utanför filippa k


                                                            emma är fotograf därav den suddiga bilden;) puss!

Göteborg är minst sagt en härlig shoppingstad och jag mår så bra av lugnet som råder på stan. detta är en stor skillnad till Sthlm där stressen ibland kan ta över när man helst bara vill strosa.


hur som helst, detta är vad jag hittills shoppat i Gbg:

- en klänning i sammet, monki
- ett svart baslinne, indiska
- en foundation, Make up Store
- underkläder *3 i spets, lindex
- skinserum, som grund för sminket, make up store
- nagellack i mörkton, H&M
- ett baslack, skyddar nageln innan du applicerar lacket!
- hårcreme, skyddar håret för slitage vid tex användande av plattång, superbra!
- en paljettklänning
- en hudcreme från Nivea
- hårvax, (vaxning av benen)
- handcreme från märket atrix, perfekt till torra vinterhänder!

bara för att det är vad vi lyssnar på nu



Have you ever - Westlife

I'm already there


Världens bästa dagar. Och som ni märker så har inga tips och idéer dykt upp. mest beror det på att jag ägnar mig åt att må bra och njuta av att umgås med Emma. vi hinner inte med så mycket sånt nu för tiden. därför vill jag ta vara på all tid som går:)

En resumé i bilder kommer att finnas uppe på bloggen så snart så möjligt. krånglar lite med att ladda upp bilderna. typiskt va? ikväll vankas middag på mysig restautang med Emelie, Emma och Alexandra! hur fint låter inte det?
en perfekt lördag med andra ord.


music of today



Oh Horatio - Tiger Lou

plocka fram dina hiphopkläder emma!



Johanna och Emma avslutar en sjukt skön shoppingdag genom att ändra kvällsplanerna! Från varm choklad och filmen Holiday till utekväll med hiphoparna Afasi & Filthy! Äntligen kan Emma ge sina hiphop kläder en chans!

music of today



We belong together - Gavin Degraw

GBG, middag och halaltv


jag är nu framme i GBG och min minisemester är inledd!. Jag å min andra halva har hunnit med både det ena och det andra. En lång lång middag innehållande kycklingfilé, potatisklyftor, sås och favoritsalladen med avokado, tomat och champinjoner, massa snack om allt mellan himmel och jord, och så en del skratt. en mysig kväll helt enkelt. Al Green, Lisa Miskovsky och Hallal tv har stått för underhållningen. vi har alltså kollat igenom ett gäng program från
Halal-tv, ett program från SVT som lyfter samhällsfrågor.

Värt att ta en titt! ta reda på din egen åsikt, fundera, diskutera och kom fram till vad du själv tycker! egna åsikter och synpunkter är viktiga, särskilt för dej som ungdom! Genom att ha egna funderingar och egna åsikter kommer du långt i livet och undviker riskerna att bli överkörd, inte minst av samhället och våra politiker!


tycker du att Sverige ska ta bort de lagar som reglerar alkohol och tobak? eller ska vi ta till hårdare lagar? Vad kan motverka och förminska vårt alkohol missbruk i Sverige?

skrattunge



ett gott skratt förlänger livet. denna unge börjar tidigt!

ytterligare bloggtips!


ett ytterligare tips för dej som har fullt upp  och inte får tiden att räcka till men ändå vill ha lite koll på vad de mest kända bloggarna skriver, så är bloggen
bloggkommentatorerna ett hett tips. nu har jag i försej inte varit inne på länge och har inte stenkoll på vad som skrivs men tidigare har det varit snälla kommentarer och du uppdateras snabbt om vad som senast skrivits:)!

roligt va?


tips på hemsidor!


tips tips tips! denna gången handlar det om bloggar! en del av er vet med all säkerhet om denna funktion redan! och en del andra har inte hört om det. därför tänkte jag lite extra på er som kanske inte är lika orienterade i bloggvärlden ännu.

för att hålla reda på alla de bloggar och hemsidor du följer så finns det alltså en hemsida där du kan samla alla de bloggar du följer på ett och samma ställe. du skapar ett konto som du loggar in på, därefter loggar du in(!) och lägger till alla de sidor som du vill ha lite extra koll på. detta underlättar för dej och du sparar definitivt tid på att slippa klicka runt på sidor som inte uppdaterats sen du sist tittade. superbra tycker jag! den sidan jag använder mej av heter
BLOGGKOLL

sen finns det förstås andra hemsidor med samma funktion men med andra namn. sök på google om du inte trivs med bloggkoll.




en juklapp, denna låten live!



You send me - Aretha Franklin

jag dör så fint, när vi ändå är inne på romantisk musik så tänker jag ge er ett kvällstips! det är denna fantastiska låt med vackra toner. sån här musik vill jag höra live! fin önskan va?


Louis Armstrong är inte så dum han!



detta är alltså något av den musik som ljuder ur familjen Stens högtalare under juletider. fina toner och en rostig röst. kan juinte bli så mycket bättre? och som jag tidigare sagt så är mitt musikförråd brett med dragningar åt vissa håll. detta kan liknas lite vid det jag la upp senast som musik tips. My girl med Otis Redding. även om det inte faller i samma fack så är det iaf åt liknande håll.


Idag har KDU Uppsala DS kl. 18 på rundelsgränd 2b! för er som inte har något annat för er så hoppas jag att ni kommer!

en perfekt vinterdag!


Här i Uppsala är det snöyra som aldrig förr! Och jag blir huur glad som helst! Detta är verkligen ett snöväder när det är som bäst. massor av snö! supermysigt! har precis kommit innanför dörren, mat står i ugnen och Louis Armstrongs julstämma ljuder ut från högtalarna i vardagsrummet. en perfekt eftermiddag! jag ska lägga ut låten här så att ni också får ta del av mina julkänslor, för oojj vad jag längtar efter julen nu! och som extra krydda blir det ju som ni hört London precis innan jul! perfekt!

eftre maten blir det en kopp varm choklad och filmen the Holiday!


bild


bild


bild





someone to lean on




Don't Panic- Coldplay


Trots stora hits och kända låtar så är det den här låten som jag gillar allra mest. Andra bra låtar med Coldplay är: What if, Clocks, Trouble och deras kanske mest kända låt Viva la vida!





hjärtskärande


hjärtskärande läsning.

jag surfar runt bland bloggar och har absolut koll på mina favoritbloggar, en del större och andra mindre. (främst inriktade på mode) men ibland händer ddet att man hamnar på lite mindre bloggar som inte är lika kända och inte skirver på samma sätt, denna bloggen fick mej att inse att livet betyder mer än bara det yttre.


music of today

My Girl - Otis Redding

detta är lördags musik för mej. mitt musikregister är alltså otroligt brett men trots det har jag mina riktlinjer, och detta är alltså en genre jag uppskattar otroligt mycket. en skön lördag helt enkelt!




okej, utmaningar och listor har inte varit min grej

..men har jag blivit utmanad ska jag sannerligen kicka ass och göra mej en lista!


Regler:
Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg. Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa. Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem. Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.


okej, och den som länkat mej är alltså emelie selin med bloggen
makeaday

1. Jag är beroende av nagellack, och byter nagellack som underkläder. minst en gång per dag! detta har alltså medfört att jag är en grym nagellackas-donare, så fort går det, att applicera!

2.  Jag är  musikgalen och väntar sällan på att hitta ny musik att lyssna på! diskuterar gärna låtar, konserter och musiker med alla som vet något och lyssnar på de band jag gillar!

3. Jag är besatt av posterslappar, för att komma ihåg vad jag ska handla/shoppa/göra krävs det många lappar.

4. Jag är social till en viss gräns men mest av allt älskar jag att gå ensam på stan, ensam på promenader och att få en hel eftermiddag själv hemma för att umgås med mig själv.

5, Jag  har ett temperament som hette duga, jag blir snabbt sur för att sedan snabbt återgå till det normala.

6. Jag vill gärna veta saker i förväg och är inte särskilt mycket för överraskningar, detta beror antagligen på mina tendenser till kontrollbehov. jag brås på släkten Sten med andra ord.

7. De som känner mej ordentligt vet att jag älskar, (med betoning på älskar!) Tutti Frutti Rings!

Bonus! Jag ställer ifrån mig tekoppar som det vore pennor hos en student, tandborstar hos en tandläkare eller saxar hos en frisör!   När jag ska sova på kvällarna står det alltid minst 3 tekoppar, halvfyllda med te lite varstans i huset! tekoppar som alltså tillhör mej!


Jag utmanar: Malin, Ebba, Lovisa, Viktoria, Sofie, Mikk, Jonas




en typisk KDU helg


















Gud är inte orsaken till världens misär


fredag kväll och jag ska skriva av mig mina tankar. faktiskt något jag gått och irriterat mig på tidigare och idag tänkte jag på det igen. och det är hur folk i allmänhet först ber till Gud när de är i kris, när något har hänt eller håller på att hända för att senare, skylla på Gud för att diverse hemskheter händer. vad är det för knäpp folk har fått där uppe? jag förstår inte logiken i det. antingen tror man eller så tror man inte på Gud. Gud orsakar inte oskyldiga människors sjukdomar tex. Synden och sjukdomar kom in i världen och drabbar skyldiga som oskyldiga och bryr sig inte om vem den påverkar eller drabbar.

låt mig ge dej en liknelse. En klass elever sitter i ett klassrum, Karin sitter nära fönstret , Anna sitter en bit bort och ber Karin öppna fönstret eftersom hon tycker att det är varmt. Sofia sitter längst in i klassrummet. Karin öppnar fönsret och vinden blåser in. Sofia börjar frysa och ställer då frågan: Varför ska jag behöva frysa när det inte ens var jag som öppnade fönstret?

Vinden blåsar oberoende av vem som öppnade fönstret, den bryr sig inte om vem den vidrör, drabbar eller påverkar, för vinden gör det den är bäst på - blåser!

på samma sätt är det med synden, adam öppnade "fönstret" till synden och sjukdomar, synden kom in i världen och bryr sig inte om vem den drabbar. den lever sitt liv och gör det den är bäst på - göra livet surt för människor!

när jag gick i gymnasiet hade vi en lärare, där en elev ställde frågan: tror du på Gud?
denne lärare svarade då att: tror och tror, jag ber till Gud när jag behöver, när jag tex är i en svår situation men annars tror jag inte särskilt mycket. eleven svarade: men då utnyttjar du ju Gud! lärarens gensvar var ett tomatansikte, och ett byte av samtalsämne.


jaa, vad säger man ? kanske det är dags att sluta kritisera, utnyttja och kriga och istället börja fundera på vad livet egentligen handlar om...

rättstavning, mailaddresser och jobb!


Rättstavning, dyslexi, lässvårigheter, detta är något som många kan rysa över. (personligen älskar jag rättstavning och svåra ord, men alla är olika) men hur det än ligger till för just dig, så måste jag säga att jag tycker det är skitbra att även hotmail tagit till sej detta med rättstavning och lagt till det som funktion bland "skicka", "spara" och"utkast."

men mitt tips till dej är ändå att skaffa dej en mer seriös mail, för hur många är det inte som skämts över sin hotmail adress någon gång? okej, jag hade en redig far som sa till mej redan i 4an att jag skulle ha mitt namn som mail och inget annat! Tacka vet jag detta, för nu är jag glad över det. Men jag antar att du som haft en pinsam fjortis mail redan bytt namn! Men jag vill ändå tipsa dej om tex. gmail ! större utrymme och snyggare adress!

Go!


bild

och medans jag suttit här och redogjort för mailadresser så har tiden tickat iväg! dags att jobba!

music of today





grundskoletider!



titta vad jag hittade på datorn! en bild på en del av alla vänner jag umgicks med under olika perioder i grundskolan! ojoj så små. hittar ni mig ?

nya jobbartag!


jag har alltså lyckats slarva bort bilden på mig själv här till vänster, men det löser jag senare:-) hur som helst har jag idag insett att KDU är som en stor maskin med massor av arbete! men hur roligt är inte det på en skala? jag ska få jobba med något av alla de saker som jag älskar. driftiga människor, politik och resor!  Min första arbetsdag var toppen!


jag har nu två nya nummer jag kan nås på! ett fast och ett mobilt, kopplat till min jobb-telefon, som ser ut så här:




fin va?


wish me luck!


fifflar- Johanna är igång igen, och har nu stökat till det på bloggen, jag återkommer med dagsrapport om en stund när jag ordnat upp detta!

allt möjligt!


jag har nu tagit del av detta revolutionerande musiktips jag fått och jag måste säga att jag blev riktigt imponerad. när jag blivit lite mer etablerad med detta kommer jag att visa er, och ge er en lite hänvisning hur man använder detta på bästa sätt.

..men mer om detta kommer!

min biljett till GBG nästa vecka
är nu bokad av vår mycket eminenta förbundssekreterare! jag åker alltså till Göteborg för att jobba på Internationella utskottets möte samt njuta av lite för-julsstämning i goda vänners lag. Låter som en ypperlig vecka då jag är iväg redan på onsdageftermiddag och kommer hem först på söndag kväll!
kommer självklart att uppdatera från götet och även ha med kameran = bildbevis!



visste ni förresten att WeSc och Nokia har tagit fram matchande mobiltelefon och hörlurar? hur coolt är inte detta? grymt tycker jag:)

mac eller pc, vad föredrar du?

jag väntar med spänning på att få min (nästan!) käraste ägodel tillbaka, nämligen min MAC! den är på lite uppfräschning och väntas komma tillbaka någon dag under veckan. tills dess lånar jag mina föräldrars PC eller systers MAC, dock föredrar jag starkt MAC! så går du i köpestankar på ny dator, rekommenderar jag dig verkligen att köpa mac. varför?
- kommentera detta inlägg så ska jag berätta varför!

mac eller pc, vad föredrar du?

restips! besök antal länder som du är i ålder!



detta måste vara jordens töntigaste bild på mej, men samtidigt måste jag skryta lite över att jag faktiskt varit på denna plats (Taj Mahal i Indien) lite coolt är det:) Jag har alltså satt upp ett mål med mitt liv, eftersom jag älskar att resa. Mitt mål är att varje år besöka minst ett nytt land. Så att antal besökta länder åtminstone är samma siffra som min ålder. roligt va? detta innebär att jag hittills uppfyllt mitt mål men att jag nästa år, alltså om någon månad måste börja planera in en ny resa. drömmen är ju förstås att åka till  någon ö i Karibien. får se hur, när och var bara:)

tips tips tips


 i vanliga fall är det jag som tipsar om saker hit och dit, men nu är det någon som utlovat ett tips om musik till mej. så jag väntar med spänning,

..och är det bra, - jaa, då kommer självklart ni också få veta det!


iskall politikhumor



så här såg helgens "Kiosk" ut, inte särskilt avancerad, men lite rolig åtminstone.

observera kommentaren längst ner




så politiskt okorrekt som det kan bli



tips af Joäanna

Jag har ett tips. När jag var i Linköping gick jag förbi en butik med olika tvålar, doftljus, badskum.. jaa ni hajar grejen.., och jag ställer mej alltid frågan hur butiksbiträdena pallar dofterna? okej med en, två eller tre dofter samtidigt, men 10000 olika dofter blir man knäpp av?


nåväl, vad har detta med mitt tips att göra? jo, en superidé jag märkt av, då jag älskar te, är att istället för att kasta tepåsen i sopkorgen i köket kasta den i papperskorgen du antagligen har på ditt rum. plötsligt doftar hela rummet chai te, och chai som är så gott! ett annat knep är att ta med två tekoppar in rummet! en ställer du ifrån dej, och låter doften sprida sig i rummet och den andra dricker du självklart upp! slår vad om att ingen tänkt på det innan!




















bild



jaa, så var detta med pojkvänner hit och dit



jag och beckham, fin kombo





London baby


hasr haft fullt upp i helgen med KDU:s Förbundsråd i Linköping. supertrevligt! massor av beslut, (en del bättre än andra!) har fattats och vi har nu två färdiga manifest inför valet 2010 inte minst. Vi har alltså fastslagit ett EU-politiskt manifest och även ett försvarspolitiskt manifest. Detta var alltså mitt sista arrangemang med KDU där jag får utrycka min åsikt. (iaf inom en tid framöver) då jag är anställd.


bild

men det var inte det jag skulle skriva så mycket om nu, utan jag ska bara berätta att jag tillsammans med övriga anställda på KDU Rikskansli kommer att åka till London den 19e december. Vad vi kommer göra under resans gång får ni veta mer om senare, jag kan iaf skvallra och säga att jag fått en guide på Londonshopping mailad till mej, vilket låter supermysigt! och då Ebba och jag är de enda tjejerna på resan så blir det extra roligt!

Detta känns extra mysigt med tanke på att både jag och min familj har funderat på en London-resa vid jul eftersom förra årets jul-resa till London blev så lyckad!

det blir hur som helst roligt att göra något tillsammans med mina nya kollegor:)!

yes




KDU goes framåt!


bild ritad av Sofie.


förlåt för dåliga uppdateringar och för få tips på senaste tiden! jag har en rad olika tips i min hjärna, ska bara få ner de i bloggen också,;) å fota lite! har en mellanlandning/laddning hemma nu, ska strax iväg å jobba, har varit på föreläsning om Israel idag under förmiddagen, å sen haft lunchmöte med KDU Uppsalas presidium + FS fadder. supertrevligt. diskuterade KDU Uppsalas framtid och hur vi ska lösa en del saker med tanke på att jag kommer börja arbeta på riks i stockholm och inte kunna vara aktiv ordförande samtidigt:) det kommer bli grymt bra iaf !


hur som helst, i helgen följer kameran med! ska åka till Linköping på förbundsråd. superintressant!

Tack för alla grattis-sms å hälsningar till nya jobbet! har trillat in en del fina hälsningar under dagen. antar att min presentation lagts ut på vårt intranät nu:)

nya framtidsplaner!



min framtid förändras inom en snar tid. jag kommer alltså att avsluta mina uppdrag
som distriktsordförande för KDU Uppsala och som ledamot i
det internationella utskottet i förbundet för att börja arbeta som internationell sekreterare inom KDU! Jag fick ett samtal igår från personalansvarig på KDU:s kansli igår, där de berättade att jag var intressan och ville ha en löneförhandling med mig! från och med torsdag nästa vecka kommer jag att pendla en - två ggr i veckan till sthlm och jobba som internationell sekreterare! detta känns otroligt roligt och spännande! Jag ser verkligen fram emot ett gott samarbeta med det internationella utskottet och KDU, utifrån helt andra förutsättningar än tidigare!

Jag kommer fortsätta mina studier vid LOBC, och kommer även att fortsätta mitt arbete kvar på mitt nuvarande jobb.












bild


min pappa



Min pappa är ett livs levande tecken på att "jobbar man hårt så når man också framgång!" Jobb och åter jobb, och när man jobbat mycket får man sen belöning i form av tid, pengar, nya öppningar och möjligheter i livet. Min pappa fungerar som en coach för mig, när jag har funderingar eller saker jag jobbar med så har han alltid ett bra svar och ett gott ord. Han tipsar mig om saker jag kan göra, och hur jag kan nå mina mål! Han ger oss allt vad vi behöver och överöser oss med kärlek. Trots att vi många ggr är dåliga att visa uppskattning och tacksamhet så fortsätter han att ge, ge och ge.

Jag älskar dig pappa och önskar dej framgång i ALLT det du gör!


Du är världens bästa.

gullungar


eftersom min dator är på lite uppfräschning så lånar jag syrrans och på hennes dator hittar man jämt massa fina bilder, så därför tänkte jag lägga upp några sådana innan jag drar vidare för jobb.



syrran och hennes bästa vän, varför har inte jag kommit på denna fina idé? borde inte jag också göra så? bara för att det är så himla gulligt!



inget svar,



systers armband, samt nagellack!

nej, det är just vad jag inte har. jag önskade att jag hade ett svar. för jag vet att jag kommer att behöva ett. ett klokt, moget och sansat beslut, men jag har inte ens ett svar.


nästa gång så kommer jag anställa ngn som gör jobbet åt mej!








jag jobbar febrilt med att ordna tillbaks det gamla, det var ändå det jag trivdes med bäst, men tills dess får vi nöja oss med detta, nästan likadant!

uhh


nej men är det alla klantars dag idag eller?

med hjärtat i halsgropen som mormor skulle sagt!


okej jag ska erkänna och säga att jag har haft panik den senaste timmen. jag gick nämligen in på stilmallar och kikade lite, å råkade helt oförberett klicka på en stilmall, och på ett kick hade min lila blogg förvandlats till en kritvit enkel sida!
jag trodde jag skulle dö. så här har jag försökt återställa bloggen till dess normala i över 45 min! tanken var ju att jag skulle fixa mig en header, men eftersom mitt Photoshop inte längre fungerar så insåg jag snabbt att de inte skulle gå. men då fick jag massa nytt att göra! panik! nu är det så gott som återställt iaf. spännande va!

jag bad en bön och fann det jag ville ha på ett kick!






bild

hur kul är det inte med kläder på en skala? eftersom jag pluggar teologi på halvtid, jobbar halvtid, är engagerad distriktsordförande samt ledamot i internationella utskottet i KDU och tränar 3ggr/v, så hinner jag inte med mitt intresse för mode på det sätt som jag skulle vilja! (helst av allt skulle jag vilja jobba med mode, men det kommer!) hur som helst, hinner jag förstås med att läsa många modebloggar även modemagasin. och jag har förstås blivit förälskad i denna trend med utsvängda ben, tycker det är superläckert! har under flera ggr varit och känt på en jeansmodell m. utsvängda jeans som Filippa K har, men jag har aldrig kommit till skott! så idag, när jag var på stan och var inne å kikade gjorde jag världens kap och fick hem ett par superfina. jag är hur nöjd som helst!

min dolda talang!



en av mina dolda talanger. titta noga, så ser du att det fortfarande finns juice kvar i glaset, som står upp å ner! jag va klantig och stötte till ett juiceglas i plast, det välte och vändes upp å ner så snabbt att det fanns juice kvar i glaset som inte rann ut!


avslöjad!


nej men vadå avslöjad?.- jag för över bilder från min kamera och hittar ett gäng bilder på min bror.

all night long


bibelskola, jobb till 20. köpte med mig fredagsmys, skjuts av isak till malin, What happens in las Vegas, taxi hem.
en fin dag.

ELLE+ H&M katalog, får bli kvällens läsning. Nu ljuder Stevie Wonder ut ur högtalarna, dagens musiktips!
All I do

PUSS!

already!



VS

min 16 åriga syster är en kategori för sig, vilken annan 16 -åring sätter på klassisk musik, tänder ljus och tar sig en espresso när hon/han är ensam hemma? jag är 19 år och skulle aldrig komma på tanken. ur mina högtalare spelas, eller nej, dunkas det What is love med Haddaway* det är bara för att det är helg och min vecka har varit jobbig.


Nu är det helg och mer jobb väntas! meen att slappna av för att det är fredag är det bästa som finns!





*okej, jag driver. jag lyssnar på James Blunt,

vadå korttidsminne?



Ibland skrämmer jag mig själv. Ibland är jag för smart för mig själv. och ibland är jag för bra för mitt eget bästa. Idag va jag för smart för mig själv. Ni kommer såklart ihåg godiset som jag fick av Viktoria? Jag hade gömt det och kunde verkligen inte komma på vart nånstans. (äter nämligen bara godis/onyttigt fredag/lördag!) så nu har jag sprungit runt här och letat som en skållad råtta. TILL SLUT, hittade jag paketet längst inne i min garderob, men intehade jag nåt minne avatt jag lagf det där?

eh?

nytt träningsprogram!


Nu är det inte bara pass som gäller när jag tränar utan jag vidgar mina vyer och tar en instruktion för det nyrenoverade gymmet på
Kraftkällan. det gym som jag skulle vilja säga är det finaste vi har i Uppsala, (kristallkrona inne på toaletten!)
jag ska erkänna och säga att jag inte vågat mej in i gymmet sen de byggde om. alla maskiner har bytt plats och jag hatar känslan av att se lost ut! särskilt i ett gym där man blir granskad.  är det någon som håller med?  jag vill veta hur man gör. och, jaa min självdistans är ju som den är så att säga:P

herrparfym på en kvinna?

jag är väl inte den enda tjejen som gillar herrparfymer mer än dam? jag har inte riktigt förstått vad detta fenomen beror på men jag går hellre och doftar mig igenom herravdelningens alla parfymer än hos damavdelningens. varför? vad jag har förstått så finns det fler brudar som är som jag, som hellre skulle köpa hem en herrdoft än damparfym (malin!) MEN nu har jag funnit lösningen på mitt problem.  parfymen nedan påminner starkt om en doft för herrar som jag varit såld på! (sorry men kommer inte ihåg namnet) mitt problem har en lösning!, och jag kan nu gå till NK/Åhléns, få hem en parfym med manlig touch utan att bli ifrågasatt över mitt badrumsskåps innehåll! superb!


bild lånad
härifrån

DIREKTIMPORT!




London, Starbucks och Big Ben! fint va? (okej, ursäkta bildkvalitéen men kolla klockan..orkar inte fixa å dona idag!)

okej, erkänn att ni är avundsjuka på min direktimpoterade Starbucksmugg! som den kaffe/te-drickande person jag är så är det någon som sett mitt behov av en EGEN mugg och bemött behovet. Tack! det var en fin mugg och det värmde. det är visst min dag idag! två vänner som bryr sej om mej och ger mej uppmuntrande saker utan att jag sagt nåt!
jag HAR jordens bästa vänner! å det fina är att de inte är en eller två stycken, utan att de är flera! att jag faktiskt får träffa de regelbundet, även om det ibland går några dagar, ibland veckor innan jag hinner se alla, och att vi fortfarande har kontakt!

prata mycket?


ska man vara mer öppen och personlig i en blogg?
vad jag har förstått så är den mest ärliga person som blottar mest av sitt privatliv, den som har flest läsare och äger den största bloggen? eller har jag fel? helst ska man dela med sej av tråkigeheter och sorgliga/jobbiga saker för då kan andra känna sig lite bättre till mods där de sitter gömda bakom sina dataskärmar och försöker glömma sin egna problem, sorger och besvär!


ELLER har jag fel?

by the way


tittar man noga så ser man mina ojämna tänder som faktiskt inte är så ojämna längre! när min tandställningstid är över ska jag visa er för och efter bilder! hur roligt blir inte det på en skala? får nog leta i andra datorn för i min nuvarande har jag inga såna bilder. (såå länge har jag haft detta projekt pågåendes! 2 år, sweeet) hur somhelst så var ja brun och glad. detta va för säkert 4-5 år sen. ung å inte så dum. idag är ja vit, har jämna tänder och är lite dum. men dumheten börjar gå över,

victoria kan överraska!


jag har nog jordens bästa vänner. idag ska jag ge en "vänner -eloge" till min älskade victoria som satt i trappan när jag försenad (pga. mina flickors bil inte startade imorse!) superstressad och fram kommer hon med ett paket, när jag senare öppnade det så fann jag detta:






hur söt får man vara?

som den politiskinfluerade blogg detta är



bild lånad från
DN

Jag måste erkänna och säga att jag inte hängde på någon valvaka igår,(prioriterade sömn vilket jag behöver ordentligt av denna hektiska vecka!) varken borta eller hemma, så därför va det första jag gjorde imorse att kika in på DN.s hemsida för att läsa mer om nattens stora val i USA. och lite stolt blir jag när jag tänker på att jag för drygt ett år sen satt och skrev ett SH C prov om just President Valet i USA -08 och svarade efter ett långt resonemang med fördelar respektive nackdelar kring de olika valdeltagarna, och till sist kom fram till att det skulle bli Obama och Mc Cain som skulle ställas mot varandra, med ett antagande att Obama skulle ta hem segern. tänka sig, mycket riktigt blev det så. Obama har nu en slitgöra framför sig men mycket stöd och god vägledning ska v'äl även detta gå vägen!

hade jag varit


.. så ledig och spontan som jag önskar så hade jag just i denna sekund hoppat in i bilen, tagit med mig min ipod och åkt långt långt bort. men efersom jag inte är så ledig och spontan så får jag göra nåt annat istället. som att läsa en bok, titta på valvakan och sen sova.


jag är lättpåverkad och lite töntig. men jag fick mej en låt skickad och nu har jag lyssnat på den några ggr och ställer mig frågan om han som skickade den tänkte på något mer än att bara skicka den?
hur funkar det där med kvinnligt och manligt egentligen?
har ni killar baktankar med saker och ting eller är ni så icke- genomskinliga som ni visar upp?

nöjd halebop kund!

 
Nu är jag alltså en nöjd Halebop-kund! och som nybörjare med detta har jag fått 100kr extra i potten. Halebop månar om sina kunder! det är vad jag hoppas på iaf;)
jag har även pratat in en ny telefonsvarare! efter påtryckningar om att min förra var för
lätt att missta sig med att jag svarade. undrar hur många ni är som börjat babbla utan att
jag svarat och sen känt sig dumma? :P


jag sms:ar gratis nu för tiden! så skicka sms mina vänner!

hur bra är hon inte?


hur bra får man vara på en skala? hon skriver visst för både dej å me,j & hon har talang!
jag förundras alltid när jag går in på min systers blogg.
för var dag som går så kommer hon med nya intrerssanta tankar.















du är en pärla.



tjejer vs killar


bild

hur är det egentligen med killar och tjejer. musiktexter/låtar som man skickar till varandra, via tex msn. lägger killar mer fokus på låttexter än vad tjejer gör? och tjejer ger mer uppmärksamhet åt melodi/stämning? eller är det tvärtom?

jag har pratat med en killkompis som sa att om en tjej skickar en låt till honom så tänker han mycket på budskapet i texten. frågor som: vad menar hon med detta? vill hon få mej att förstå ngt med detta? eller tänkte hon på vilken låt hon egentligen skickade? genast börjar snurra i hjärnan.

personligen har jag fått den uppfattningen av att tjejer inte tänker så mycket på detta som killar. När det kommer till kroppskontakt så tänker killar mer på om tjejen vidrör killen och tjejer lyssnar på ord, analyserar och diskuterar sms och meddelanden/mail mer än vad killar gör!

stämmer inte det? (generalisering så klart!)

John Mc Cain vs Barack Obama



Valvaka ikväll. Tänka sig att jag hade möjligheten att vara på plats i USA men icke sa nicke. i ett aktivt liv så måste man prioritera och så även jag. det blir mer än spännande.

här kan du följa DN:s valvaka minut för minut.

ni följer väl valet?

kan du förlåta mig?


att säga förlåt eller att förlåta är för vissa bland det
svåraste som finns. ibland beror det på att man skadats
och tagit hårt av skadan, så hårt att ett förlåt (eller ett: jag förlåter dej, sitter alldeles för långt in) för andra människor är ett förlåt lätt att få fram men svårare att kunna ta emot förlåt. och en del människor har inte alls något problem med detta. men hur det än ligger till så är ordet "förlåt" något som vi använder alldeles för lite och meningen: jag förlåter dej, är i många fall bort blåst. därför vill jag visa dej, att det aldrig är för sent för att förlåta, det är aldrig för sent för att lära sig säga eller ta emot ett förlåt.



nedan följer fyra steg till ett förlåtande:

1. FÖRSTÅ VARFÖR
- när du förstått varför personen handlade som han/hon
gjorde är det betydligt lättare att förlåta. kanske hade
din mamma/pappa, vän eller kollega i fråga en dålig dag, fått ett sorgligt besked eller mår dåligt, psykiskt/fysiskt utan
att du märkt/vet.

2. SKILJ MELLAN SAK OCH PERSON
- han/hon som gjorde detta mot dig är inte handlingen i sig, skilj på sak och person. ge honom/henne en andra, tredje, sjuttionde chans! det går att förlåta. (men tillåt dig att det kan ta tid, men hindra aldrig förlåtandet att komma! det skadar dig själv mest att inte förlåta)

3. VÄLJ ATT FÖRLÅTA
- ta ett aktivt beslut att förlåta. som jag skrev ovan så skadar det dig själv mer än någon annan när du inte förlåter.

4. BÖRJA GE
- ge personen något. ja du läste rätt. skicka ett sms, ge ett uppmuntrande ord, och känns det svårt.. ge ett leende!

det kommer vara tufft i början, beroende på olika omständigheter, men alla människor kan förlåta! även du! att förlåta får dig att må bra. och jag är övertygad om att du motar bort all bitterhet i ditt liv effektivt genom att vara en förlåtande person!
inte minst kommer din omgivning blir mer avslappnad och dina vänner ärligare mot dig!



världens finaste









just så här fint vill jag bo! älskar sneda tak, öppna ljusa ytor och stora fönster, så denna lägenhet skulle sitta perfekt! vart den ligger eller vem som äger den har jag ingen aning, men vackert va det iaf! detta är inte bara enkel arkitektur,
detta är konst!

tips till er brudar!


the make-up

som tjej är det ibland svårt att få till make upen, så därför har jag tänkt tipsa er om denna fantastiska sida med massor av olika tips och idéer till olika makeuper. sätt dej ner och låt dig inspireras av duktiga makeupartister, och lr dej ett å annat knep på kuppen! superbra!

jag ska till himlen, vill du följa med?


bild

har suttit och läst en bok om Bön ikväll som ska va utläst till slutet av veckan då vi har prov. och jag måste säga att jag blir så upprymd över allt som har med Jesus att göra. för jag får större och större insikt i min tro, och förstår hur bra allting är som har med denne Jesus att göra! Hur god han är, och hur mycket han bryr sig om mig, och om dej!

Det strömmar kärlek, glädje, frid och ro från honom. och efter en kort bön "Jesus hjälp mig!" så fylls hela jag med frid. jag evt att allt ligger i hans händer, och att jag inte behöver oroa mig för något!


HAN ÄLSKAR DIG!

tips inför farsdag!


"Söndagen den 9:e november är det farsdag. Då ska vi fira alla Sveriges fäder, pappor och farsor. Inte nog med det. Du har möjligheten att rösta fram din alldeles egna favorit-pappa och vinna fantastiska upplevelser. Skriv en motivering här intill som förklarar varför just din pappa ska vinna. De bästa, roligaste eller mest känsloladdade motiveringarna belönar vi med fantastiska fars-dag-presenter"

fint va? för att komma till hemsidan
klicka här.

stay cool bloggen är igång!


bild lånad av emma!

en hektisk helg och vecka med massor att göra. och självklart ska jag bjuda på några bilder:) har iaf haft en kristen ungdomskonferens i Uppsala under denna helgen där tusentals ungdomar kommit till min församling för att lyssna på bra talare, gå på konserter och umgås med massor av folk! superkul minst sagt, men nu är jag trött!

hoppas ni mår bra! i veckan ska jag visa bilder på en smart idé jag har, (även kallat tips!)