so long


sorry sorry, dålig uppdatering på bloggfronten, desto mer händer i mitt verkliga liv. men jag lovar att ni snaaart så snart kommer få se vad det är som händer. nu ska jag svira om för nyårskonferens. so long!

music of today

Clocks- Coldplay

NYDAG!

hoho, ny dag och jag ska tillbaka till Märsta och ungdomskonferensen Hope! Hade ruskigt kul igår så jag hoppas på ännu en partylott idag!  Dokumentation kommer ske idag! Och sen får ni se hur det är att montra, som det så fint heter.
Snaaart nyår. Hörs snart.

music of today


Bridge over troubled water- Simon and Garfunkel



godmorgon sverige


Godmorgon. Bioaktuella filmen Avatar intogs igår med storm. Den var ruskigt bra. Och detta säger jag trots att det inte är min genre av film. Spännande var det i alla fall! och helt klart en sevärd film! Idag åker jag i egenskap av ny generationare (teamare) på ungdomskonferensen Hope i Märsta för att montra och skaffa oss ännu fler medlemmar! Kan bli roligt! Detta kommer jag vara på fram tills onsdag.

Önskar er en glad fortsättning, snaaaart nyår!!

juldagsfirarna

 

En fantastisk julafton med fantastisk gemenskap, snö och otroligt fina julklappar så kunde även jag gå till sängs med lyckligt hjärta. Att få vara med nära och kära är vad som betyder mest. Särskilt i såna här tider då jag bor långt ifrån familjen och de flesta av mina vänner. Tack för en otroligt rolig julafton! Möjligen den bästa hittills!

 

Juldagsfirarna förutom min pappa, min lillebror och hans flickvän Emma.


i samarbete med Helping Hand

 

Några dagar innan julafton så var jag på julfest och modevisning på Grand i Uppsala! Och då såg det ut så som nedan.

 

en sångtävling som min vän Viktoria blev uppdragen på.

 

min vän Bruk gick bl.a modevisningen

 

och en gammal klasskompis från yngre dar. daniel.

 

De som arrangerade modevisningen är en av mina bästa vänner Emelie tillsammans med min barndomskompis och f.d arbetskollega Malin.

 

Här berättas det om tanken bakom modevisningen etc. Ruskigt bra upplägg och inspirerande outfits! Precis som det ska vara.

 

 


fullproppad bil

 

yesbox. När fyra tjejer ska bege sig hem på jullov mååste man tänka smart när man packar bilen. Trots att vi gjorde det så hade vi saker ända upp till taket och i knäena! Lovely.

 

Rut och jag


Sen jag sist bloggade i Göteborg har jag hunnit med att:


Sen jag sist bloggade i Göteborg har jag hunnit med att:

- vara på julfest * 2
- åka bil i 6 timmar med fullproppad bil (då menar jag bokstavligt talat FULLPROPPAD!)
- köpa ännu fler julklappar
- träffa typ hundra olika vänner
- vara på repetitionen av teateruppsättningen MARTYRION och fått uppdrag att hitta 13 st människor som behövs till en scen. (jag fixade det samma dag!)
- köpa MAX-mat med Isak sent på kvällen och kört med bilen upp till slottet och suttit och tittat ut över slottsträdgården
- gå på bio
- träffa gamla klasskompisar
- vara på modevisning
- åka pulka, fullt rustad för snö! (ett måste!)
- firaa två julaftonar! (en med släkten och en med Isaks familj)
- ge och få massvis av fina julklappar!
- ha snöbollskrig
- fika i omgångar med vänner på stan
- kollat in rean i stans alla butiker

juletider introducerades med en förträfflig julfest


Juletider introducerades med en förträfflig julfest i Huskvarna hemma hos Johanna, Josefina och Lovisa! Fantastisk kväll med god mat och rolig gemenskap. (och julklappsleken! som för övrigt är farlig för en tävlingsmänniska som jag!)

Fint julbord

 

 

tjejerna!

 

Vickan

 

Sina, Jag och Johanna

 

charmig julgran!

 


music of today


O helga natt- Carola


Julen är inte över. Viktigt!

julefrid innebär blogg-frid?

Julefrid innebar tydligen blogg-frid också. Några bloggfria dagar har helt klart varit skönt. Inte ens facebook har jag hunnit eller varit intresserad av att besöka. Ruskigt skönt. Men nu vill jag bara säga er att jag är back on track!

Hurra för det. Så vi börjar med att kicka igång music of today. So here it comes.


music of today


God jul önskar jag er alla - Carola


från oss alla till er alla.

hemhemhemhem


Godmorgon! Idag åker vi till Huskvarna på julfest och imorgon är dagen jag längtar till. Då åker vi hem! Hem till Uppsala. Mums.

på min arm denna dag

armband och guldklocka från CASIO.

 



favoritsmycken


mina två favorithalsband för tillfället ser ut som ovan. och det bästa av allt är att min vän Emelie själv har gjort korset!


Prinsessan Madeleine


 

Godförmiddag. Igår damp denna tidning ner i brevlådan. Fantastisk läsning i ELLEs december nummer! Och som så många andra redan skrivit om så är det verkligen prestigefyllt att få ha Prinsessan Madeleine på omslaget! Dessutom är hon otroligt vacker!

Julpyssel och snö!


Ni minns förstås att jag klagade på julhandlingen utan snö? Gud hör uppenbarligen böner för idag vaknade vi upp med snö utanför fönstrena! Och det var helt klart min önskan. Nu är julkänslorna fulländade. Och för att öka volymen ännu ett hack donar vi med julkort, lyssnar på Frank Sinatra och ska strax posta julkort! Det ni, det är grejer det.









music of today


What Christmas means to me - Stevie Wonder

JULkonsert, ja tack!


Otur. Ni vet konserten jag önskade mig av tomten? - Den är slutsåld. I alla fall för tillfället. Så hur snäll tomten nu än är så blir det ruskans klurigt att få till detta. Till och med
blocket har slutsålt. Men vet ni? Jag fick sms av min pappa som gav en superidé! Han och mamma var på julkonsert den 2a advent i Domkyrkan i Uppsala, de lyssnade på Orphei Drängar. Och till min stora förtjusning så är det ju faktiskt några konserter i Uppsala innan jul. Här ska det gås på julkonsert!

träning på nautilus, ja tack!


Godmorgon! Tanken är så att jag snart snart snart beger mig ner på stan och tränar. Ska bli ruskigt skönt då jag inte hunnit med det på några dagar då vi haft turné och ungdomskonferens. På fredag lämnar vi lägenheten och åker mot Huskvarna på julfest och på lördag åker jag HEM!! Gissa om jag längtar?!


Jag trivs med Gud


Läsvärd blogg!
Läsvärt inlägg. Den där Marcus Birro är en man med klass. Fascinerande. Och alltid har han något vist att säga. Som idag. Jag trivs med Gud.

Driving home for Christmas

 

En förmiddagsrunda på stan såg ut så här. De utlovade "juliga" bilderna är nu inlagda, så njut. Om det nu går. För snön finns ju inte här i Göteborg ännu. Men för att få upp jultermometern ett snäpp så bjussar jag på en till music of today! Den ultimata julmusiken. Nu saknas bara snön.

 

 

 

 

Fantastiska kombolinan Viktoria

 

 

Jag


önska önska önska


Min högsta önskan är att få gå på julkonsert på Circus i Stockholm den 21a dec.
Carola - Jul i Betlehem. Det skulle vara så fantastiskt, otroligt mysigt och sjuukt juligt! Tänk såna julkänslor jag skulle få.

Snälla tomten, en julklapp i förväg har väl aldrig skadat? :)

music of today


Use somebody - Kings of Leon



regn när det borde snöa?


Godmorgon. Igår skrev jag klart två texter till Ny Generation som jag egentligen tänkt skulle bli klara till idag så därför har jag lite insparad tid till att hinna med en del andra saker som ska göras innan fredag (då det är julfest hemma hos teamet som bor i Huskvarna! Lördag åker jag hem till Uppsala!) Så därför ska jag åka ner på stan en sväng idag och inhandla några julklappar till! Och trots att det nästan regnar (?) utanför mitt fönster så lovar jag att fota något juligt på stan!

lyckan var fullkomlig


I brist på solskensdagar satt jag och kikade igenom bilder från den bästa sommaren hittills och kunde inte annat än att känna en enorm saknad efter havet, segling, solbränd hud och sommarblekt hår! Så här fantastiskt hade jag det i somras. Lyckan var fullkomlig.

På seglingsemester i somras




music of today


Empire State of Mind - Alicia Keys ft Jay-Z


Sveriges bästa luciatåg


Jaa, igår var det ju Lucia som vi alla vet. Och när man är ute på turné, håller konferens och sover i en gympasal så är ju det här med Luciatåg inget man räknar med. Inte ens tanken att julkänsla ska infinna sig räknar man med. Så gissa om jag blev förvånad då vacker julsång var vad jag vaknade till på söndagsmorgonen? Ungdomarna i Pingstkyrkan i Alingsås hade dragit ihop detta arrangemang till Ny Generation - Crews ära. - Fantastiskt! Så tack tack tack ni alla pingstare som sjöng så vackert för oss denna tidiga Luciamorgon.

det bästa av allt var snögubben längst till höger som halkade efter i luciatåget och nästan sprang för att hinna ikapp! oj vad vi skrattade.


GO GO GO!!


Fredag och GO! i Alingsås, titta så fint vårt upprigg blev!


Vår NG-Shop med coola t-shirts, skön musik till försäljning och en hel hög av olika biblar och böcker att köpa med sig hem!

 

FREDAGEN bestod av tävlingar, musik och ett flertal kortfilmer/trailers.

 

Tävling

 

 

I monterområdet, rådde det glädje

 

Gabriel och Vickan

 

ute i caféet var stämningen på topp!

 

hanna och samuel

 

och bakom montern fann jag Hanna (!!) haha, vad hon gjorde? Halsade julmust. oj så vi skrattade åt detta.

 

 

Fika med Ny Generation-crew

 

Fotograf David och ett gäng småkids spelar Guitar Hero

 

 

 

jag i montern

 


GO! Alingsås ikväll kl 19



hoho, jag försöker hålla uppe mitt bloggtempo men jag kommer av mig när vi både är på turné och ska ha konferens men hur som helst så är vi nu på plats för genrep och fix inför kvällens uppstart!



så här ser det ut där vi kommer hålla hus



Shopen som nästan är färdigriggad. Ikväll blir det miljoner ggr läckrare!



Taggad Samuel och en taggad Johanna



Fix med medlemsmonterna!



dag 10 hej turné



Dag 10 i turnébloggen

bloggade jag så här får ni inlägget från NG-bloggen!

på plats i alingsås, uppriggat och klaaart!!


Nu är vi på plats i Alingsås för GO!konferensen vi kommer ha i helgen. Ikväll har vi riggat upp vårt konsert/eventområde, därav den dåligt bloggande dagen. Lovar att göra bättre ifrån mig imorgon!


team väst på nya äventyr med event


Helt sjukt grymt! Två fantastiska konserter på Ållebergsgymnasiet i Falköping och häng med ungdomarna där har gjort mig otroligt peppad inför morgondagens två konserter i Borås och helgens ungdomskonferens GO! i Alingsås! Det här med att teama är helt fantastiskt. Trots att det ibland är slitsamt och man ibland känner sig tom. Så här såg det ut idag:


när vi kom dit såg det ut så här


Ca 40 min efter detta såg det ut så här..



de grymma eventarna


som verkligen kan det här med sång.


När dagens blogginlägg på hemsidan ligger uppe länkar jag dit! Så håll utkik.


music of today


hoho, ingen tid för bloggande hittills idag. fullrulle från kl. 06.15. Idag har vi hunnit med två konserter på Ållebergsgymnasiet i Falköping och nu sitter vi i bilen mot Borås där vi kommer tillbringa morgondagen! Kameran är med så ikväll langas det upp bilder på bloggen! Idag ska jag även blogga från nygenerations turnéblogg så jag kommer länka därifrån också! Men allt detta kommer senare. 

I skrivande stund lyssnar vi på
denna låt, så här får ni alltså music of today.  

snart på julturné!


Idag var vi en runda på stan och åt lunch på Evas Paley på Avenyn. Dessutom har jag lyckats inhandla två julklappar till! (och jag vill MER ÄN GÄRNA ha båda två själv! visst har man lyckats bra då, om man själv vill ha julklapparna?) Hur som helst så här mysigt hade vi det idag!

Vickan och Emma på spårvagnen

 

 

De tre "Emmorna"

 

Vickan och Emma avrundar lunchen med kaffe och te

 

Jag håller stenhårt i min kaffekopp. Av någon konstig anledning?

 

 

Längs avenyn

 



Jag och min röda halsduk som jag är dödsförtjust i



Emma dissar något? Eller är bara otroligt insatt i ett samtal.

Nej ni, nu ska jag packa min väska inför veckan som kommer! Turné turné turné och så lite GO! på det.

music of today


I just called to say I love you - Stevie Wonder


en klassiker ingen kan ha gått miste om.

frukosttime

 

Frukost a la Väst tillsammans med vår teamkoordinator Emma ser ut som nedan. Supermysig morgon, helt klart! Strax beger vi oss ner på stan, kikar i butiker och lunchar någonstans! Fin dag! Ikväll åker vi till Falköping och imorgon hakar vi på turnén.

 

Den fantastiska kvinnan Emma!

 

Klassisk frulle som innehåller det mesta



måndagsmys


Måndagsmys med tjejerna står på schemat. Måste säga att vi haft en oerhört skön dag. Träningen i förmiddags var perfekt! Lyckades hamna på ett mage -och bålstabilitetspass vilket passade mig fint! Därefter tog jag en runda i gymmet. Det här med Nautilus är underbart.


music of today


Rockin' around the Christmas Tree - Brenda Lee



hej en ny vecka

bild från tidig höst


Idag jobbar vi en aning, jag ska träna snart och sen kommer Vickan ner på stan med bilen för vi ska hämta upp vår teamkoordinator Emma som kommer med tåg från Uppsala! Det ser ut att bli en skön dag då vi inte har så värst mycket jobb kvar för terminen! Imorgon beger vi oss ut på turné, vi hakar helt enkelt på vårat event-team som är ute på vägarna och har konserter landet runt! I helgen har vi ungdomskonferens i Alingsås! En full-rulle-vecka helt enkelt!




en perfekt söndag, helt klart

 

Började dagen med att möta upp Emma på stan, vi åkte till Gilead på söndagsmöte, pratade med folk i kyrkan, begav oss ner till stan, gick en snabb runda (jag haffade den perfekta röda stickade halsduken jag någonsin skådat! och eftersom mamma är så godhjärtad betalade hon denna!) vi kollade in NK:s julskyltning och därefter mötte vi upp Anders, Emmas pojkvän och bestämde oss för att äta den klassliska Söndags brunchen på den fantastiska restaurangen SOHO! Där satt vi i flera timmar, åt god mat, pratade, hämtade mer mat, pratade ännu mer för att sen avsluta eftermiddagen med en god kopp kaffe och ännu mer prat! Ikväll har vi haft CREDO på besök. Bjöd på middag, glögg och pepparkakor! En underbar söndag helt klart!

 

Månadens tema på Gilead är: Allt är möjligt!

 

Utanför NK

 

Marc Jacobs fönster var den ingen som tittade på..

 

...däremot var det fullproppat med barnfamiljer framför NK:s egna julskyltning

 

Emma på den mysiga restaurangen SOHO

 

Söndagsfina Anders

 

Johanna

 

Hela SOHO är uppbyggt med massvis av olika nivåer, inredningsdetaljer och material av alla dess slag

 

och jag hade dagen till ära min paljettkofta. jag gillar att paljetterna sitter över axlarna!

 

Otroligt mysigt!

 

Anders och Emma

 

Emma och Anders utanför SOHO

 

Emma och Jag

 

En något trött Johanna


liseberg och flörtiga lisebergskaniner

Lisebergs julmarknad intogs efter dagens shoppingbestyr på stan. Så här mysigt hade vi. Bland tomtar, snö och en och annan flörtande Lisebergskanin! (Jaa, de va flörtande! Man kan ju undra vem det var som var dolde sig där bakom dräkten?) Efter Liseberg köpte vi med oss mat, tittade på film här hemma samtidigt som vi avnjöt en hemmalagad middag a la WEST! Fläskfilé, potatisgratäng, bearnaise och en god sallad innehållandes bl.a avokado och champinjoner samt julmust. En helmysig dag!

 

JUL!

 

Detta måste hela klart upplevas. Så välkomna till Göteborg alla ni som törstar efter julero.

 

Suddigt men mysigt

 

Liseberg C

Det är alltså smaksatt kåda de äter uppe i Norrland (Arjeplog!) som snacks. Intressant.

 

Jul

 

Tomten tog emot barnens önskelistor (arma stackare som inte vet bättre än så här. Tomten finns inte. Brutalt men sant)

 

Vickan och jag

 

..och så var det den där Lisebergskaninen. Lite läskigt.

 

Jag, en frusen sådan

 

Vickan

Jag hittade en fotölj (när jag som mest behövde den!) mitt i ICAbutiken! Lovely.


music of today: en avstickare i juletider


Jenny, don't be hasty - Paolo Nutini



tjolahopp, det är lördag!


Tjolahopp. En lugn lördagsmorgon var det tusen år sen jag fick uppleva. Därför njuter jag i denna stunden av tystnaden och av tanken att det bara är ca 2 veckor kvar tills julledigheten inträder! Vilken är oerhört efterlängtad och fantastiskt nödvändig i detta skede.

Hur som haver, idag ska jag och mina kombolinas bege oss ner på stan, besöka Lisebergs julmarknad för att sen ikväll avnjuta en god middag på någon utav stans alla restauranger, men innan detta ska jag ha hunnit med en runda på stan då både julklappar och andra saker ska inhandlas!


jag är inget westlifefan men..


Idag har vi varit på ett gymnasium och anordnat en satsning på skolan, varit på årets sista gruppträff i Alingsås, jag har tränat (och äntligen köpt mej ett årskort!) och så har jag sett Westlife i Nordstan, fikat med Emma och sist men inte minst kollat in IDOL!

I Alingsås, en av skolgrupperna delade ut pepparkakor och biblar till sina klasskompisar! Vi var där som backup

 

Emma och Hanna

 

Vår otroligt snygga designade Bibel

 

Pepparkakor med bibelord på! Lovely things.

 

I Nordstan möttes vi av detta, WESTLIFE!

 

som då för stunden signerade skivor och annat

 

Jag är inget fan direkt men jag tog mig närmare och närmare för att fota i alla fall. Det var ju trots allt Westlife.

 

 

 

På fik med en av mina absolut bästa vänner, Emma! Vi har inte setts på tusen år (trots att vi nu faktiskt bor i samma stad!) så gissa om vi hade en heeel del att prata om!

 

Jag


Herrljunga, där har jag varit en gång.

 

I eftermiddag har vi gjort en snabbvisit i Herrljunga för att träffa en grupp och under resan roade vi oss med både fotande och McDonaldsbesök.

I bilen och jag kör.

konstig bild på en väldigt chokladig glass

Emma tyckte att det var för mycket kolasås till glassen. Intressant dilemma

Tummen upp för glassen. Som vanligt.

På café

Centrum av Herrljunga


Dagens bibelord


Allt förmår jag i Honom som ger mig kraft
Fil 4:13

Morgonstund har guld i mun

Igår i Töreboda


Morgonstund har guld i mun. Utan tvekan. Idag väckte Emma mig vid 7. Och så satte vi oss framför julkalendern på kanal1. En besvikelse. Men trots allt var det lite mysigt ändå att gå upp så tidigt. Det kändes "juligt" liksom. Dock kommer det här med julkalender på kanal 1 att bojkottas. Annat var det på min tid då Pelle Svanslös jul visades. Det var tider det!


music of today


Helga natt- Peter Jöback


Can't blame me. Det är ju trots allt juletider nu! Lyssna och njut.

music of today


All I want for Christmas - Agnes+ Måns Zelmerlöv


Smörigt? - Ja, en aning kanske. Men oj så juligt!

dagen i all ära

 

Tusen timmar i bil. Jaa, det är så det känns. Idag har vi åkt bil i flera flera timmar. Gissa om jag chauffören Johanna är trött nu?

Den här veckan träffar vi skolgrupper vi inte kunnat träffa tidigare! I natt sov vi över hos en fantastisk familj med jordens finaste boende! Det här var utsikten vi vaknade till! Under dagen har vi både besökt Mariestad, Grästorp, Trollhättan och så nu slutligen Göteborg-stopp @home. Skönt efter en lång dag som denna.

Morgon

Soluppgång i Brålanda

Jag

Lillskrutten vår med motorn igång.

Innan vi åkte besökte vi kyrkogården som min gammel mormor ligger vid. Där la jag en ros bland frosten och det var vackert.

I Mariestad

På torget hölls en marknad som vi besökte efter lunchen då vi hade en stund över


Kväll i Brålanda!


Igår var vi i Uddevalla, Ljungskile, Färgelanda, Bengtsfors och i natt har vi sovit i Brålanda! Idag beger vi oss iväg mot Töreboda, Mariestad och Grästorp. Ikväll är vi hemma i Göteborg igen! Men först ska vi äta frukost hos den fantastiskt underbara familj vi bott hos (vänner till min familj!) sen åker vi förbi min farmors mors grav och så ska jag lägga dit en ros! Känns bra att göra det nu när vi är så nära.


I Uddevalla


I Färgelanda




Emma


Har här precis satt upp "Kristen på skolan, kontakta Ny Generation"-affischer


Johanna


den fantastiska sommaren

Isak och Johanna på segling sommaren 09


Dagens bibelord


Världen förgår med sina lockelser, men den som gör Guds vilja består för evigt.
I Joh 2:17


music of today


Vem kan älska mig - Carola


Dålig kvalitet, sorry för det. Men denna låten är fantastisk och texten beskriver allt.