Debatt på Ekonomikum, bra jobbat Ebba!


Jag blev så glad när jag här om dagen klickade mig in på Ebba Buschs blogg, (1e vice ordförande för KDU som dessutom ställer upp i Europaparlamentsvalet den 7 juni, även en god vän till mig) där hon skrivit om en debatt hon suttit med i angående EP-valet m.m. Jag hade mer än gärna velat deltaga under denna debatt men hade inte möjlighet då jag jobbade på annat håll.

Hur som helst, anledningen till min glädje var hennes två punkter "Vad jag blev mest nöjd över" där hon bland annat visar med tydliga argument mot Vänsters prat om att det skulle vara marknadsekonomins fel att vi nu befinner oss i en ekonomisk kris.

Jag rekommenderar dig starkt att läsa hela inlägget
här!

Bibelskolans sista dag igår, det här är inte slutet, det är bara början!


min första lediga morgon på jag vet inte hur länge? hur skönt som helst, om några timmar ska jag åka iväg och jobba men först ska jag njuta av att min semester närmar sig med stormsteg, inofficiellt börjar den ikväll 22.15! Då jag för sista gången på 3 (!) veckor går in i butiken för att jobba! lovely. (jag kommer dock behöva jobba lite med KDU nästa vecka, men det känns lätt i jämförelse med allt som varit tidigare!)

TACK vänner för en fruktansvärt mysig kväll hos Ante igår! Så fint att ha så vackra vänner runt omkring sig varje dag!

kort resumé från riksmötet med kdu09


Sara från Stockholm, Emma förbundsstyrelseledamot och Johanna internationell sekreterare


Charlie Weimers förbundsordförande och Anthony Widell, ombud för Uppsala


salen


Tor Andre, internatonell gäst


Ella Bohlin, plats nr 1 på Europaparlamentsvallistan från KD


direkt från Mallorca!


Marcus och Johan


Josef ordförande för internationella utskottet, Olof styrelsemedlem i KDU Avenyn GBG och Johanna (jag)


bilder lånade från Emma, Emma och Christoffer!

music of today

Justice -D.A.N.C.E

det här är Barcelona 07 för mig!

music of today


bara hos dig - jerusalem

lyssna på texten!

music of today


This is a song- The magic numbers

första morgonen i Växjö

Godmorgon. Nu har jag vaknat, klätt på mej och ska strax kila ner till frukosten med resten av riks. Idag blir det förberedelser inför alla som kommer sen vid 12. Ser fram emot en rolig dag! Kameran är med så ikväll (om jag inte är för trött) dyker förhoppningsvis lite bilder upp.

nej ni, nu måste jag skynda mej! hörs!

Rösta i Europaparlamentsvalet 7e juni!


Jag vill än en gång trycka på att det inte bara är din rättighet att rösta utan även din skyldighet...

Music of today


It's only you (part 2) - Salem Al Fakir



Johanna says, Godmorgon Sverige! Nu är jag på plats i Stockholm, KDU riks ska packa ihop alla saker inför Riksmötet i Växjö och bege sej i vår (förhoppningsvis) fina minibuss! Datorn är med, kameran är med och Johanna är med!

See you soon!

en daglig dos kärlek


Elelta och jag på banketten


update from my place.

jag trodde att jag skulle jobba, så efter föreläsningar/snabbis på stan och jobb hemma-KDU så gick jag till jobbet. Väl på plats fick jag se på schemat att jag inte alls skulle jobba. (Härligt med 5 h plus en eftermiddag som denna! Åker till Växjö imorrn och förbereder riksmöte inför helgen!) så nu har jag grejat med det, ätit middag och funderar på att gå en promenad för att därefter påbörja lyxfixet av mig själv, typ duscha, peela fötterna, fixa naglarna och plocka iordning det sista i packningsväg innan jag knyter ihop säcken för dagen!

förresten är min pappa värd en stor eloge som fraktat klänning ända från Elise i Sturegallerian hem till familjen Sten. På min beställning har han hittat butiken, letat rätt på klänningen jag önskat mig, köpt den i två storlekar (visste inte vilken som passade) samt fört med sej båda hem! Jag tycker han är värd en stor applåd!


Du röstar väl i EUvalet den 7e juni?




Självklart är du med och röstar på vilka du tycker ska bestämma i Europaparlamentet! Den 7e juni är det EP-val (Europaparlamentsval) och har du rösträtt har du förhoppningsvis fått hem ett röstkort på posten.
Min starka åsikt är att det är varje medborgares skyldighet (inte bara rättighet!) att gå och rösta! Särskilt under ett så viktigt val som detta. Vilka frågor tycker du är viktigast att EU bestämmer om? Vilka förändringar vill du se?
Vem ska egentligen få bestämma över ditt liv, i Europaparlamentet?
Du kan påverka genom att själv gå och rösta!


Visste du förresten att du kan påverka vilka frågor som partier och politiker får svara på?

SVT har en särskild sajt på Youtube som heter "Euvalet".
http://www.youtube.com/euvalet

Dit kan du skicka en videofråga eller, om du har web-kamera, direkt spela in och ladda upp just den fråga DU tycker är intressant och vill att partierna ska svara på.

Så här gör du:
http://media.svt.se/download/externaplattformar/euvalet-youtube-manual.pdf

Lycka till!

music of today


Nu -Emanuel Ehlin


detta är mitt budskap till dej idag..

appearance of the day, gäst: Malin




Det här är min chansning, Jeansjacka second hand (denna kvinna gör grymma second hand kap!), randigt inunder Monki, byxor Monki, väska Zara, skor från H&M, halsband från Indiska, armband H&M.

Malin, är jag rätt ute?

en lugn måndag för en gångs skull!


ingen har väl missat att det är måndag idag? och för min del är den hyffsat lugn, jag ska dock knyta ihop säcken, och fullborda min aktivitetsplanering för våra kära internationella gäster.

antingen kan jag se denna veckan som sjukt lång, skola må-ti, onsA- sön jobb i Växjö med KDU och riksmöte! eller så ser jag den som en kort arbetsvecka med två dagar föreläsningar och resten partajroligt! jag väljer den senare delen. Trots att jag redan nu kan känna hur trött jag kommer va på söndag kväll/natt när KDU riks förhoppningsvis har masat sej hem i sin lilla minibuss. Men jag ser hur som helst fram emot en sjuukt pepp helg med massa  KDU:are och massa politik!
Politik är ju trots allt en stor det av mitt liv:)



nyinköpt!


mina gaanska nya jeans!

johanna och ebba







appearance of the day


kofta med puffärm H&M trend, Vitt linne, jeans från 77 April (lägg märke till plektrumet vid fickan! coolt va?) klocka från Casio och armband från nånstans?



ljusa klackar! nånstans ifrån

nu var det ju sjuuukt längesen jag visade något av mina klädesplagg för dagen så därför visar jag det denna dag!



sjuttonde maj, grattis norge!


Fairytale - Alexander Rybak

Jag var väl knappast ensam om att charmas av denna norske man? Roligt var det i alla fall att Norge vann, och ja, frågar du mej så vann rätt låt! 

möte och häng vid ån = perfect matching!


Emelie, jag, Frank och Malin



Jag, Emelie och Jonas


Ebba


Malin som skulle bli spontanfotad! jag tycker de lyckades!

Efter mötet begav vi oss hela ligan ner till stan, lunch i form av sallad från Cupido och även lite traskande i butiker gjorde denna eftermiddag fulländad. Väl hemma möttes jag av en tjock bok (som bör vara utläst innan kl. 21 ikväll samt jobb, men vad gör det när sommaren snart är på intåg?



lördag


nu är vi på plats hos frank och ska strax åka till Cagge för grillning. Ikväll blir det Eurovision hos Frank! en skön lördag med andra ord.

music of today


All that I am - The Afters

ytligheter


mitt nya linne. ytligheter


ledig lördag


Godmorgon, det är lördag och jag är ledig! Hör åå häpna. Jag ska dock sätta mig ner och göra lite KDU. denna gång aktiviteter för de internationella gästerna och mej! :-) jag ska nog hitta på ett och annat roligt! kultur och nöje;)!

nu ska jag springa ner till ICA och köpa frukost.

hörs!

nyinköpt!


skor jag fick med mej hem i en flashig påse efter att jag varit med emma i örebro förra helgen! det bästa med skorna är att de passar fint till min gukdklocka från Casio och min väska från Longchamp!

det är frrreeedag!


en mellanlandning hemma, som vanligt. ska iväg och jobba om en stund, ikväll vankas ungdomsmöte! ska bli otroligt roligt, jag har längtat efter att vara med på ett. har rest mycket senaste helgerna och så kommer det även bli framöver, därför tänker jag verkligen försöka fokusera och ta till mig allt som sägs:)!

johanna sten fick nyss en superidé på en eventuell framtidssyssla. inget färdigt än men bara i planer! spännande.


nu ska jag jobba lite för KDU innan jag åker till butiken.

music of today


Love story - Taylor Swift

hela du är spännande


här om helgen satt jag för första gången (i mitt liv?) i en segelbåt. (kommer man från en motorbåts-älskande familj är det inte lätt.) om jag sköter mej får jag förhoppningsvis segla åtminstone en tur med denna vackra båt, även kallad Amazing Grace. drömma kan man ju göra iaf!

visst känns det konstigt?





inom loppet av två veckor kommer vi att skiljas. vissa kommer vi aldrig mer se något av, andra har kommit att finna sin närmaste vän. förhoppningsvis ses vi alla igen! För hur otroligt givande och innehållsrikt år har detta inte varit? Trots allt.
Jag talar för mig själv när jag säger att jag stundvis haft miljontals saker i luften samtidigt, studier, jobb, stockholmsjobb, resor hit och dit, träning och massa mer! men trots det är jag så oerhört tacksam för allt jag lärt mig under mitt år på Bibelskolan och tacksam över alla människor jag fått möta! it's fantastic.

music of today


För Kärlekens skull- Ted Gärdestad

hej framtid


en lång promenad för att lufta tankarna och tänka på annat än allt det vanliga med jobb, jobb nr 2, vardag och sånt där. Nu har jag funderat på min framtid i över 2 timmar och jag är fortfarande osäker på vad jag vill göra i höst. Men trots "oron" måste jag erkänna att det kittlar skönt i magen av bara tanken att veta att min framtid inte är bestämd ännu. Det är skönt att veta att jag har allt i Guds händeroch att han kommer hjälpa mig i val av sysslor. :) det finns så sjukt mycket roligt att göra och jag väntar bara på att sätta någon av mina planer i verket! härligt.

music of today


What a difference a day made - Jamie Cullum

jobbardag!


att jobba hemifrån är en lyx. det insåg jag nyss när jag kunde sätta mig framför datorn med linne och hotpants på utan att det gör något. idag står det KDU-jobb på schemat, mer än någonsin! ska lägga upp ett schema inför nästa helg då KDU har sitt årliga riksmöte och vi då har glädjen att välkomna ett helt gäng internationella gäster från världens alla hörn. ska bli väldigt spännande, särskilt för mej som inte styrt upp en sån här sak tidigare!

music of today bjuder jag på senare! även några bilder vill jag ge er.
hörs!

hej-hejdå örebro


nu sitter vi på mellanlandning hos familjen westergren och ska så småningom bege oss neråt stan. jag ska hoppa på tåget som ska ta mig hemåt och resten åker på ungdomsmöte i kyrkan här.


rekommenderas!
cool kille

en solig dag till örebro.


bild lånad av emma
igår såg vi ut så här och varsitt glatt leende hade vi också. idag skiner solen (igår slutade den skina vid kl.12.!) sitter på sj:s hemsida som för övrigt är skitseg och ska leta biljett till västerås. tänkte åka hem med isak som jobbar där idag. kvällsmöte ikväll men jag skippar nog det, sofie fyller år och det är mysigt att hinna säga grattis på hennes födelsedag! 

vi hade verkligen så sjukt mysigt igår. var hemma hos markus, lukas och samuel+ familj och kompisar. så vi var ett stort gäng som gjorde Tacos i deras sjukt härliga kök. Älskar hela familjen! de är helt underbara och det går inte at¨t befinna sig där utan att skratta. de är humorn själv!  

från sol till regn på ett kick.


vi är fast i lägenheten. ute ösregnar det! vi som skulle åka hem till markus och umgås med hans familj. vad gör man då?


music of today


Creature fear - Bon Iver

typ så här glad är jag idag...


...för idag är jag med emma och vi har haft jordens skönaste morgon! långfrukost, babbel i massor och en mysdag framför oss. solen skiner och dagen kommer bli underbar!







lyckan själv


jordens sötaste par! (var bara tvungen att lägga upp bilden, förlåt emma!)


nu 'är vi på plats i örebro, väl omhändertagna och ett varmt v'älkomnande har vi fått. har sagt hej till markus och lukas, druckit te och babblat. här näst väntar sömn i vår dubbelsäng vi fått till låns! lovely. detta blir en fin helg!

godnatt!

bantad packning

jag har nog lärt mig någonting under mitt resande år, weekend bag+ handväska. observera ingen stor klumpig resväska!

packning, mail och jobb står på chemat. efter detta beger jag mig till örebro med tåg för att möta upp emma. vi ska på spelning och ha en heel helg alldeles för oss själva. har nog inte hänt på de senaste 2 åren skulle jag tro! under gymansietiden hängde vi var och varannan helg och var noga med att få "egen-tid", haha, detta var på gott och ont!





tack daddy


en enkel guldkedja. vet ni vad det finaste är? att jag fått det av pappa! min fina pappa.

banquet 2009, lånat av facebook


maria vethe och jag


Sofie och någon


chril och en festlokal


jag har jobbat och varit i skolan idag, därmed få blogginlägg. här är gårdagen i tre bilder! (lånade bilder dessutom. min kameras bilder är inte överförda till datorn ännu)


godnatt. 

bankett och laxpaj

kom hem från bibelskolan för en stund sen. va kvar och hjälpte till att fixa ordning salen som vi ska vara i! det komemr bli grymt fint:)! åkte därfefter hem och har nu ätit mej mätt på laxpaj gjord av sofie! sjukt gott! ikväll vankas förfest (utan alkohol, såklart!) hos sandra, därefter åker vi till  banketten  för att sen ha efterfest  (även detta, utan alkohol!) vid slottet! (varför jag skriver detta är för att inte någon ska gå och fundera:P)


hur som helst ser det ut att bli en härlig kväll och en rolig fest att minnas! ska strax fixa håret, sminket, naglarna och sätta på mig klänningen! min fina fina hallonröda klänning.

take care!

music of today



D.A.N.C.E - Justice


när jag hör denna låt tänker jag på Bacelona och Sara. En fin kombo!

who's happy?


när jag fyllde år va mina kusiner här och av de fick jag hela kitet med DKNY:s parfym+ eau de toilette+ krämer, gissa om någon blev lycklig?

abba och 80-tal


till håret, en riktig hippie!


johanna is blogging


sitter för tillfället på tåget hem, bloggar och blickar ut över sol och ett grönt fält. tänk att livet kan vara så underbart!


music of today


Skinny love - Bon Iver


en nyupptäckt musik för mig. perfekt musik för jobb och kvällshäng med vännerna!

lovely monday


sitter nu på kontoret i Sthlm och förbereder diverse jobb. har fått hjälp av David med att installera trådlöst internet så nu kära vänner kommer jag ha trådlöst jämt! hur bra är inte det på en skala?

ikväll vankas kladdkake-fest hos Sandra och Sina. det låter bra va? egentligen ska man ha bakat sin egen kladdkaka och tagit med receptet men jobb-johanna har fått dispans och får komma med en köpt kladdkaka med sig. utan recept.

imorgon väntas bankett och jag läängtar efter att få sätta på mig den fina klänningen!

passar bra till brallan



"this is not an occation when you wear a HOLY t-shirt" haha! - Moberg
ett håligt linne





en fin gåva, ett presentkort!


presentkort 1000kr på Janemars av min pappa på 20årsdagen. inte använt ännu. hör o häpna

tack lillebror


pastellf'ärger fullt ut! min bror kan han.

du har väl inte glömt årets höjdpunkt?

KDU:are! Du har väl inte glömt att anmäla dig till årets höjdpunkt? - Riksmötet i Växjö! vore det nu så illa att du glömt så klicka här och anmäl dig!

med sommar i luften och kärlek i hjärtat


jag bloggar om ytliga ting men det är väl något man får göra ibland? jordens finaste helg har jag haft och jag är lyckligt lottad som har så otroligt vackra och begåvade människor omkring mig. de finaste vännerna man kan tänka sig. och de gav Gud till mig! it's amazing.

Klänning till banketten på tisdag är nu ordnad och jag kommer bära den mest fantastiska hallonröda klänning du kan tänka dig. den sitter som en smäck och färgen får mig att bli lycklig! 

idag blev det en fin lunch på segelbåten amazing grace i skarholmen med den härliga familjen gabre. imorgon väntar bibelskola och en härligt fullproppad vecka! JOBB, , skola för att sen avrunda med konserthäng och nytt folk! härligt.


vad gårdagens kväll med grill och skarholmen gick ut på hittar ni
här!!


sofie, emma, maria vet!


candy, sjukt goda,

music of today



den här är till dig från mig.

nothing else


flätat armband, gåva fr. syster.

sommar på kållandsö











music of today


Vågorna - Uno Svenningson

en underbar morgon


detta är min läsning för tilfället. inte särskilt djupt men bra att läsa på engelska!


här sitter vi allihopa i solen på kållandsö och solar oss bruna! lång frukost ute i trädgården med stort bord dukat med allt du kan tänka dej! Hur underbart som helst! Music of today blir sommarmusik!