta är? - min pälsväst! den ligger nu i tryggt förvar nerpackad i resväskan.

jag ska försöka blogga från tåget. jag hoppas på att det finns eluttag då mitt batteri är gasnka dåligt. ska även få lite jobb gjort tänkte jag:) nu ska jag packa ner datorn i resväskan, gå upp och äta något och sen bege mej neråt stan. ska säga hej till malin som jobbar på H&M idag innan jag hoppar på tåget. hörs sen!

music of today


God morgon om typ två timmar sitter jag på tåget som ska ta mej neråt landet, närmare bestämt till Göteborg. Där väntas jobb och ett och annat lunchande med emma som jag även ska få äran att bo hos.

hur som helst, ändringar skedde i schemat så jag tar ett senare tåg. jag som mer än gärna hade suttit på bibelskolan idag då alla tvåor ska berätta om sina missionsresor och om allt som hänt. detta missar jag ju då på grund av resan och ändringarna.
så kan det vara.

som vanligt vill jag ju bjuda på en music of today. så här kommer den!




Dance with somebody - Mando Diao


detta ör ingen musik jag lyssnat på så mycket tidigare men det är alltid roligt att lyssna på lite annan musik än repeat-soundtracken:)

music of today



Master Blaster - Stevie Wonder


Visst blir man glad av denna man? Jag älskar hans toner och rytmer starkt!

vad är en dag utan sol?


bild


Godmorgon! En ny dag är här och solen skiner som aldrig förr!

Tänk så konstigt det är egentligen. Bara solens strålar når våra bleka svenska ansikten vänds hela vår värld. Från att vara instängda egoistiska och inåtvända svenskar till att bli öppna, omtänksamma och utåtvända. Vi blir omvända. Plötsligt ser vi människor runt omkring oss, plötsligt ler vi och plötsligt visar vi vänlighet. Allt på grund av solens strålar. Och jag kan ju knappast neka att jag själv inte tillhör den skara människor som lapar sol så fort den är framme, så bara för en stund. Snabbt och lätt plockar vi av oss plagg efter plagg, allt för att vår bleka vita vinterhud ska få sig en liten soltouch! Men visst är det trots allt härligt när människor blir gladare? När solen skiner lite mer och tycks finnas lite längre om dagarna? Och visst är det härligt att veta att vi fortfarande har den svenska sommarn, semestern och glädjen att få se uteserveringarna öppnas och fyllas med människor, kvar?

music of today


Jag har simmat för långt ut - Tomas Andersson Wij



Otrolig låt som beskriver det innersta. Tomas Andersson WIj är en av de artister jag hört live och vad som är speciellt med denna man är att han är väldigt skicklig på att prata mellan sina låtar. Han fångar upp poäng och berättar på ett rörande och humoristiskt vis hur låtar kommit till och vad han för tillfället går och funderar på, sin barndom och vad låtarna betyder för honom. Detta är en av en lång rad härliga låtar som han skrivit. Rekommenderas starkt!



 


"Gud behöver inte Sverige längre"


Den
bästa krönikan jag läst på mycket mycket länge!




Kanske är det inte vi som gjort oss av med Gud. Kanske är det Gud som gjort sig av med oss.
Kanske vaknade han bakfull efter en fyllehelg i gränderna (Gud trivs i kvarteren bakom tågstationer i huvudstäder, bland fnask, knarkare och helgon) och slumrade slött, petade ut lite nattvard mellan gula tänder och såg ner på blindtarmen vi lever i, isflaket vi rusar runt på.
Kanske såg han Sverige och beslutade sig för att rapa åt hela skiten och ägna sig åt viktigare saker

.
/Marcus Birro

appearance of the day


så här såg jag ut idag när jag skulle till stockholm och jobba. nu är jag ombytt och ska precis sticka till mitt andra jobb:)! gillar när det är fart och fläkt! sjal, väska second hand från bryssel, trenchcoat (här fick ni äntligen se min första trench) jeans från jl och under har jag en stor vit tröja, + beiget linne. skinnhandskar och solglasögon! loves it.

music of today - original


Ni har säkert hört Jonathan Johansson någon gång (om inte själva så lovar jag er att ni sprungit på denna artist på min blogg någonstans) han har gjort en cover av Everybody wants to rule the world. En riktigt bra cover dessutom, här nedan hittar ni det!



Everybody wants to rule the world - Tears for fears



Cover:

http://jonathanjohansson.se
(track nr. 4)



memories of you my friend


Memories of you - Benny Goodman



okej bortse från allt som har med videon att göra och lyssna på musiken istället. sånt här vill jag höra live i Paris gränder en vacker dag. det finns få saker som är så mysiga som en fin restaurang med livemusik på! otroligt fint.

en ledsam tisdag men ändå glad!


Godmorgon. Mycket har hänt under gårdagens kväll. Jag var på spinning och på kvällen gick det utför. Helst skulle jag vilja berätta men jag kan inte. Så nu får jag sitta med allt inom mig och börja jobba istället! det funkar ju det med.

åkte in tidigt till kontoret idag, kom hit vid 9.00 ungefär. tanken är att jag ska göra klart en del inför helgens KDUN-konferens samt göra färdigt en projektrapportering (göra det som ligger på mitt bord att göra iaf) i eftermiddag åker jag tillbaka till Uppsala och jobbar kvällen ut i butiken. ingen föreläsning för mej då jag har en del att göra här. music of today kommer strax.

Fri Abort? vad tycker Kristdemokraternas Ungdomsförbund?


Jag brukar försöka få till en KDU fråga åtminstone en gång i veckan. Jag hann inte med detta igår då jag tränaed och gjorde andra saker så ni får veckans fråga idag istället!



Kristdemokraterna vill att kvinnan alltid ska ha sista ordet när det gäller möjligheten att göra abort. Det betyder alltså att vi inte vill förbjuda aborter. Det som skiljer oss från de flesta andra partier är att vi tycker att abortfrågan är mycket svårare än att bara slå sig till ro med att abort är möjlig att genomföra. Vi menar att detta i praktiken inte innebär att man har fri abort. Istället finns det tusentals tjejer som varje år känner att de inte har något annat val än att genomföra en abort. Om en tjej som går på gymnasiet eller universitetet blir med barn måste hon klara sig på 80 kronor om dagen under föräldraledigheten. Det betyder att hon är tvungen att gå till socialen om hon inte har föräldrar som kan hjälpa till eller en pojkvän som tjänar pengar. Det är också så att den största anledningen till att tjejer söker hjälp hos psykolog eller kurator är näst efter en anhörigs död just att hon genomgått en abort.

Frågan är alltså inte oproblematisk. Vi menar att ett samhälle måste ha den principiella grundinställningen att alla individer är välkomna. Det gäller även de barn som föds till unga och ensamstående mödrar. Det betyder också att vi menar att den negativa attityd som finns på bland annat arbetsmarknaden gentemot tjejer som är i den åldern då de sannolikt skaffar barn är djupt felaktig.
KDU vill sänka den nuvarande gränsen för fri abort.

Kristdemokraterna vill att samhället aktivt ska arbeta förebyggande för att aborter aldrig ska behöva genomföras. Vi vill ha ungdomsmottagningar i varje kommun dit ungdomar kan gå och få råd och sexualupplysning. Vi vill att ungdomar ska få gratis kondomer och subventionerade preventivmedel. Sexualupplysningen i skolan måste också bli mycket bättre än idag och ta upp också relationer och ansvar och inte bara hur man sätter på kondomer och hur P-piller funkar.

ge mej den vackraste lägenheten du har!


Johanna Sten var på lägenhetsvisning i jordens finaste lägenhet igår! och det enda jag kan tänka på nu är den fina lägenheten! Pappa visade mej den förra veckan på internet och redan då var jag helt betagen! Vi har alltså börjat fundera på om vi ska köpa lägenhet till mig. Men detta beror helt på vad jag vill göra till hösten och det känns onödigt att köpa lägenhet här om jag inte ska bo i Uppsala. Hur som helst så får vi se vad som händer. Lägenheten har sjukt bra läge i stan och ligger väldigt centralt. Eftersom det fortfarande är i visningsstadiet och många är intresserade så vill jag inte länka till den. Men köper vi den så får ni komma och hälsa på över en fika;)!

nåväl, nog snackat om lägenheten! ska strax över på föreläsning! i eftermiddag ska jag jobba hemifrån, sen gå till en ögonspecialist som ska titta på mina ögon. ikväll blir det spinning!

See you!

music of today

Dream a little dream of me- Mama Cass Elliot


en ny vecka med nya möjligheter! och låt oss inte glömma bort att måndagar faktiskt är riktigt bra dagar! för det är då du bestämmer hur följande vecka ska se ut, vad den ska innehålla och hur den ska bli!

en inblick i mitt konsertliv!




Jonathan Johansson


och hans pianospelande vän!


jag och malin




otrolig konsert!


dagens klädsel och jag


dagens klädsel och malin


dagens vimmel


på medis, efter konserten, något irriterade för att bilgaraget stängt kl. 24, vi var inte så noga med att kolla tiderna alltså.
På bild saknas Simoen. Här ser ni babbel-malin som pratar på om dittan och dattan med stelfrusna Isak och NG-själen aka. Johnny Depp! huuur lik var han inte Johnny Depp?


Denna skiva fick jag av Isak, grabben köpte den utan att jag märkt det! HUUR glad blev inte jag? - sjuukt glad.

music of today



You give me something - James Morrison


En fantastiskt lugn och avslappnad helg har medfört till att jag inte fått till det med bloggen. Med anledning av detta ska jag bjuda på bilder från fredagens häng i Stockholm!



godmorgon lördag!


Godmorgon! Jordens bästa kväll igår! Jag är såld på spontana saker! Det var jag, malin, isak och vår nye kompanjon till gänget Simeon Frohm (efter konserten blev vi en själ till!). och eftersom konsertens huvudpunkt är Simmes systers pojkvän (JONATHAN JOHANSSON) så fick vi ju såklart gå förbi den sjuukt långa kön på Medis! (medborgarplatsen) Konserten var enastående och det var roligt att träffa en del bekanta ansikten där också! Idag blir en lugn dag då jag har ledig helg! huur härligt är inte det på en skala?

här kommer music of today! enjoy!




The way I am - Ingrid Michaelson



http://www.debaser.se/kalender/1794/

Ikväll väntas Jonathan Johansson på Debaser i Stockholm! Detta ska bli jätteroligt då han redan efter första låten blev en storfavorit i min samling musik! Jag gillar allt med denna man. Musiken, texterna, takten, allt!

jag hoppas såklart på att få med mig ett litet Uppsalagäng på mitt äventyr! Och som det ser ut nu kommer mitt projekt fullbordas! kul va?


bild

Nu ska jag jobba vidare så jag kommer hem från Stockholm någon
gång. Keep in touch!

music of today


Seasons Change - Corinne Bailey Rae


Godmorgon. En ny dag med nya möjligheter! Möjligheter jag verkligen ska utnyttja! Nu väntar frukost och sen föreläsning, jobb i Stockholm (skrev om det igår) och sen ikväll ska jag på ungdomsmöte i kyrkan och träffa folk! roligt!

hörs sen!

är antalet skilsmässor i Sverige okej?


bild

Missade du förresten Charlie Weimers (KDU:s förbundsordförande) i debatt med bland annat Gudrun Schyman i SVT DEBATT så hittar du det här på SVT PLAY. Temat för kvällen var skilsmässor!


kommentera gärna i de diskussioner som finns. väldigt intressanta synvinklar som tas upp.
kämpa för äktenskapet och familjen!

KDU:S projekt!


mina trenchcoats visar jag imorgon för nu är ljuset så udda när det är mörkt ute och lampor på inne.

imorgon startar KDU upp sin nya Ukrainagrupp, vi kommer ha ett möte där vi samlar ihop oss lite för att sen planera inför framtiden. Jag kommer åka till kansliet, Stockholm en stund innan och förbereda mötet, ska även försöka hinna förbi en affär och köpa lite fika till gänget:)! några åker faktiskt från GBG endast för denna timme och då känns det trevligt att ha något att bjuda på! Jag ser med glädje fram emot att äntligen få kicka igång detta projekt! Lovar att komma med uppdateringar kring vårt internationella projekt! Jag vet av egen erfarenhet att kollen på de olika projekten ibland kan vara lite för dålig.

nu ska jag checka mailen och kasnke sätta på en film, alternativt sova. imorgon kommer min vän isak hem från flottan, och det ni, det blir grejer det !

just relax!


två stackars inlägg denna tappra dag! illa. så därför tänkte jag bjuda er på jordens bästa artist. jag älskar hennes röst och jag älskar att lyssna på denna fantastiska kvinna efter en sån slitsam vecka. hon sjunger bort problemen och jag känner ett lyckorus genom kroppen! allt blir bra till slut. det blir det!




Put your records on - Corinne Bailey Rae


en storfavorit hos johanna, som spelas i perioder! nu är min bailey-period på g!

appearance of the day och mat-torsdag!


några halsband och pärlor, its my favourite! men i vår/sommar ska jag övergå till stora örhängen istället! för variationens skull och för att jag kommer bli så cool i det.


söndriga jeans är ju som vi vet en av vårens största trender. själv vet jag inte om det egentligen är något för mig, hel och ren har jag ju hört att man ska va? men idag sattsade jag iaf på en vårig look, och det innebar alltså ljusa söndriga jeans!


och min puffiga kofta, känns som att jag alltid har den när jag visar kläder här bloggen? så är dock icke fallet, att jag alltid har denna kofta. dock gillar jag den mycket då den både har puff, är kort och beige! fint och vårigt! under skymtar ni mitt mint-gröna linne som jag fick av malin! pricksäker som hon är! för detta linne gillar jag massor!! (TACK MALIN!)


nu ska jag laga pannkisar och soppa till min familj! det är johannas mat-torsdag!

music of today


The worrying kind - Maia Hirasawa (cover)


godmorgon! idag är jag taggad för prov, jobb (gånger två!) och träning! hoppas ni mår bra! hörs sen.

våren är här!


bild

imorgon tar jag fram minan trenchcoats! för nu är våren här! och jag lovar att visa dem, pusshej!

ett förtydligande!



med tanke på föregående inlägg vill jag bara understryka och förtydliga en sak som jag tycker är fruktansvärt viktigt när det kommer till hur man väljer att leva sina liv.. det är att vi SKA akta oss för att döma människor, nära som bekanta för hur de väljer att leva sina liv. Att döma andra människor kommer ofta tillbaka till sig själv. Det finns inget värre än människor som ena dagen tillrättavisar andra för att dagen efter göra EXAKT samma sak om inte något snäppet värre. Jag har själv stött på det i min närkrets och det gör att jag både tappar förtroende och respekt för de människor som inte lever som de lär.

Sen ska vi såklart hjälpa varandra tillbaka upp på vägen genom stöttande och tillrättavisningar men inte genom att döma och sen gå och göra samma sak igen.

hoppas ni förstår hur jag menar! för detta är otroligt viktigt i vår livsvandring.

nu ska jag krypa ner i sängen! hörs imorgon, godnatt!

Watch your thoughts


Watch your thoughts; they become words.
Watch your words; they become actions.
Watch your actions; they become your habits.
Watch your habits; they become your character.
Watch your character; it becomes your destiny.


Vaka över dina tankar, de blir till ord.
Vaka över dina ord, de blir till handlingar.
Vaka över dina handlingar, de blir till vanor.
Vaka över dina vanor, de blir till din karaktär.
Vaka över din karaktär, den blir till ditt öde..

(Okänd)



Jag har under de senaste två veckorna funderat mycket på vad jag fyller mitt liv, mina tankar och min vardag med. Jag har pratat med olika människor om olika saker och insett vikten av att leva rätt och rent. Renhet, genuin glädje och kärlek ser man tydligt hos människor och jag ser verkligen upp till de människor som har detta på djupet. hur gör man då för att få tag på den äkthet vi människor söker? Jag är övertygad om att svaret finns hos Jesus. Att söka sig till honom och sträva efter att bli lik honom är nyckeln till att nå framgång. Jag strävar varje dag efter att bli mer lik Jesus, till att leva ett liv för andra. Där jag inte sätter mig själv i första hand utan möter andras behov först. Som att vara en god vän, trösta sin syetr eller hjälpa sin mamma med tvätten. Sträva efter att bli en vardagshjälte helt enkelt. och vad jag från början ville säga är att texten ovan är värd att fundera över. hur vill jag leva mitt liv? vad vill jag fylla min tid med? hur vill jag må? vad vill jag utstråla?

det viktigaste och det bästa av allt är, att det alltid går att göra allting bättre. vad som hänt tidigare är ingenting jag kan göra något åt. det enda jag kan göra, är att förlåta mig själv, förlåta andra och forma min framtid så som jag vill ha den! med kärlek, glädje och framgång.

trasigt hos jo'anna




så här trashade blev mina jeans när jag gick lös med pappas sandpapper, ack så roligt det var! jag tror jag ska leta upp nåt mer att sandpappra sönder för detta var kul som tusan!



music of today


en ny dag, nya tag! önskar er en fantastisk morgon och en skön dag! idag hoppas jag på sunshine!



One - Mary J. Blige ft. U2

årets första vårdag


tänkte dessutom bjuda på några bilder på årets första VÅR! fick ordentliga vårkänslor när jag promenerade genom ett soligt gamla stan idag! mums!


Det var hundra år sedan jag käkade bulle, därför var det dags idag! nybakat hos Pressbyrån! perfekt på tåget efter "grekisk grönsallad"!


vid slussen. Solen sken och Johanna sken


utanför riksdagen på väg till stationen från jobbet

tre flugor i en smäll

Titta vad jag har hittat! Så fina saker och skjortan längst ner är i perfekt färg och perfekt längd! Kunde inte bli så mycket bättre än så här! Jag är nöjd.


enkelt, slappt, vitt linne, perfekt till...typ allt!


min torra hud behöver nästan jämt en rejäl dos hudlotion! därav detta köp!


och den mest fantastiska skjorta du kan tänka dej. bilden ljuger om färgen bara för att jag tog bilden nyss i mitt ljusdämpade rum. men ni ser ju iaf modellen!

tips af Jo'anna: en ny modeblogg för er män!


solen skiner här i Stockholm så därför tänkte jag ta mig en tur ut och göra några jobbärenden och ta mig en kaffe i solen. helst vill jag hem till Uppsala så fort som möjligt så jag hinner med ett träningspass innan sängdags! men vaad vet jag, mycket intressanta saker kan dyka upp innan jag satt mej på tåget.

juste! jag lovade igår att jag skulle länka till en modeblogg för er män och detta ska jag absolut göra.
en av mina bästa vänner har startat upp en ny blogg om mode. hon jobbar på H&M i Uppsala och har ett sjuukt stort intresse av kläder och mode, därav sitt bloggande! sedan 2007 har hon drivit
den här välkända bloggen men sen hon började på H&M i Uppsala har hon insett att bristen i klädstil hos män (..självklart inte hos dig!..) är alltför stor så nu har hon tagit sitt förnuft till fånga och startat upp en blogg för er män! Hur bra är inte det på en skala?  

bloggens adress hittar ni här. Trevlig läsning!

en ny dag!


på dagsschemat står föreläsning, jobb i sthlm, träning och bokläsning (som jag har prov på, på torsdag!)
en helt vanlig dag med andra ord:)!

music of today - vilken hit!


heartbeats - robyn


vi fortsätter i temat "heartbeats" och dagens låt är just, heartbeats med Robyn. en otrolig hit som jag tycker mycket om! en låt man kommer igång med helt enkelt!


kläder, kläder och åter kläder


jag, skärgården, i vintras

imorrn ska jag bjuda på mina senaste inköp och länka till en superblogg för er män! (för er som gillar mode och kläder alltså!) nu blir dusch efter mitt tuffa träningspass, mat och sen godnatt.


sov gott!

tjejer kan!


fruktsallad. uppdelad varsin frukt i varsin skål, så går det när ett gäng brudar ska försöka "komma överens". det gick inte
- och slutade så här! fint va? :)




..och den nyttiga delen vägdes upp med en godisdel!


Tack
Maria, Emma, Becca och Sofie för en fin kväll!

vilka sorters vänner söker vi egentligen?


jag bläddrade i bilagan "Söndag" med antingen Expressen eller Aftonbladet under gårdagen och fann en ganska intressan artikel om vänner. Vilka vänner "behöver" vi och vilka söker vi oss till?

för att siippa återskriva allting så tog jag kort på det och la in det här:)! Läs vidare och fundera ut vilka av dina vänner som hamnar under respektive flik. jag vet vart mina vänner hamnar iaf;)












en låång morgon, tack!



vårens/sommarens tre absoluta jeanstrender!                                                                                                             bild


Godmorgon! Sitter här med en kopp te och förebereder mig inför dagen och veckan! kl. 10 ska jag på möte/utbildning med mitt jobb. Eftermiddagen blir det till att jobba hemifrån och sen ikväll ska jag på ett till möte+ träning!

ska skriva ett inlägg om vänner sen i eftermiddag! Could be fun!
Nu måste jag lägga på ett kol om jag ska hinna.

/jo

music of today



Heartbeats - José Gonzales



Hur gör KDU för att attrahera unga väljare?



bild


Om KDU

Det är framför allt KDU som arbetar med att attrahera unga väljare. KDU står för Kristdemokratiska Ungdomsförbundet. Vi bedriver bland annat kampanjer för ett okränkbart människovärde, starka familjer och personlig frihet.

Vi i KDU har som gemensamt mål att vi vill förändra samhället. Genom att diskutera politik och föra ut våra politiska åsikter vill vi påverka makthavarna till förmån för den kristdemokratiska ideologin. Det innebär bland annat att vi genomför skolbesök, aktioner och kampanjer för att fånga upp människors intresse men också att vi arbetar direkt med opinionsbildning gentemot riksdag och departement.

Vår organisation

KDU är en organisation där medlemmarna själva väljer hur och när de ska aktivera sig. Våra medlemmar skapar själva på lokal nivå eller via nationella nätverk sina gemensamma aktiviteter och organiserar sitt eget opinionsbildande arbete, medan riksorganisationen stöttar med inspiration, kunskap, material och utbildningar. Vårt
mål är att våra medlemmar ska få utveckla sitt engagemang på sina egna villkor.

Alla medlemmar tillhör dock ett distrikt som ofta motsvarar ett län. I distrikten samordnas den lokala verksamheten och förtroendevalda utses att representera distriktet gentemot partiet och inom undomsförbundet. Varje år utses också delegater att representera distriktet på KDU:s riksmöte där man utser en förbundsstyrelse och beslutar vad KDU ska tycka och göra det kommande året.

besök vår hemsida för mer information:)!

music of today



ursäkta bloggtorkan de senaste dagarna. anledningen har endast och absolut endast varit pga allt jobbande. jobbade så sent som idag (heldag) å kom hem för en stund sen. och jag vet att typ halva bloggvärlden jobbar men jag har verkligen mycket nu med två jobb och studier på halvtid+ övriga saker som ett socialt liv och träning. hur som helst så kan ni vänta er massa roliga inlägg i veckan:)! strax dyker iaf ett KDU-inlägg upp! "Vad tycker KDU?" roligt va?

hoppas ni haft en fin dag! för min start på denna dag var otroligt mysig, brunch på Wayne's Coffe med en av mina bästa vänner Maria (hon är min coach!, det har hon alltid varit, en bra sådan också!)

nu är mina mobiltelefoner avstängda och en film väntar! en skön avslutning på en lååång vecka! nya tag imorgon.
må så gott kära vänner!  hörs imorrn!

music of today



Everybody Knows- John Legend


John Legend, född som John Stephens den 25 december 1978 i Springfield, Ohio, är en amerikansk Grammybelönad R&B-sångare, låtskrivare och pianist. Legend slog igenom 2005 med låtarna "Used to Love U" och "Ordinary People" från sitt debutalbum Get Lifted. Albumet var till stora delar ett samarbete med rapparen och producenten Kanye West samt med Snoop Dogg. I oktober 2006 släpptes uppföljande albumet Once Again. John Legend har även figurerat som bakgrundssångare på Jay-Zs "Encore", Alicia Keys "You Don't Know My Name" och Fort Minors "High Road" och spelat piano på Lauryn Hills "Everything is Everything". info



musiktips!


bild

hade jag kunnat så hade jag tvingat varenda bloggläsare att klicka sig in på denna hemsida, lyssna igenom åtminstone två låtar och fundera på texterna. men eftersom jag är snäll (och ett tvång är omöjligt..) så kan jag i alla fall tipsa er om denna hemsida. en man med klockren klädstil och otrolig begåvning för musik! lyssna särskilt på texten!

appearance of the y-day


en hel drös med halsband, mitt korsettliknande linne från Weekday samt transparent svart/grå kofta från H&M TREND




samt 70-tals jeans från Topshop i Barcelona


och min absolut favorit till frisyr nu!

Allt förmår den som tror!


Godmorgon. Gårdagens kväll blev sen, mycket sen, men oj så roligt det var! Vi hade massor att prata och diskutera om efter filmens slut (inte för att det berörda filmen direkt) vilket upptog en lång stund av småtimmarna. Nu är jag i alla fall uppe, redo att inta fredagen med storm! Känns skönt att jag inte ligger kvar i sängen utan faktiskt orkade mig upp, och även hålla mig någorlunda fräsch! :)

Dagens citat är från Bibeln:

Allt förmår den som tror! (mark 9:23)

mitt ord till dig.

inte en sekund till spillo


sen hade jag ju tagit "appearance of the day- bilder" för att bjuda på men så dog batteriet precis när jag skulle lägga in de på datorn, därför får ni se dem imorgon istället! men det borde ju gå bra!


idag skrev jag min önskelista på typ 7 punkter. fyller ju faktiskt 20 år om mindre än en månad. Spännande, då mitt liv bara tycks bli mer spännande och aktivare för var vecka som går! jag gillar tempo och fart i livet!

KDU UPPSALA är på g!

KDU Uppsala är på g! Här uppmärksammade av UNT (Uppsalas lokala nyhetstidning) Ursäkta mitt sena inlägg, detta skulle uppmärksammats för några veckor sen, men bättre sent än aldrig!

jag går inte under av stress, för jag håller huvudet kallt!


jag är hemma på paus, lagamat-till-familjen- och- ringa-kolla-mail-paus. ska snart iväg till mitt andra jobb och jobba. ikväll ska jag ta en paus från stress och arbete genom att umgås med mina nyförvärvade vänner! film, fruktsallad, smoothies och en heel del snack! det blir järngänget som käkade middag på China River här om veckan! ni minns?


jag har hittat en ny artist jag gillar ! Angus and Julia Stone. kanske dyker upp musik på bloggen snart. än så länge är det bara spotify som gäller men jag kanske hittar på youtube också?

music of today


Beautiful day (remix) - U2


ingen kan väl ha missat att U2 kommer till Sverige i sommar och att biljetterna släpps imorgon (fredag) Ses vi där?

...och helt plötsligt vart din värld roligare att leva i !


jag skulle inte skriva något mer denna dag men jag måste bara ge er några av mina reflektioner idag. för helt plötsligt inser jag vikten av våra ord, vad vi säger till varandra och hur vi uttrycker oss. jag är inte den person som tar åt mig så mycket av kommentarer eller påhopp man ibland kan få. jag kan själv vara ganska taskig och skämta med en rå humor vilket gör att mina nära och kära ibland kan få stå ut med mycket men även lära sig att det är så jag funkar. men från och med idag ska jag skärpa mig. för vad jag har insett under denna dag är att ord sårar och kan sätta djupa spår ända in i själen, djupare än vad man någonsin kan tro! "skämt", kommentarer och negativa uttryck sårar. så tänkt efter nästa gång du har ett "skämt" på g, kanske är det inte så roligt trots allt? och kanske skulle du bli lika ledsen som din vän blir när du kommenterar det du alltid brukar kommentera! att skämta på andras bekostnad kommer aldrig bli så ute som det är nu. så sluta sprid skit runt omkring dig, få folk att bli glada istället. uppmuntra, ge ett leende och skoja om saker som båda uppskattar!

...och helt plötsligt vart din värld mycket ljusar och roligare att leva i!

inte en typisk onsdag


igår fick jag mina visitkort till jobbet! har övervägt att visa de i bloggen, men då jag haft ovälkomna människor här så skiter jag i det! hur som helst så är de jättefina och jag är nöjd över att jag som 19åring redan har visitkort!



eftre frukosten högg jag in i detta, så nu har jag suttit framför film i säkert 2-3 timmar. dags att göra nytta och sen åka iväg till jobbet!  vi hörs.



rekommenderad läsning!


Vår förubundsordförare Charlie Weimers skrev för några dagar sen en bra debattartikel om skilsmässor. Den finner ni
här!

music of today



Such Great Heights - The Postal Service

music of today



Beautiful Love - The Afters


det blev en sen music of today då jag haft en lång dag! godnatt vänner!

tips



perfekt efter träningen!

två timmar på waynes

efter mina föreläsningar+prov åkte jag till Stockholm för att jobba, men innan det träffade jag Maria och Jakob på Waynes på Drottninggatan för en lunch och en update om allt som hänt den senaste tiden. Det var hur roligt som helst! Jag insåg dessutom att Jakob och jag har samma humor!


Maria och Jakob har intagit morotskaka + latte


Johanna och en allvarlig Maria


Johanna och en glad Maria





efter mitt jobb möttes vi upp på tåget och diskuterade allt mellan himmel och jord på vägen hem !


jag och maria, en av mina bästa vänner. hon känner mitt djupaste.


jakob, sjuukt rolig människa! hans humor är min humor. typ.

jag lever!


kom precis in på kontoret, lunchade med maria och jakob när vi ändå va i sthlm allihopa samtidigt! maria och jakob jobbar för elev -och studentorganisationen
Ny Generation och hade en gruppträff här i Stockholm dagen till ära. Hade jättetrevligt men plikten kallade åt varsinna håll. Ska antagligen mötas upp efter jobbet för att gå och kolla in WHYREDS rea som nu är åtkomlig för allmänheten! (VIP igår!)


har flera inlägg på g, men det kommer senare! hörs! 

appearance of the day


randig tröja, sammetsbyxor, svart kofta, höga klackar med detaljer och väska i skinn, vinröd mössa och min nya skinnjacka!



..och första outfit-bilden i johanna say's-bloggen is done! detta hade jag aldrig trott skulle ske för ett år sen, så kan det gå!
tider förändras.
helt klart!


lunchsällskapet igår efter söndagsgudstjänsten!


lunchsällskapet igår. är det inte gulligt hur jonas håller om isak? (de kommer bli jättesura för att jag skrev så, haha, å ännu surare för att jag kommenterar det)


Jonas dåliga parkering;)! nej men halva bilen på trottaren,


jag med mina kläder. gillar mina 8cm(?) låga/höga skridsko-skor ordentligt! fick till ett rejält smile där, bästa kryddningen på dagens klädsel skulle jag vilja säga!


min snyggaste! singel med jordens finaste lägenhet! dock fruktansvärt dyyyyr i drift;)



I Jonas fräscha bil påväg mot avlämning av Isak, som skulle vidare på nya äventyr! flottan i Karlskorna! inga leksaker det inte. mallanbrallan och jag åkte till gränby och raggade! ..eller inte. . vi åkte dit och myste!



brudar skärpning!


Kvinnlig avundsjuka är vad som sätter käpparna i hjulet för framgång inom näringslivet?

här kan ni läsa mer, och ja, jag håller med! brudar skärpning!


klokord från gymmarnas gym!



detta sitter upphängt på mitt gym Kraftkällan här i Uppsala, uppmuntrande visst?


tror nästan jag ska lägga upp en bild på mina muskliga armar. fick en härlig kommentar av mina härliga vän Isak,
citat följer "Johanna, vet du? skillnaden mellan dig och mig är att när jag tränar så syns det.." detta fick han såklart äta upp och för att motbevisa detta så funderar jag på att absolut lägga ut en bild och visa er hur träning verkligen ger resultat! jag är meer än nöjd! jag älskar att träna, det är världens bästa glädjekick! och det bästa av allt, vet ni vad det är? - att tävla med ovetande människor. man lägger alltid på lite extra tyngder under body pumpen, och dessa stackare vet inte hur besegrade de blir!

resultat av vilken svensk är du?

Carola
Den ultimata Divan i centrum och på topp i alla lägen.



Vilken svensk är du? haha, detta tackar vi för. gjorde precis ett test på fejjan och resultatet blev som ovan. intressant. vill du också göra testet så finns det på min facebook profil!

aldrig aldrig ensam !

Vi fortsätter i sann musikanda och träder in på Jonathan Johanssons album. (jag ska nog införskaffa mig detta, för det här är RIKTIG musik med ruskigt bra budskap!)



Aldrig ensam - Jonathan Johansson


vilken underbar dag! välkommen måndag!


godmorgon Sverige!

sitter för tillfället på mamams kontor innan mina föreläsningar börjar! glädjen spritter i hela min kropp och det var längesen, väldigt längesen jag kände sån frid och var så glad som jag är nu! framtiden ligger framför mina fötter, redo att intas och ut genom högtalarna ljuder Jonathan Johansson ljuva stämma och härliga rytm! detta blir en bra dag!

för övrigt inviger jag idag min nya skinnjacka i bikermodell, jag trotsar vädret och längtar efter vår!

hur ska vi nå jämställdhet i samhället?

Här nedan följer Kristdemokraternas Ungdomsförbunds svar på frågan Hur ska vi nå jämställdhet i samhället?



Respekt för alla människors okränkbara värde
Varje människa är unik och har ett okränkbart värde som inte går att förbruka. Vi kan aldrig acceptera att
människor utsätts för diskriminering eller förtryck. När människor inte blir accepterade för vilka de är innebär
det, förutom en kränkning av den enskilde, också en enorm samhällsförlust eftersom dessa personer inte tillåts
blomstra och utvecklas. Lagstiftning och samhällets agerande i stort är viktigt men än viktigare är vilken
människosyn som råder i samhället. Om respekten för alla människors unika och okränkbara värde fick råda
skulle människor slippa att diskrimineras.

Män och kvinnor ska behandlas lika
Trots att Sverige internationellt sett kommit ganska långt är vi mycket långt ifrån att kallas ett jämställt land. Vi
vänder oss emot såväl den feministiska bilden av en kamp mellan könen som den liberala där allt utgår från den
enskilde individen. Vi menar att hela samhället tjänar på att alla människor, både män och kvinnor, ges utrymme
att vara unika personer som förtjänar lika respekt samt lika rättigheter och villkor. Jämställdhet är inte i första
hand en politisk fråga och skapas inte främst genom politiska beslut. KDU tar därför tydligt avstånd från att
kvotering tillämpas, oavsett syfte eller sammanhang. Att både kvinnor och män deltar i styrande och andra organ
är dock viktigt för samhällsutvecklingen.

Jämställdhet på arbetsmarknad och i familj
Att kvinnor generellt sett fortfarande tjänar mindre än män är tecken på mäns överordning samtidigt som dessa
skillnader också i sig cementerar könsroller. Det behövs en attitydförändring när det gäller lönediskriminering,
föräldraskap och könsroller för att bryta den onda cirkeln.

KDU vill förändra jämställdhetslagen så att dess syfte ska vara att värna både kvinnor och män, och en reform av
jämställdhetslagstiftningen behövs så att t ex tjej-taxa åter blir tillåtet

Kvinnor tar ut den allra största delen av föräldraledigheten vilket leder till att de halkar efter i löneutvecklingen
vilket gör att kvinnor kommer att fortsätta att utnyttja majoriteten av föräldraledigheten. Vid en
anställningsintervju ska det vara förbjudet att fråga om en eventuell framtida graviditet och arbetsplatsens
jämställdhetsplan ska innehålla en strategi för att förhindra att personer som tar ut föräldraledighet får försämrad
status på arbetsplatsen. KDU ser också negativt på alla former av kvotering på arbetsmarknaden som leder till
diskriminering på grund av kön och på detta sätt stärker, istället för att bekämpa, uppdelningen mellan könen.
KDU ser på positivt på förslagen om att införa skatteavdrag för hushållstjänster. Detta skulle kunna avlasta
många familjer och bidra till ökad jämställdhet, samtidigt som det skulle uppvärdera det arbete som idag till stor
del sköts av kvinnor utan betalning.

Skolans roll i arbetet för jämställdhet
Daghem och skola ska genomsyras av ett ständigt arbete för jämställdhet. KDU vänder sig dock med kraft emot
sociala ingenjörsprojekt som syftar till att utrota könen. Detta kränker barnen och har potentiellt förödande
framtida konsekvenser. Skolan måste jobba aktivt för att ge både tjejer och killar tillgång till likvärdig utbildning
och utrymme. Lärarutbildningen måste ta upp dessa frågor på ett tydligt sätt och det måste även satsas på
utbildning av befintliga lärare. Skolor och daghem bör främja en jämn könsfördelning bland personalen för att
försäkra sig om att barn får både manliga och kvinnliga förebilder även utanför hemmet. Frågor om jämställdhet,
respekten för sina medmänniskor och synen på tjejer och killar behandlas i undervisningen så att alla får
möjlighet att reflektera över dessa frågor.

Kvinnomisshandel och könsstympning är en oacceptabel kränkning
Många kvinnor utsätts för djupa kränkningar i form av misshandel och andra övergrepp från någon i sin närhet.
Våldet mot kvinnor har sin grund i en förvriden människosyn och i kvinnors underordning. Samhället måste
markera mot denna typ av brott som orsakar djup smärta och rädsla hos kvinnor. Att besöksförbud döms ut bör
vara regel och att förbuden också följs måste kontrolleras betydligt hårdare än idag. Olika typer av
frivilligorganisationer såsom kvinnojourer ska uppmuntras. Oavsett vilka lagar vi stiftar handlar denna mängd
brott i slutändan om en förvriden människosyn som kan motverkas genom att en människosyn med fokus på det
okränkbara människovärdet får genomsyra vårt samhälle.

Kvinnlig könsstympning är helt oacceptabel. Den orsakar en otrolig smärta och att all chans till sexuell njutning
tillintetgörs. KDU vill att Sverige i biståndssammanhang ska verka för att stödja organisationer och rörelser som
motverkar könsstympning och också erbjuda större skydd för de kvinnor som finns i Sverige som riskerar att
utsättas för dessa fasansfulla ingrepp. Det så kallade hedersrelaterade våldet kräver särskild uppmärksamhet och
bör även införlivas i flyktingbegreppet.

Reklam påverkar oss och bidrar till ökad objektifiering
Vi påverkas alla av reklam. Därför har reklambranschen ett ansvar för vilka signaler de sänder ut. Negativa och
missvisande könsschabloner måste motverkas. Det är också väldigt vanligt att människor framställs som
sexobjekt. Inte minst unga tjejer får genom detta signaler om att de ska behaga eller att de är beroende av sitt
utseende för att lyckas. Pornografibranschen sprider en bild av kvinnan som den passiva eller underordnade och
motverkar arbetet för ökad jämställdhet. Denna bransch måste utsättas för hårdare kontroll. KDU vill att
åldersgränsen för inköp av pornografi ska vara 18 år. KDU ser positivt på den typ av opinionsbildande effekt
som kan komma av att allt fler bokar pornografifria hotell.

helgens inköp!


jeanskjol


grått linne, korsettliknande!


paljettväst! love it


ett mintgrönt linne i present av malin!! nästan värt ett eget inlägg för denna kvinna hade en present till mig igår när jag kom och skulle hämta upp henne för utgång! jag fick välja mellan två och valde denna! perfekt färg till sommaren!

- jeans jeans jeans, INGEN kan ha missat att jeans är större än någonsin nu!
- paljetter, höstens trend som håller i sig även i vår/sommar
- turkos, våren (09s) färg!

jag är nöjd:)! PUSS!

Elle



Johanna Sten har fått jordens bästa erbjudande!! hör på maken, 12 gripandes nummer av tidningen ELLE för ynka 249kr! det är ju gratis! ..typ.!



jag ska till himlen, vill du också dit?


bild

dagens hetaste tips är att besöka denna hemsidan! läs låttexterna och fundera. frågor? - såklart jag svarar!

music of today



En hand i himlen - Jonathan Johansson


en lokalkändis, med sjukt bra budskap!

min lördag i korthet


igår hann jag med både seeen frukost, sthlm lunch, shopping och bio samt häng hos malin och en utgångskväll innehållande modevisning på Birger Jarl. och dans med KDU folk på BJ samt med malin och hennes H&Mgäng på Saluhallen! mycket mingel och mycket trevligt.








idag väntas söndagsmöte, lite gränbyshopping+ träning! (yes!)
vi hörs senare då music of today+ vad tycker KDU? + ev. senaste klädköp. (från igår.)

och för att vara lite mer ytlig

ska jag visa er mina shoppingfynd jag gjorde här om dagen när jag var med mamma på Gränby Centrum


skinnjacka i bikermodell! detta kommer stort i vår, so go for it!


ett skärp i skinn. går att styla på många olika sätt vilket jag absolut gillar med detta! funkar bra på vårens tema av "indian" som även det är på stoort intåg!



idag bär det av åt Stockholm, väntar på min frukostdejt bara. jag har nämligen bakat scones på morgonen! i Stockholm ska vi bara strosa runt, jag har några butiker jag vill kika i men inga måsten till inköp så det ska bli jätteskönt att komma på andra tankar idag! önskar er en fin dag! hörs ikväll då det är modevisning på klubben Birger Jarl i Uppsala, får se om jag tar mig dit, annars blir det nåt annat roligt:)! hur som helst så hörs vi senare!




jag fann mig själv...



...i tidningen WORD här om dagen. min syster kom hem med en tidning från hennes gymnasieskola. Minns ni intervjun jag gjorde för några veckor sen? Det är alltså den som kommit ut nu, och lite roligt var det ju att läsa om sej själv. Titeln var i som ni kan se ENGAGERAD! tyckte jag passade alldeles utmärkt med tanke på alla bollar jag har i luften. (jag borde trappa ner med nåt så jag hinner leka med alla mina vänner här i Uppsala)

och apropå trappa ner så har ag funderat lite och jag tror jag ska gå ner nåra timmar i jobbet. eller i alla fall be om det. jag har under hösten/våren hittills inte haft någon tid att umgås med människor mer än när jag bokat in det nåra veckor innan typ. och det har verkligen känts så långt ifrån mig man kan komma. jag gillar spontana saker men mår sämst när jag är tvvungen att vara den tråkiga typen som jämt säger nej för att hon ska iväg och jobba! detta slog mig igår när jag och emma olsson åkte från bibelskolan ner på stan, ett helt gäng brudar blev vi! vi käkade lunch och det var det bästa jag gjort på mycket mycket länge! heelt otroligt härligt var det (som vi skrattaade, tårarna sprutade!)  och jag insåg att pengar inte alltid har samma värde som tid med sina vänner. såå pengar är bra men inte när det går ut över hur man mår och över sitt sociala liv! jag tjänar ändå så pass bra med tanke på mina två jobb att jag ändå kommer kunna tjäna ihop de pengar jag behöver inför hösten m.m. varför då inte ta till vara på året med alla fantastiska personer jag möter?

mitt ord så här lördag morgon är att du inte ska glömma bort värdet av ett socialt liv och vänner, karriär kan vänta eller i alla fall ta lite längre tid, för helt plötsligt har du din karriär, din bil, dina pengar och dina prylar, men vart har du dina vänner? framgång når du ändå..men dyrbara vänner är inte alltid så lätt att få, särskilt inte på toppen...







appearance of the y-day


rutig skjorta från märket Gant, 70-tals jeans från Topshop


Hårspännen svart H&M


Armband från diverse håll, bland annat från Sydamerika

vad som var roligt denna dag var att jag såg att Kling hade ungefär samma dagens som jag, dock med jeans från Levis. gött!


idag ska jag mysa med Emma hela eftermiddagen! Ikväll ska jag på ungdomsmöte och imorgon blir det heldag i Stockholm med frukost och hela kittet. iaf som planerna ser ut nu:)

ha en trevlig morgon!

vad tycker du?



Att Kronprinsessan och Daniel har förlovat sej är ju knappast något som undgått någon! Men är detta att överdimensionera hela grejen med bröllop och fest eller är det bara roligt att göra som Aftonbladet och Hemköp och bjuda på tårta?

personligen tycker jag att det är charmigt..:)

mat-torsdag!

torsdag! vilket innebär att det är min matdag! jaa för såna har vi i familjen Sten. Temat är grekiskt och det kommer bli sjukt gott! så nu ska jag upp till köket. har fotat lite på mina senaste inköp kläder+ appearance of the day. har nog inte så mycket djupare inlägg än så på g denna dag men sånt kan ju va trevligt ibland också!


"Det spelar ingen roll hur sakta du går, så länge du inte stannar"
Confucius


med de orden intar jag nu köket.

appearance of the yester-day


godmorgon! ska visa er gårdagens klädsel idag. kom hem så sent igår att jag inte orkade lägga upp mina bilder och idéer på blogginlägg! men det kommer:)! älskar att blogga, och känner att jag kommit in i ett kul flow! hoppas ni håller med!


trodde aldrig någonsin att jag skulle bli personen som tog kort i spegeln, but here I am!


mitt nyinköpta coola skärp! me like it very much!


"vilka stora örhängen du har" var jobb-addes kommentar! vet inte om jag ska tacka eller tolka det på annat vis...? jag väljer att ta det som en komplimang.

music of today



If the rain must fall - James Morrison


skvalleronsdag!


har precis haft sjuukt bra föreläsningar! nu är det dags att åka till Gränby Centrum, ett stort shoppingmål här i Uppsala som nu har byggts ut och blivit ännu större. (och fräschare) sitter på mammas kontor, för vi ska luncha ihop, sen ska jag ner en sväng på stan och därefter iväg till mitt jobb! Skvalleronsdag ni vet;)!


hörs senare!

music of today



Please, don't stop the rain - James Morrison

nyttig eller ej?


så här såg mitt fredagsmys ut hemma hos malin i förra veckan!

för var dag som går blir mitt intresse för nyttig mat och välmående allt större. Nu för tiden sker det ytterst sällan att jag står vid lösgodiset och tanken på att köpa med mig en chipspåse hem en fredag kväll skulle aldrig falla mej in. Istället käkar jag mycket nötter och mörk choklad. Jag lovar att det är min hälsosamme far som fört mig in på detta spår! För idag ska jag även börja käka "grästabletter" som jag fick av pappa igår. Det ska tyligen rensa kroppen på slaggprodukter. Hur det kommer påverka min kropp har jag ingen aning om, det återstår att se. Lovar att komma med en uppföljning av detta...

vem är du?



Den här samlingen går det rundgång på på Facebook och bibelskolan. Någon har kommit med den briljanta idéen att alla gubbar ska representeras av någon från bibelskolan. Gissa vilken figur jag blev taggad som?



Svar: the stylish one. (;




visdomsord a la jo'anna




Så här står det på en tavla inne i vårt lunchrum på mitt jobb. Okej, tavlan är inte särskilt inspirerande men själva texten "Den som inte vågar ta en chans får sällan en" stämmer sjukt bra in. Jag måste erkänna att jag helst tar det säkra före det osäkra men på senare år har jag insett att ju fler chanser du tar desto fler framsteg gör du och ju fler framsteg desto närmare målet kommer du! Kanske är du närmare ett ja än du tror, kasnke ligger drömyrket runt hörnet eller kanske ska du söka in på den utbildning du funderat på men inte trott att du kommer in på. Vad det nu än är som du funderar på, längtar efter eller drömmer om. så är en chansning bättre än ingenting alls! så försök peppa dig till att chansa lite då och då. hälsa på killen du tittat lite extra på, lämna in din CV på klädbutiken du spanat in och glöm inte att den som inte vågar ta en chans sällan får en!

music of today

vi får såklart inte glömma music of today som idag går i samma spår som gårdagen.. Katie Melua ljuder fortfarande i mina högtalare och som det ser ut nu kommer hon att fortsätta göra det kvällen ut.. enjoy!



Thank you, Stars - Katie Melua

Ska skatten på alkohol sänkas?

Jag har länge funderat på vad jag som kristdemokratisk tjänsteman kan göra för att sprida kristdemokratin utan att trampa över gränsen som tjänsteman. igår beslutade jag mig för att en gång i veckan ta upp en samhällsaktuell fråga och publicera vad KDU egentligen tycker om detta. Det här är frågor som människor mailat in till oss på rikskansliet,  frågor som ungdomar funderat över, och saker du också tänkt på men inte haft möjlighet att fråga. Skulle en fråga dyka upp som du funderar på får du mer än gärna skriva upp den i kommentarsfälten så svarar jag så fort jag hinner:)! Först ut är: Ska skatten på akohol sänkas?



KDU vill att målet för alkoholpolitiken ska vara att minska totalkonsumtionen. För det behövs en aktiv politik men också en omfattande attitydförändring. Alkoholkonsumtionen har på bara 10 års tid ökat dramatiskt, i dagsläget verkar det skett en utplaning vilket får ses som något positivt. Den ökande resandeinförseln tillsammans med en högre försäljning för Systembolaget är några av orsakerna till den stegrade konsumtionen på senare år. Idag kan resenärer som fyllt 20 år medföra s mycket sprit de vill från annat EU-land till Sverige, så länge de kan motivera att det är avsett för eget bruk. KDU vill inte sänka några skatter på alkohol. Ofta hörs i debatten att sänkta alkoholskatter skulle minska svartspriten, KDU tror inte att det är så enkelt. Det finns en tydlig koppling mellan tillgång och konsumtion som vi inte kan blunda för.
Alkohol och ökat våld går hand i hand. Ca 75 % av alla våldsbrott sker under påverkan av alkohol. Enligt brottsförebyggande rådet är dessutom rattfylleri bland ungdomar. Minst 200 000 barn i Sverige med en missbrukande förälder. I en undersökning genomförd av Socialstyrelsen säger svenska studenter att
alkoholkonsumtion är det största problemet på universitetsområdena, till och med större än sexuella
trakasserier, stöld, vandalism och diskriminering. Alkohol som missbrukas får trista konsekvenser helt enkelt.

KDU vill att:
Förebyggande arbete, så som diskussionsgrupper samt bra och relevant alkohol, narkotika och
tobaks (ANT)-undervisning på skolorna får ökade resurser.
Ideella organisationer från exempelvis Nykterhetsrörelsen utnyttjas som resurs i skolans
ANT-undervisning.
Folköl enbart ska få säljas på Systembolaget.
Föräldrarnas roll som förebilder när det gäller dryckesvanor erkänns och att skolorna
uppmuntrar ”föräldraöverenskommelser” om att inte köpa ut alkohol till sina barn eller
erbjuda sina barn alkohol hemma.
Införselkvoterna för alkohol återgår till de nivåer de var på vid EU inträdet.
Skatten på alkohol är kvar på den nivå den är idag.
I alla kommuner ska det finnas stödgrupper till barn med missbrukande föräldrar.
Uppmuntra till ”vita zoner” i livet såsom i trafiken under graviditet och i skolan.

så var veckan igångkickad!


idag väntas föreläsningar och lunch med älskade emma som är i stan! i eftermiddag kommer en betraktelse från lunchrummet på mitt jobb från igår och även en ny idé på bloggen!

ha en fin dag så hörs vi sen!

music of today



Came to my rescue - Hillsong

Jesus kom till din räddning för att du skall få evigt liv och få sitta under den Högstes beskydd i all evighet!  Är inte det coolt?

happy ballet-day!




en suddig tjej gör sig i ordning för balett på Kungliga Operan. jag kunde ju inte gå och lägga mej utan att bjuda på nån bild. Hade ju tänkt ta en "appearance of the day- bild" men myskläder åkte på snabbare än blixten när jag kom hem från jobbet så detta glömdes av totalt. kanske dyker upp imorgon? nej ni, här ska sovas! godnatt.



music of today




I cried for you - Katie Melua



med en otrolig sångröst och fantastiska melodier sjöng Katie Melua rakt in i mitt hjärta. Katie Melua föddes den 16 september 1984 i Georgien. 1993 flyttade hon med sin familj till Nordirland, sedan 1997 bor hon i London. År 2001 började Katie Melua skriva jazzinfluerad popmusik. Hon albumdebuterade år 2003 med Call of the Search.

filmproduktion!


juste! jag glömde ju att berätta för er om filminspelningen jag var med på idag! det var verkligen jätteinressant att sitta med i produktionsrummet och se på när scriptan klippte filmen, producenten pratade i mick med kameramännen och alla människor som jobbade bakom kulisserna! vilken action minst sagt! hur som helst satt jag med för att få en inblick i filmvärlden och se om det är något jag vill fortsätta med. och självklart vill jag det! ska jag fortsätta så vill jobba som producent men som jag förstod det så är det bara de som jobbat länge och de med erfarenhet inom alla olika delar som får göra det. men jag tänker ändå satsa på det om jag ska fortsätta med detta!

hur som helst var det väldigt intressant och lärorikt!
fortsättning följer...

fruktsallad á la isak och johanna!

eftersom jag inte gjort min röst hörd på 2 dagar tänkte jag i alla fall uppdatera era om vad jag gjort när jag inte suttit här vid datorn. helgen har till mesta dels innehållit jobb då det är min jobbvecka utöver det har jag tränat och sutitit på föreläsningar:)

dock inte igår, för igår efter jobebt fick jag finbesök av Isak som kom och delade kvällen över jordens godaste fruktsallad samt melodifestival och annat trevligt! bara för att fruktsalladen blev så sjuukt god så tänkte jag lägga upp en bild (bilden säger dock INTE mer än tusen ord, för den är tagen i skumt ljus, dessutom är det oskärpa!)



Vi har valt bort alla äckliga frukter som man använder för att dryga ut fruktsalladen med (som äpple, banan eller päron)  och istället har vi plockat med all god frukt som dock är lite dyrare. men ska det va så ska de va!

fruktsallad á la isak och johanna innehåller:

- kiwi
- vindruvor
- mandarinklyftor (på burk)
- ananas
- honungsmelon

..och tusan så gott det var! till detta hade vi vaniljglass med krossad choklad i och på sidan av passionsfrukt delade på mitten! (som för övrigt kostar 4 för 10 :- på ICA SÄVJA just nu!)