förmiddagsmöte med Mattias därefter mingel och workshops

 

Hittills idag på ett ungefär:

Förmiddagsmöte

Mingel och lunch!

Rebecka! Och så Workshops därefter.

Live på scen. Numera nyförvärvad vän! Eddie från Huskvarna!


TORSDAG och YOUTH

 

Igår kväll var det möte med Remi Höidahl (mer info hittar ni här!) Det var sjukt bra predikan och efter mötet hölls en Sanctuary! Välbehövligt och härligt! Under kvällen hölls två konserter ute på "torget" och en massvis med mingel! Det är så fruktansvärt kul att träffa alla kompisar, lära känna nya och återuppta kontakten med människor! Jag blir så glad av att vara hemma i Uppsala och vara i min hemförsamling. Det är lycka! Ikväll är det möte med en man jag inte minns namnet på och efteråt blir det musiktävling där vinnaren vinner en skivinspelning samt spelning på vår årliga Nyårskonferens dit tusentals människor kommer! Såå otroligt spännande. 10 bidrag alltså!

 

mingel, café och livemusik!

Min vän Emelie

Jag med en min?


Jag med en annan min

Jag, Bruk och Maria!

Konsert

 

Jag och Jonas diskuterar.

Mäk från Borås

 

 

 


från hönö till YOUTH på en dag!

 

Hej, just nu befinner jag mig hemma i mitt eget hem och käkar mat, laddar med mat och ska strax hoppa i kvällens kläder för att sen bege mej till kyrkan och konferensen YOUTH09 igen! Gissa om jag har kul? Känner mig som 14år igen när man skyndade sej hem, åt snabbt och åkte tillbaka illa kvickt för att man inte skulle missa något utav allt roligt som hände! Jag har träffat en hel drös med vänner och gamla bekanta vilket är svinkul! och mötena är det inget snack om, de är helt underbara! Men mer om det i nästa inlägg, nu ska jag visa vad som hände igår i VÄSTTEAMET!

Fördelen med att teama i väst är ju öarna! Igår åkte jag och Vickan ut på pastorsträff på Hönö, innan jag åkte hem!

På färjan

vickan!

jag

Mitt favvo-café i Väst är såklart ELEMINAS!

Vid 14 hoppade jag på tåget till Uppsala och väl hemma möttes jag av...


...en helt underbar kväll och mååånga vänner från tiderna nu och förr!

 


lite trixy

Okej, jag är inte den som kan sitta i flera timmar i sträck på en och samma plats och bara pyssla och fixa. Jag måste göra saker aktivt med hela kroppen för att inte få för mycket spring i benen. Men att fixa lite grann, en stund gör jag gärna och helst inte så där superavancerat men ändå lite piffigt. Så, här nere har ni resultatet av en stunds pillgöra. Ganska rockigt men ändå snyggt, ett tag i alla fall. Tills jag tröttnar och hittar på nåt annat.



Trix med min ena kavaj

Donade lite innan jag mötte upp Sandra här om veckan


update wednesday


hey, okej inget bloggande idag trots att jag sprungit hemma en del. Vi började dagen med pastorsträff i Saronkyrkan! Superlyckad och otroligt intressant att höra mer om deras arbete också! Därefter hade vi lite tid till övers och både Vickan och jag hade ärenden att uträtta på stan så vi tog en snabbrunda och donade lite. Efter stan-rundan gick jag och tränade (huur gött som helst! jag gillart! och ännu mer när de är så där svintrevliga och hälsar med ens namn m.m) I eftermiddag har vi jobbat och även haft lite besök av en skön kille!

Imorgon beger jag mig hemåt efter vår stora pastorsträff ute på Hönö! Jag älskar den ön! Där ska vi träffa en hel drös med ungdomspastorer och ledare, vilket kommer bli fruktansvärt roligt! (det är verkligen hur kul som helst att träffa pastorer!)

Hoppas ni mår bra! I helgen är jag på ungdomskonferens i min hemförsamling i Uppsala! Ska bli superskönt att få komma hem och träffa folk och familjen+ b-friend förstås.


vad är jämställdhet?

Efter den sista pastorsträffen åkte jag ner till stan för att vara med som åhörare på en jämställdhetsdebatt mellan Kristdemokraternas Ungdomsförbunds 1e vice ordförande Ebba Busch och Kristdemokraternas Kvinnoförbundssekreterare Ellen Larsson. Otroligt intressant debatt med många goda infallsvinklar. En utav de frågor som diskuterades var synen på jämställdhet idag och definitionen av jämställdhet m.m. Efteråt bestämde vi oss för att fota de f.d KDU -Uppsala- hyperaktiva- brudarna! (innan flytt åt olika håll m.m) Både jag, Emma och Ebba har suttit i presidiet för KDU Uppsalas distrikt. Jag och Ebba som distriktsordförande i olika omgångar samt Emma som vice. Därefter ändrades våra poster och vi jobbar nu på olika vis inom KDU! Nu tex. är Emma md i förbundsstyrelsen för KDU.

 

 

Ellen, Emma som moderator och Ebba med sin talargåva.



Emma, Ebba och Johanna. Smarta och snygga brudar!

 

Emma, Ebba och Johanna

 

Jag tycker verkligen att det känns roligt att få vara engagerad i politiken även om jag på många vis har ett annat fokus på livet under detta året. Men jag hoppas trots allt på att få möjligheten till att vara aktiv ändå. Jag ska göra mitt bästa! Helt klart.


JAG GILLAR MIN HEMLIGA VÄN. jättemycket!

..för min hemliga vän måste vara jordens sötaste (och mest kreativa!) människa. Detta paket låg på sängen när jag kom hem på lunch efter dagens första pastorsträff! Det är ju så man fäller en tår eller två för detta var verkligen fint! Och jag blev verkligen huur glad som helst! (Ny Generations alla teamare är hemlig vän till varsin person! Vem som är hemlig vän för vem kommer avslöjas på nästa utbildning som börjar nu på måndag! Hurray!)

Ett fint paket, pyntat med läckra fjärilar och hjärtan!

 

samt ett visdomsord! och jag som älskar visdomsord! "Passion är att göra det vi älskar och älska det vi gör" SANT!

 

I paketet låg en lapp, ett godishalsband och ett döläckert linne!

 

ett godishalsband!

 

typ så här glad blev jag idag! Ni ser ju själva! "Me and my blog" i brevet stod det att min hemliga vän ville se mig med linnet på i bloggen! Så här har ni mej, och gissa om jag trivs i det? Jag har det på mig i skrivande stund!

 

Svinglad! Checka in armbandet!


Och så en puss till min hemliga vän som är så bra!

heta stolen

 
Kära vänner. Anledningen till att jag inte har bloggat idag är att vi har haft plock-måndag med allt möjligt på att-göra listan. Däribland har jag varit och tränat! Känns otroligt skönt att kunna öka vikterna så snabbt. Ikväll har vi haft "heta stolen" i 3 timmar!! (vilket innebär utfrågning av en person med alla möjliga frågor, personen i fråga sitter på en stol mitt emot de två utfrågarna) Det var otroligt välbehövligt och en väldigt givande stund. 
Kvällens rejäla pratstund avslutades med nyponsoppa och glass!

Imorgon börjar pastorsveckan då vi reser runt till olika kyrkor i Göteborgstrakten där vi bland annat informerar om NY GENERATION och vårt arbete samt hör mer om kyrkornas respektive ungdomsarbete etc. Svinkul!


music of today


New Shoes - Paolo Nutini

Feeling good sound. Helt klart!


lördag: frukost hos johanna, lunch med emma, vickan och becka, konferens, mingel, montring och en hel drös ungdomar!

 

Lördagen innehöll i stort sett allt som rubriken innehåller + en hel hög med massor av äventyrliga stunder och fantastiska pratstunder med välbekanta och icke bekanta människor!

Fika på Borås populäraste café Viskan!

Viktoria och Rebecka! (Rebecka är fd. 2 års teamare på Ny Generation och en fantastiskt rolig människa. Vi delar humor. typ.)

Till Stina! Här jobbade NG:s egna Stina, en otroligt mysig inredningsbutik!

Ett regnigt Borås!

 

Vårt partyställe. Montring. Gissa om vi hade kul!

jaa ni ser ju.. trots att det är suddigt.

Emma och nån som heter Johanna.

Så här kan det se ut.

och så här kan det också se ut...

Cool präst som predikade lördag kväll!


 


FREDAG Och ungdomskonferensens start

 

Ungdomskonferensen K.UNG's startskott! Predikan av denna otroligt energirika kvinna. Kvällen fortsatte i musikens forum med konsert! Mellan mötet och konserten stod vi vid vår monter och pratade med massvis av ungdomar! Det är så sjukt kul. Extra kul var att stöta på både bröderna Mäkinen, Dagge Abrahamsson, Sussie och Johannas sköna Borås- vänner!

jaa ni ser rätt, hon sitter på en "spinningcykel" Temat för kvällen var: Vad/vem/vilket är din Gud?

Konsert!

Efter konserten åkte jag hem till Johanna (teamare i centralteamet) och sov. Hon kommer från Borås! Hemtrevligare och mysigare hus får man leta efter! Jag erbjöds eget rum+ toalett i källaren. Gissa om det var lyx? Frukost fick vi uppdukat av hennes superfina mamma!


lunch med emma och konferens i borås!

 

I fredags lunchade jag med Emma på Mix It precis vid Kungsportsplatsen innan jag åkte till Borås och träffade mina efterlängtade teamarvänner för en helg i konferensanda! Nämligen en ekumenisk ungdomskonferens som hölls i Missionskyrkan fredag-lördag!

Vackra Emma i sin snygga nya tunika/klänning.

 

 


ungdomskonferens

Idag befinner vi oss i Borås på en ekumenisk ungdomskonferens! Bilder kommer upp imorgon.
Hoppas ni mår bra!


hej jag gillar gilead och så gillar jag sandra också!


Lunchade med min vän Sandra idag vilket var helt fantastiskt mysigt! Vi käkade på Slimfood i Nordstan. Gissa om vi pratade på? Hon jobbar med Göteborgskyrkan Gileads ungdomsarbete m.m och det är helt otroligt att höra om vad som händer i den kyrkan! Folk blir frälsta och får starka Guds möten var och varannan vecka, gruppen teamare som jobbar tillsammans med Sandra får även vara kamratstödjare på en av Göteborgs värstingskolor. Där får teamarna ständigt verka för en skillnad och för en positiv förändring för otroligt många tonåringar!




Välkomna hem till TEAM VÄST!


Jag har i stort sett gjort färdigt dagens måsten gällande jobb och kom då att tänka på att ni inte har fått se hur vi i team Väst bor ännu! Illa illa! Därför bjuder jag härmed på en dagens i form av bilder på lägenheten! Och jag måste säga att jag trivs otroligt bra! Även om lägenheten inte är särskilt fancy eller har den nyaste inredningen! Det känns som ett hem och det är fruktansvärt hemtrevligt! Så välkomna in på en runda!


Vardagsrummet:

 

Vickans rum!

Del av hallen: (ber så mycket om ursäkt för suddigheten.)

Mitt och Emmas rum.

Vårt fantastiska kök. Platsen vi lotsade våra gäster till under första veckorna i lägenheten. (Det var det enda som var värt att se just då..)

Ena badrummet! (platsen utan toalett men med balkong! Knepigt. Balkong i badrummet liksom. Hur många andra kan skryta över något sådant?)

Vardagsrummt från ett annat håll. Trixy.

 

..och självklart kan inte denna mysstämning upplevas över några enkla bilder utan kan endast på riktigt erfaras! Därför är mitt tips till er att plinga på här nån gång för att få känna på vår hemtrevliga atmosfär samt smaka något hembakat! För mina kombolinor är grymma på att fixa&trixa i köket!

 

Så. välkomna hemt till TEAM VÄST!

 


Starbucks till Sverige!


Ingen kan väl missat dagens stora nyhet:
Starbucks öppnar i Sverige!
Och jag är väl knappast ensam om att tänkt tanken själv? Jag menar, frenchaisa detta företag och driva ett eget Starbucks på Arlanda vore ju faktiskt en rolig idé? Någonting att skriva upp på CV:n liksom. Jag hade inte tackat nej. Företagarlivet är något jag mer än gärna skulle kasta mig in i! Om något år eller så.


tränar på Nautilus och jag gillart!


Nu sticker jag strax iväg ner till stan för att träna en timme med min numera personliga tränare på Nautilus! Hur bra blir inte detta på en skala? Tanken var förstås att jag skulle möta upp en god vän efter detta för en fika men detta är framflyttat. Lunch sparar vi tills jag kommit hem helt enkelt!

Pussåhej!

music of today


hemma ekar numera Fibes oh fibes! Deras toner gillas starkt. Musiken får mig att vilja dansa.
Om jag dansar? - OM jag gör!

Run to you - Fibes oh fibes!



red lips.

 

Att jobba hemifrån är nog inte riktigt min grej. Särskilt inte när man sitter framför en datorskärm en hel dag utan en kotte att snicksnacka med mer än de personer som ringer eller som jag ringer till och inte heller när man är utanför dörren, rör på sig eller träffar människor. Därför är jag väldigt glad för att team Central nu har kommit och tillbringat kvällen med mig och att de inte heller ska rusa iväg imorgon utan kommer att vara kvar en stund in på dagen också! Dessutom ska jag sticka ner och träna på Nautilus imorgon också! Och gissa om jag längtar? - Som tusan! Ska bli ruskigt skönt att röra på sig och shaka bort rastlösheten som ibland infinner sig i min kropp.

idag gjorde jag dagen roligare med ett rött läppstift från Make up store och ett rött nagellack från MAVALA!

fotograf?


Regnig morgon och jag får vara inne, dricka te och tända ljus! UNDERBART!


Godmorgon! Superlugn morgon då mina kombolinas åkte tidigt för att besöka Borås skolor denna veckan! I eftermiddag får jag besök av Centralteamet (Johanna, Josefina och Rut!) som reser i Kungsbacka. Typ supernära oss! Det ska bli mysigt för jag gillar inte detta med att sova ensam i ett hus. Eller lägenhet som nu.

Hur som helst har jag plockat lite här hemma, läst bibeln och nu ska jag hoppa in i duschen. Snabbt som tusan ska det gå för sen har jag telefonmöte kl. 9!

Ha en underbar dag! Och glöm inte att ta hand om de i din omgivning. Idag ska iaf jag skicka ett uppmuntrande sms till någon jag tycker om!

kvalitativ tid

 

Söndagen började med solig långfrulle á la mamma (inkl. nybakat bröd etc) hemma i Uppsala och slutade med sen-söndagsmiddag på La Parailles på Avenyn i Göteborg tillsammans med hela teamet VÄST och Joakim som dagen till ära var på besök i storstan!

Gudstjänst i Uppsala

Jag och en nyplockad blombukett.

Under middagen

restaurangens specialité är de otroligt goda hamburgarna med de läckra pommes fritesen!

Jag och Emma under middagen!

 

Tack Joakim för ditt besök! Det var guld värt!

 

 


LÖRDAG: familj, stan, vänner och pojkvän!


Och i lördags umgicks jag ordentligt med min familj på förmiddagen + en drös lunchgäster! Under eftermiddagen tog jag en runda på stan för att sen möta upp ett gott gäng och käka middag! Superskön lördag som avslutades med ännu mer mys och umgänge med familj och pojkvän.

Uppsalas gator gör mig varm i hjärtat.

Efter fotografering av dessa sötnötar inför modevisning som ska hållas i Uppsala v. 44 mötte jag upp dessa fantastiska själar.

Samuel!

Jag och Bex!

Becka och Emelie

Emelie och hennes lösögonfransar (vacker!) som hon hade under fotograferingen och jag i min blåa favorit!

Middag på China River!

Emelie och Samuel, härliga människor!

En av kvällens många skratt!

Vad fnurlar jag över?

Dagens dos av skratt utdelades under måltiden. Minst sagt!

Kaffe och chokladbit

Snyggve!

Och jag har nu insett att jag är rik. För jag är berikad med fantastiskt underbara (och snygga!) vänner och familj!

 


Spontant var ordet!

Vår superlånga och fullproppade resvecka avslutade jag med att överraska Uppsala (pojkvän, vänner och familj!) med ett efterlängtat besök! Efter alla fyra skolgruppsbesök i bl.a Trollhättan så skjutsade jag Emma till en vän utanför Uddevalla. När jag närmade mig Göteborg inslog längtan efter Uppsala och ju närmare Göteborg jag kom desto starkare blev längtan efter min hemstad! Jag ringde pappa och bad honom köpa en sista-minutenbiljett hem! Snabbt som tusan lämnade jag bilen hemma, packade ur några onödiga klädesplagg ur väskan och rusade till spårvagnen! Med en halvtimme till godo inhandlade jag en välförtjänt Chaite+sallad från omtyckta Espresso house. 3h och 40min senare befann jag mig i Uppsala! Överraskade med en tur till kyrkan där Isak höll hus och därefter hemåt! Lycklig i hjärtat somnade jag den kvällen.

Inte visste jag vid mitt uppvaknande i Götene på fredag morgon att jag 20h senare skulle somna gott hemma i tryggheten hos familjen? Spontant var ordet!

resväska och handväska på perrongen i Göteborg!

 


TORSDAG: Mariestad-Skara-Götene!


I torsdags hängde vi i Götene på pastorsträff, åkte till Skara och träffade en härlig skolgrupp och åkte sen tillbaka till Götene för att sova i Elimkyrkan!

Vad som prydde mina axlar i torsdags var dessa! Egen- påhängt! Lite klurig är jag allt.

Restaurangen vi besökte två ggr denna dag (lunch+middag+ tv-programstittande, oops!)

Emma på lunch!

Dans(?) utanför Kristet Center i Götene.

Glädjen flödade. Minst sagt.

I Mariestad besökte vi en väldigt peppad grupp på ca 8 stycken aktiva medlemmar i åk 7-9.

I Skara hamnade vi på denna skola! Otroligt fascinerande byggnad!

Mitt emot skolan låg denna magnifika kyrka!

Och slutligen avslutades dagen med ett besök på Götenes Restaurang/Pizzeria, och som ni nog förstår är Götene litet. Väldigt litet.


6 städer en dag

Igår vaknade jag i Götene, hade gruppträffar i Trollhättan, skjutsade Emma till Uddevalla, var i  Uddevalla, åkte till Göteborg, tåg tåget mot Stockholm (SPONTANT!) och kom fram i Uppsala vid 23. Gissa om jag var trött? Det var värt allt för att överraska familj och pojkvän!
Idag är jag i Uppsala och njuter av den uppländska luften och familjen här!

återkommer! PUSS!

batteriet dör


Batteriet på datorn är dåligt så bilderna kommer upp imorgon när jag har kommit hem! 


Elimkyrkan! Götene!


Sitter just nu i Elimkyrkan och väntar in dagens sista gruppträff! (eller vi hoppas att det ska sluta med att en grupp startas!) I natt bor vi här och imorgon åker vi till Skara, Trollhättan och därefter hem till Göteborg! Och trots att resveckan endast innehåller 4 dagar resande så ser jag fram emot att få komma hem och vara ledig några dagar! (helg!)

Bilder läggs upp senare ikväll. Vad jag ser nu så fungerar inte laddaren till datorn som den ska men jag ska försöka få ordning på det så jag kan få upp dagens dos av bilder!

music of today

Jag har ju slarvat så med music of today de senaste månaderna så nu tänker jag försöka bättra mej.

After Tonight - Justin Nozuka

Otrolig röst. Dock påminner han mig mycket om James Morrison. Någon som håller med?

en ny dag och jag befinner mig på resvecka!


Godmorgon! Igår sov vi i ett bönerum i Pingstkyrkan, i natt sov vi i ett lekrum i Missionskyrkan. Vad ska komma härnäst? Livet som teamare är helt klart otroligt spännande. Du vet aldrig vad som komma skall och det enda du kan göra är att förbereda dig så gott det går för alla möjliga situationer som kan uppstå! Lärorikt.

Nu väntar jag på morgonens dusch, efter detta ska vi käka frukost och skriva in nya medlemmar från gårdagens gruppträffar! Sen packar vi bilen full (ännu en gång!) och beger oss vidare med riktning mot den lilla orten Götene!


Tack Gud för att jag får vakna upp ännu en dag! Tack för att du ständigt vakar över mig, att du alltid finns vid min sida och att du aldrig aldrig aldrig lämnar eller sviker mig! Jag älskar dig.

Jag gillar Lidköping. Ikväll är vi i Mariestad!

Idag har vi varit på pastorsträff i Missionskyrkan samt i Pingst, Lidköping, varit på second hand butiken som Pingstkyrkan i Lidköping driver (Emma hittade en snygg kofta för 45 kr och jag hittade en kavaj och en transparent svart blus för en hundring tillsammans! Hurra vilka kap!), ätit lunch och åkt några mil till Mariestad! Så i natt hänger vi här! Idag stötte vi på Alexander Åberg i Mariestad! Det är verkligen roligt att stötta på folk när man är ute och reser så här. Man inser att man känner en hel del folk Sverige runt! KUL!!

Fräscha Pingstkyrkan i Lidköping. Jag gillar stilen!

Cafét.

entrén samt delar av caféet

Emma och jag imorse. Frulle i kyrkans café

Vi parkerar bilen och jag ska precis till att betala för parkeringen

Marknad på torget! Och soligt väder. Jag gillar Lidköping.

I Mariestad hittade vi höstbevis! Vackra vackra löv.

emma!!

Eldiga löv. Hösten är otroligt vacker. Det insåg jag idag då solen sken och löven lyste upp!

I Mariestad åkte vi ner till hamnen innan vi hade vår sista gruppträff för dagen.

Efter gruppträffen då vi fick mot bilen.

Imorgon vankas pastorsmöte och en rad härliga gruppträffar. Jag önskar att jag kunde lägga upp bilder på alla fantastiska grupper och pastorer vi träffar (men tyvärr funkar det inte alltid så bra att göra det.)

 


Hej Lidköping

 

Imorse packade vi bilen full för att åka ut på resvecka aka. äventyr a la väst! Just för tillfället sitter jag i Pingstkyrkan och mår bra! Har träffat en hel drös med goa grupper idag och i Pingstkyrkan ikväll sprang jag även på Alexander från bibelskolan jag gick förra året! Sjuuukligt kul var det:)! Jag och ett gäng åkte ju ner hit till Lidköping i våras för att tillbringa en helg hemma hos honom och gissa om det var kul att se honom nu igen efter så lång tid? Vi babblade på om allt! Och nu sitter jag även inne på en del info om IPHONE som jag är lite sugen på att införskaffa mej (Alex's info) då min nuvarande mobil börjar krångla. Får se vart det slutar!

Emma efter lunchen! mätt och glad!

Jag efter lunchen. Mätt och glad!

vi hittade en mysig restaurang att käka lunch på. precis nära kyrkan vi hänger i just nu!

Missionskyrkan, där vi hade två gruppträffar i idag.

Torget.

PINGST!

 

Imorgon ska vi vidare mot Mariestad (dit har jag alltid velat åka! för där har jag aldrig varit förut.) men först ska vi hinna med två pastorsträffar samt besök i Pingstkyrkans second hand butik!

 


vi minns sommaren 09

 

I somras var vi på flera konserter, åkte vi bil mycket, seglade några gånger och hängde ofta i skärgården med min familj! Nu var det längesen vi gick på en konsert tillsammans så jag funderar på att försöka styra upp något. En konsert vore på sin plats. Och vad jag förstått så kommer det hållas en hel drös med konserter här i Göteborg under hösten! Perfekt för oss som gillar musik, konserter och gött häng!

idag minns jag tillbaka på sommaren 09 då avstånd inte var något att tänka på. Hur många mil är det mellan Göteborg och Uppsala? Ibland känns det som det vore på andra sidan jordklotet.


det märks i bloggen..


Det märks i bloggen när jag har helg eller folk på besök! (jag bloggar helt klart inte lika effektivt) Min helg har varit proppad med roliga saker. Proppfull! Och idag kickade jag igång veckan med lite mys över te och rostade mackor. Emma, en av mina absolut bästa vänner har varit på nu ikväll och sett lägenheten! :) Kul! Vi babblade på som aldirg förr, extra mycket prat blev det eftersom jag var på min pojkväns släktkalas i helgen! och tjejer som vi är måste vi ju babbla om allt mellan himmel och jord! (dock inga foton från helgen. Vågade inte riktigt rycka med mig kameran överallt i helgen eftersom det var första gången jag träffade syskonen+sambos och föräldrar, alla på samma gång! Fokus ligger på andra saker då.)

Imorgon åker jag och Emma på resvecka! Vickan befinner sig nu i Malmö hos sydteamet!
Så i veckan kommer jag att ha måånga bilder att visa! Roligt va?


helg med Gabre

Släktkalas med släkten Gabre, bio: Coco- Livet före Chanel (gissa om det var jag och Ida som bestämde?), födelsedagsfirande, häng med KDU och fika med grannen! Skööön helg!

Avbryter dagens trend med ett blogginlägg!


Tänkte bryta dagens trend med ett blogginlägg! Idag har vi jobbat hemma hela dagen så det har liksom inte funnits så mycket att blogga om. Men hur som helst så har vi här i Väst precis invigt helgen och ska nu sätta på en film och mysa till det ordentligt. För nu är det heeelg! Imorgon ska jag på släktkalas med Sveriges enda släkt med namnet Gabre! Hur pirrigt är inte det på en skala?

Utanför jordens finaste skola här om dagen!

 


inga konstigheter


strax strax strax i säng! Myskväll med scones och te hos emma! Gissa om vi tjöötade på?

fika med väst!

 

Efter förmiddagsjobb, gruppträff och lunch plockade vi fram fika (detta har hittills aldrig hänt att vi alla fikat samtidigt, frukost och  lunch håller vi stenhårt på att alla ska vara samlade men inte när det gäller fika och kvällsmat) så här lyckliga var vi!

10 sekundstagning med kameran!

Checka Emmas uttryck! Hon klunkade precis kaffe, som hon inte gillar!

Dagens upptäckt: vardagsrumsbordet kan göras om till matbord! Perfekt i helgen då vi kommer vara 8st som hänger i lägenheten!

 


Under utbildningsdagarna gjorde vi en kupp (NG internt)

 

Och kuppen var att föra vidare vår vän Rafael till ett nytt hem. (Ny Generations teamare har en tävling där det team som har Rafael, figuren nedan, vid årets slut får ett straff) Intern tävling där vi skickar Rafael mellan teamen och överlämnar honom på olika vis. Det kan tex. vara gömställen vi lägger honom på (som nedan! Där vi lägger Rafael i någons bil) under utbildningar eller skickar honom på posten. Idéeerna är många och inspirationen flödar. Leken har nästan inga regler! Vilket gör detta fruktansvärt roligt!

jag och emma lägger ner Rafael i någons bil.

Vickan och jag tummar upp för Raffe!

och där ligger han i tryggt förvar. Gulligt!


två gruppträffar och ett och annat besök här och där.

 

Idag har vi haft två gruppträffar! Otroligt lyckade då båda grupperna visade sej vara väldigt positiva och peppade på att starta upp arbetet på sina skolor! Ikväll har vi jobbat för fullt inför helgens inspirationsdag: Tro, hopp och skola! Imorgon vankas förberedelser av det praktiska slaget. Mer om det får ni se imorgon!

Donnergymnasiet där vår grupp är sjukt duktiga på musik!

Vickan i väntan på dagens andra gruppträff!

Vasaskolan. Absolut Sveriges finaste skollokaler! (Jag skulle kunna FLYTTA in dit bara därför!)

Vickan fotade!

En superglad-kisande-tjej

Vi parkerade bilen på Heden. Bad en bön att någon bil skulle flytta på sej så vi fick parkering! Mycket riktigt. En blå bil försvann! Och vi fick en plats! AMEN!

 

 


en typisk onsdag?


Godmorgon! Team Väst har nu diskuterat boken "Kärlekens 5 språk"  och ska strax iväg på gruppträff! Efter detta blir det lunch tillsammans med Isak som är i stan (igen! nu med sitt jobb på turné) därefter blir det telefonmöte för att sen avsluta "resdagen" med en till gruppträff på Vasaskolan! Bilder från dagen kommer!

från styrsön, gruppträff till Haga och pastorsträff!

Idag har jag och Viktoria varit på "resvecka" i Göteborgstrakten. Närmare bestämt åkte vi imorse en färja ut till ön Styrsön, som ligger 30 min bort från Saltholmen, där på ön finns det inga privatbilar och vi fick därför traska runt med egna ben till skolan som låg högt belägen på ön! Efter några timmars häng på Styrsön åkte vi tillbaka med skärgårdsfärjan, tog vår röda Ny Generation-bil med oss in till Haga och träffade Kyrkoledningen för Smyrnakyrkan i Göteborg! Härligt! Ikväll har vi ringt runt till medlemmar och peppat dem för att komma på vår inspirationsdag på lördag i Majornas Missionskyrka!

På väntplatsen i Saltholmen

 

Vickan pratar i telefon. Ingen ovanlighet:)

på Styrsön använder de sig av mopeder och elbilar!

Vi hade fått meddelande om att 1. Det inte fanns någonting att se på ön! 2. Det inte fanns något café. 3. Det inte fanns några bilar på ön! (1. Det var enligt öborna en vacker natur på ön! 2. Det fanns två caféer. 3. Det fanns till vår stora besvikelse några företagsbilar på ön!)

På det sjukt trevliga caféet på ön. Det kändes som vi satt i ägarens vardagsrum. typ.

charmigt.

Kassörska/ägare. Jordens gulligaste. Allt egenlagat av denna dam!

Till vår stora sorg upptäckte vi två företag/kommunbilar på ön.

Vackert. Detta är alltså fördelarna med att jobba i Västteamet. Sa jag att detta inte är en ovanlighet för oss?

Styrsöskolan!

Kaffe och chokladboll innan vi hoppade på färjan.

Jag och mina nya vänner! Pilotbågarna. Love it!!

Efter pastorsträffen satte vi oss på ett café i Haga och käkade någon form av lunch. Ingen höjdare. Tyvärr.


Tack Vickan för en fantastiskt innehållsrik och rolig dag! Imorgon väntar nya äventyr med team Väst! Nu hoppar jag i säng. Godnatt!

 

 


skärgården!!


Har precis landat hemma efter en sjukt härlig dag. Från skärgården, gruppträff och ön styrsön till pastorsträff i Haga. Nu ska jag sätta på tevatten och svitscha om till myskläder. Ikväll blir det ringning i drivor angående lördagens inspirationsdag: Tro, hopp och skola!

bilder kommer ikväll! Pussåhej!

bibelskola, fika och så fika igen

 

I torsdags var jag och gästade bibelskolan som jag gick på förra året. Hur kul var inte det på en skala? -Svinkul! Efter en lektion åkte jag ner på stan och mötte upp min nyförlovade barndoms vän Sara! Efter detta mötte jag upp Isak och åkte hem till hans bror och käkade jordens godaste pastasallad proppfull med vitlök! (tuur att det bara var vi som umgicks den dagen)

Under lektionen "Bön"

jag och emelie!

kaffe på waynes coffee

Förlovade Sara

med hennes sjuukt fina ring!

jag vill bara bevisa att jag faktiskt kan fickparkera

bakom träden syns min gamla gymnasieskola

Sprang in till Mallan på H&M och sa hejdå. Gissa om jag blev glad av att träffa denna glada människa? Hennes glädje sprider sej. - Galet mycket!

 

 


en vecka sedan

 

Livet som teamare på Ny Generation kan ibland vara väldigt hektiskt och då är det skönt att göra små avstickare i vardagen. Förra veckan  hade vi utbildning i min hemstad Uppsala vilket passade ypperligt bra då jag fick möjligheten att stanna kvar några dagar och umgås med nära och kära. Så här såg det bland annat ut i tidags?

update med mor på klassikern Waynes coffee

min vackra mor!

jag mötte upp mallan och åkte hem till henne. Nedanför henne stötte vi på Frank! Jordens bästa Frank.

Frank och Brallan

no coments.

detalj i Franks lägenhet, cool tapet i köket.

 


Credo på besök!


Igår kväll hade Ny Generations Västteam besök av Credos västteam! Vi hade verkligen en sjukt givande stund av snack om allt mellan himmel och jord! Vi pratade mycket om hur lika vi är som organisationer, om fördelar och nackdelar och om vilket bra jobb vi som kristna organisationer gör! Team Ny Generation bjöd på bullar bakade av Emma och Vickan och kaffe kokat av Vickan. Duktiga brudar som fixar och donar så fint!

Martin, Elin och Viktoria




Emma och Martin lyssnar noga på vad Elin från Credo har att säga!

Vi har nu bestämt att detta inte var en engångsföreteleelse! Vi kommer att träffas för att be och peppa varandra fler gånger framöver. Vilket känns som en sjuukt bra idé!

Kanelbullensdag!


Som så många andra firade vi också Kanelbullensdag igår! Efter att vi hade packat ihop alla våra saker i Sävsjö sa vi hejdå till alla Ny Generationare och hoppade in i bilen och åkte mot Göteborg. På eftermiddagen åkte vi ner på stan, käkade lunch, gick lång höstig promenad från Kungsportsplatsen till Haga. Gick en myig runda i Haga och satte oss på ett nygammalt och mysigt café med massor av goda bakelser och kakor att välja mellan!

Isak GPS:ar efter ett café vi hört talas om.

Haga


Kanelbullensdag! Isak bröt traditionen med morotskaka. Till detta drack vi varsin kopp chaite! Höstens favorit!


Det charmigaste med caféet var de olika missmatchade porslinsdelarna de hade. Olika koppar och olika fat till alla!


och gissa om jag var påpälsad! (bokstavligt talat.) Det var svinkallt!

GO! Sävsjö lördag! Jag är mediateamare.

 

Så här såg det ut under ungdomskonferensens sista möte. (Lördag!) Kvällsmöte+ lovsångskonsert.

ungdomarna fick tända ljus för de böner de bad för en vän eller närstående som inte känner Jesus ännu.

Josefina från centralteamet i Jönköping står i Ny Generation-shopen där vi bland annat säljer t-shirts med coola tryck, biblar med enklare språk och smidigare storlek, pennor, armband, böcker, skivor m.m.

en ny generationgrabb från Sävsjö!

Fredrik Karlsson var talare för kvällen. Han pratade bland annat om två perspektiv, vad vi ser med våra fysiska ögon och vad vi kan se genom Guds ögon

Drama+film, här: Stina, Hanna och Johan från våra eventteam!

I helgen agerade jag ansvarig fotograf och filmare! Jag som aldrig filmat förr. Ny Generation är ett äventyr utan dess like!

Såå fruktansvärt roligt. Men också svårt då det var första gången. Hade det inte varit för att Göteborg och att ungdomarna där är så bra så hade jag hängt i mediateamet! - LÄTT!

 


GO! Sävsjö


Min vecka i Uppsala har nu avslutats med GO! i Sävsjö. (tro det eller ej) Idag har vi hunnit med massvis av saker. Pepp, seminarium, lovsångskonsert och sjukt mycket mingel! Jag har agerat MEDIA och ansvarat för fotning och filminspelning! (intressant då jag aldrig hållt i en filmkamera av denna klass tidigare! NYA UTMANINGAR! LOVE IT!)

under gårdagens tävlingar då vi hade utåtriktad kväll och de flesta ungdomarna tog med sig en icke troende vän! =massor av ungdomar!!

ännu mer tävlingar

One love a la GO! gruppen

sång!

ungdomar. fantastiska sådana!

 

Ikväll gäller nerriggning och en hel del jobb. Imorgon åker jag hem till Göteborg efter en veckas resande. Livet som teamare är spännande. Inte visste jag att jag skulle hamna kvar i Uppsala i 2 dagar efter utbildningen för att sen åka till Go! Sävsjö när jag åkte från Göteborg i söndags. SPONTAN?

 

..men vet ni? Jag älskar spontanitet!

 


dagen som följer..


hoho, lägeskoll! Utbildningen är nu slut och jag förblir kvar i stan tills imorgon! (schyssta bossar som tillåter detta!) Igår hade vi hambugermys hemma med alla möjliga ingridienser! Träffade Mallan, hängde med mr I och var med familjen länge och väl! Dagen som följer (ha! vickan! ska jag hälsa på på Bibelskolan jag gick förra året, fika med min älskade och förlovade(!) vän Sara, ta ner segel på familjen Gabres segelbåt, titta på modevisning, min syster ska gå och myspysa med familjen!

Kameran häänger på armen som vanligt!
PUSS!