tillbaka i härliga Sverige


bloggen har varit död senaste veckan tror jag? mest för att jag inte letade upp internet på de två sista öarna. men detta ska jag självklart komplettera upp med ett gäng bilder! Att båtluffa i Grekland var nog det, utan tvekan, roligaste resan jag gjort i hela mitt liv! så fruktansvärt spännande, mysigt, härligt och underbart! rekommenderas starkt! Konceptet fungerar helt klart lika bra för ett nygift par som för ett gäng tonåringar eller en familj!

hur som helst, hoppas ni haft det bra med vad ni nu sysslat med! jag planerar självklart att blogga mer. under några dagar nästa vecka ska jag ut och segla så då får datorn följa med och ni också såkalrt! kan bli kul!



en dag till pa paradison


en hel dag med massor av sol och en liten promenad for att kopa hem vatten, frukt och choklad. I natt fick jag sms fran min man som kommit upp ur utbatsvarlden for att forbli ovanfor ytan et bra tag till! Kanns bra att kunna sms:a och veta att man inte behover vanta pa svar en vecka utan bara en stund! vilken lyx va?

ikvall ska vi ata Crepes pa ett litet cafe mamma sag tidigare. Som efterratt efter alla smaratter vi atit under gardagens middag sa fick vi crepes till efterratt och jag kan lova er att det smakade fantastiskt gott!

trakigt att jag inte har mojlighet att lagga ut nagra bilder men jag hoppas ni klarar er nagra dagar till.
nu ska jag insupa den sista kanslan av sol och pool for idag, imorgon lamnar vi on och aker vidare till Antiparos.

kram!

music of today

Lucky - Jason Mraz and Colbie Caillat

till mitt hjarta.


folegrandos

Det kanns faktiskt lite weirdo att sitta och blogga fran de grekiska oarna, men aven pa denna o, i denna lilla by finns det internet.

Igar morse steg vi upp tidigt (kl5.30) for att aka med bat till on Folegrandos, en ganska liten o med bara 3000 bofasta. Vi akte med lokalbuss fran hamnen till en mindre by, denna stad/by har egentligen ingen rattvis motsvarighet i Sverige da den ar sa otroligt mysig men jag skulle kunna jamfora detta med Visbys sma grander och stenhus. (Fast detta ar saklart minst hundratusen ggr mysigare!)

Igar lag vi vid hotellets pool hela dagen, (vi kom fram vid 11) for att ta oss en promenad pa byns centrum med restauranger och sma butiquer som drivs av lokalbefolkningen har pa on. Kvallen tillbringades pa en restaurang med enkla bord och stolar, nagra fatal turister och med blick over ett av de torg som finns har. mitt emot oss fanns en pub dar de grekiska aldre mannen satt och tog sig en ol ellr nagot att dricka. Eftersom byn ligger hogt over havsytan finns det manga fantastiska utsiktsplatser utover havet och bergen. Sakta inser jag att ett lugn i sinnet har intratt da pulsen har inte alls ar densamma som hemma, har upplevs livet lugnt och mer "vardigt". ordet stress existerar inte.

Idag tog vi en relativt lugn morgon, en enkel frukost och med poolen utanfor dorren finns det inget mer man vill gora an att ligga i en solstol flera timmar och lasa enkla lattsamma bocker. "detta ar livet pa en pinne" som en god van skulle sagt.

Ikvall gar vi ut och ater middag pa en restaurang pa ett torg har nere. Pa on Folegrandos stannar vi tills pa lordag morgon da vi aker vidare till nasta o som jag i skrivande stund inte minns namnet pa.

Har ar hotellet vi bor pa, gillar absolut kvallsbelysningen! Lovely. Roligt att uppleva kontraster, forra "hotellet" vi bodde pa kan starkt liknas vid det hotell som ar med i filmen MAMMA MIA. Enkelheten och det typiskt grekiska. Hotellet vi bor pa nu ar coolt och har en hogre standard. Men som sagt, kontrasterna ar intressanta.

Hoppas ni mar bra dar hemma. Kan tyvarr inte svara pa kommentarer ellr kommentera sjalv da datorns doman inte godkanner detta. Onskar er iaf en fortsatt fin dag.



roligt forresten att se att sa manga byter bloggadresser! sag dessutom haromdagen att var allas modedrottning bytt blogg fran kanal 5 till tv4. roligt med forandringar aven om saker som mode och bloggar tappar otrolig fokus nar man befinner sej pa semester och den mest relevanta tanken ar om man "orkar" resa sig upp ur solstolen for att hamta en islatte till. ganska lyxigt men oerhort valbehovligt, inte mins for min hart arbetande pappa som sliter sa hart annars!

naja, skot om er nu sa ses vi forhoppningsvis vid nasta stopp. (o)

den grekiska ovarlden


batluffning i Grekland rekommenderas starkt! vi befinner oss nu pa den valdigt grekiska on Santorini! Bor pa ett enkelt hotell som gor kanslan av att vara med i filmen 'Mamma mia' fullandad! For det ar precis sa det kanns med utsikten over havet, de vita husen med de bla fonsterluckorna och raderna av upphangda klader utanfor ger. Otroligt vackert och valdigt avslappnande. Gardagens kvall inneholl hyrning av bil och fard till den romantiska och haftigaste stad jag nagonsin sett, Fira! En stad byggd pa ett valdigt fascinerande sett, uppe pa ett berg med restauranger langs klippvaggarna, med en nastan filmatiserad solnedgang och med lackert utgraverade batar. valdigt fascinerande! Aven idag hyrde vi bil och akte till Red Beach, en strand (vid ett rott berg!) en bit bort, till var upptackt fann vi att stranden dar vi bor ar den basta pa hela on!

nu vantas uppfraschning fran dagen pa stranden och en grekisk middag pa vart valdigt grekiska hotell.
agarinnan ar precis lika ambitios och engagerad som Tati, forestandaren pa det barnhem jag en gang volontararbetade pa!
fascinerande.

hoppas ni mar bra i Sverige! puss!

värmde hjärtat


...och titta vad jag fann utanför dörren idag! Blev så glad med tanke på att tiden går och jag inte träffar mannen förrän om några veckor.


tänk vad lite omtanke kan göra någons dag!

en hektisk men rolig dag!


En hektisk men otroligt rolig dag har nått sin ände och om tre gripandes timmar ska jag upp igen för att bege mej tillsammans med hela familjen till Arlanda. Taxin kommer 06.15 och då ska vi va klara för avresa! Känns skönt att få komma iväg till värmen och få umgås med familjen!


bild lånad
härifrån

Träffade ju som sagt vickypicky idag på Arlanda, vi fyllde en bil och åkte dit för att välkomna henne! så nu har vi suttit hemma i hennes vardagsrum och druckit te! välbehövligt och sjukt intressant att höra om hennes liv där borta:)!



packning pågår



..och det är ju svårt att veta vad man ska fylla sin väska med utöver bikinis, klänningar och shorts. Dessutom insåg att jag mina shorts från året innan är för stora. vilket i sin tur betyder att jag egentligen borde införskaffa mej ett par nya! hujedamej.

en ovanlig fredag


Godmorgon! Idag ska jag hinna med både ett och annat, dock bara roliga saker så det gör inte så mycket!

Några av de saker jag ska göra är i alla fall att packa färdigt all packning jag ska ha med på resan, åka till Gränby Centrum och RÖSTA! (gör det du med!) och ikväll ska jag  tillsammans med Malin och familjen Pettersson åka till Arlanda för att hämta upp Vikoria som varit i London alldeles för länge;)! Hon är hemma på kortvisit och eftersom jag flyger till Grekland imorgon måste vi ses ikväll! Blir kul!

nu ska jag gå och äta frukost, till det blir det bibelläsning!

at café 018 and Waynes coffee


Emelie och Emelie


jag


emelies babymage:) huur vackert är inte detta?


emelie och jag,


min hallon/jordgubbsmoothie på Waynes, att rekommendera!


efter några timmars mys byttes både sällskap och café ut och sara fick inta platsen mitt emot:)!


tack vänner för en regnig men skön eftermiddag! det är såna som ni som gör världen till en bättre plats att leva på!

fika med vänner hela eftermiddagen!


nu packar jag ihop kvitton och redovisningar för att göra färdigt maten där uppe. Ska strax iväg till stan och posta lite papper till jobbet i Sthlm, därefter ska jag möta upp Emelie Hägglund (f.d Svedlund) i stan för en fika! Fick nämligen en glädjande hälsning här i bloggen igår om att hon skulle vara i stan idag och tyckte att vi skulle ses över en fika!
- Självklart! Jag har ju semester:)! hur härligt är inte det på en skala?

Även Emelie Selin (lägg hennes namn på minnet! hon kommer gå långt!) hänger på under fikastunden! Ikväll ska jag umgås med Sara Gustin som jag inte sett på år och dar! Känns som att det kommer bli en rejäl uppdatering även där! Särskilt nu efter helgens bravader!

mysigt att träffa vänner, särskilt när det regnar ute! finns ju inget härligare än att uppdatera sig om roliga händelser på ett café när det regnar!



music of today

The Youth - MGMT


ny klädhängare


bild

en sån här införskaffar jag mig till hösten, gärna med kläderna hängandes på redan! hur som helst är jag övertygad om att den kommer behövas.. :)

snyggisar på fika i stan!


jag häller upp kaffe från termosen! coola tjejer.


emelie i sin snyggaste pose! love her glasses och det rosa läppglanset på hennes läppar! ursnyggt!



jag mitt uppe i skratt! kändes löjligt att fota bland folk (okej, det ser dött ut här men det blev sjukt trafikerat bakom fotografen!) jag bär här min nya shortsdress, leggings, kavaj, halsband och klocka från Casio, samt favorit skorna från H&M trend! avslappnat chict!


emelie i heta fotoposen! casualklätt i kavaj och jeansshorts! den kvinnan kan hon!


jag och emelie, trötta efter allt hoppande och fotande!

Tack Emelie för en trevlig stund i stan med dej! Fika och tjejsnack på hög nivå! Ses imorrn!

abort är ingen mänsklig rättighet!

För en dryg timme sedan krävde Gudrun Schyman i ett pressmeddelande för Feministiskt Initiativ att Folkpartiet ska ta avstånd från partiets ersättare i riksdagen och EU-kandidat Roland Utbult.

ORSAKEN: Att Utbult är med i JA TILL LIVETS FACEBOOK-GRUPP!

Igår publicerde Schyman en debattartikel i Västervikstidningen där hon anklagade EU-kandidaten Tuve Skånberg (kd) och Lennart Sacredeus för rasism (!) för att de inte ansåg att abort var en mänsklig rättighet.

* Läs, kommentera nyhetsartiklar, skriv insändare
och blogginlägg; gör vad du kan för att
ifrågasätta Schymans attack på föreningsfriheten
och utspelen som jämställer abortkritik med rasism!


Schymans pressmeddelande:
http://www.newsdesk.se/pressroom/feministiskt_initiativ__fi/pressrelease/view/schyman-kraever-att-fp-tar-avstaand-fraan-eu-kandidaten-utbults-abortmotstaand-299476

Schymans attack på Utbult i dagens Aftonbladet:
http://www.aftonbladet.se/debatt/article5290313.ab

Schymans angrepp på Skånberg och Sacrédeus:
http://www.vt.se/debatt/debatt/artikel.aspx?articleid=4934030

en onsdag mitt i semestern!


godmorgon! har inte så mycket att säga mer än att jag ska få undan lite KDU-jobb idag! (okej, jag vet att jag har semester, men ibland kan man inte slita sej bara) hade tänkt åka till Stockholm idag men har inte fått de mailsvar jag ville så då jobbar jag hemifrån istället. I eftermiddag ska jag hooka up med emelie och hänga lite!


music of today

Kids - MGMT


sushibar in uppsala



en avancerad tallrik sushi


en osminkad och glad johanna

sushibar har tusen olika tallrikar sushi, det är bara att välja och vraka. till varje måltid får du en kopp te samt en skål med soppa. "ett hål i väggen" men otroligt coolt ställe. rekommenderas starkt till dig som älskar sushi!

snygga människor!


bild

Mina vänner från LOBC, var ju bara tvungen att sno dessa fina bilder från Lovisas blogg när jag såg att hon lagt ut dessa bilder! Sjukt snygga människor! Det må jag säga..

spinning eller powerwalk?


bild

fick frågan på facebook om jag inte ville följa med Ville och Jonas och köra ett spinningpass ikväll? jag valde att tacka nej trots motstridiga åsikter om det där. Spinning är ju ruskigt bra och nu var det ett tag sen jag cyklade! (har mest varit ute och gått nu under senaste månaden, tycker gym blir så trista på sommarn) men som motvikt till min slapphet denna regniga tisdag tänker jag gå på en -timmes promenad med mor min! två flugor i en smäll, träning och kvalitetstid, nytta med nöje som det så fint heter!

I can fly


Godmorgon, nu åker jag till stan och lunchar med pappa på en sushibar han visste om! det regnar ute och jag tycker det är supermysigt. är med all säkerhet ensam om att tycka det!

Ikväll vill jag visa er mina senaste inköp, för de är så fina!

puss!

music of today


Aeroplane -Tal Bachman

en dag i solen



sol, tidningen Plaza Kvinna och fint sällskap!


mallan laddar med vatten,

godmorgon semester, sol och vänner!


Godmorgon! Nu sticker jag till Malin och solar! Det här ser ut att bli en fin semester..:) på lördag åker jag nämligen till Grekland för att under två veckor båtluffa med min familj! Första stoppet blir Santorini.



music of today


jag ger dig min morgon - fred åkerström


det här är vad jag sysselsatt mig med de senaste 2 dagarna















seglat seglat och seglat, lite bil, sovit, ätit, åkt lite bil och så seglat igen. jag lovar er kära vänner att man glömmer bort både tid och rum när man befinner sej ute till sjöss. detta blir det garanterat mer av i sommar. dessutom har jag gått och fått en man i mitt liv, och det känns ju hur bra som helst:)!

sa jag förresten att min semester kickade igång igår? - det här är nog livet på en pinne.