halebop


well, it's done. eller snart åtminstone! jag kommer från och med den 3/11 att hänga hos Halebop. just för att jag kommer tjäna  på att ha de som operatör+ att jag slipper krångel å tjafs med supporter hit å dit. om halebop av ngn anledning skulle va dåligt så kommer jag självklart byta  till ngt annat! men det är värt ett försök:)!


måndag 27/10
har insett att springa runt på stan är sjukt bra för förbränningen, hur många mil kan jag gått? Stockholm är stort! dessutom har jag jobbat idag också! jag är en hejare påplanering har jag precis fått höra, och jaa, kanske är det vad jag är bra på?

till viktoria,




sommar 2006

och vi va unga, å inte så dumma faktikst;) utan ganska smarta tll och med. och kaxiga! jag blickar tillbaks i bloggen och läse en del ganska kaxiga inlägg etc. det får mej genast att tänka på oss två, vicky å jojo! och för att vara lite personlig måste jag säga att viktoria, du vet exakt vad jag menar när jag säger att vi är kaxiga! duktiga på att skryta alltså och berömma oss själva.

"men ska det va så ska det va," som vårt motto varit under alla år;) omedvetet.

och så de finaste orden av de alla: jag älskar dig mitt stjärnskott!


hammarby sjöstad och venezuela har en å annan likhet!


visstja! för de bleka svenskar som varken vet eller sett vad Hammarby sjöstad är för något skulle jag starkt rekommendera er att klicka er in på
denna bild! en försmak av det ljuvliga så att säga. påminner om Venezuela! och om ni inte heller vart där.. åk dit! upptäck!

byt ut en tråkig hängkväll till något roligare!


apropå hammarby sjöstad. har du tråkigt någon gång? brist på fantasi? en dejt på gång? eller bara vill göra nåt lite roligare och mer annorlunda än att hänga på stan? Låna pappas bil och åk med en vän (eller dejten), till stockholm, kör till Hammarby Sjöstad och se något annat av denna kungliga stad, något du förhoppningsvis inte sett tidigare, för detta är sjukt fint! särskilt nattetid. sätt på en skiva med favoriterna och må bra !


vägbeskrivning hittar du
här!
och gillar du kläder and fashion bör du åka förbi Stureplan (om det är helg!) för där kommer du absolut se många heta outfits och fashionmänniskor:)! gött för inspirationen inte minst!

hammarby sjöstad? - JA TACK!



en bokhylla full med skor? - ja, tack.

detta blir kvällens inredninsgstips! en tråkig bokhylla med massa onödigt krafs ståendes i? släng ut allt! rensa! och byt ut mot ett gäng coola skor. absolut ett hett blickfång för ögat! åh vad jag vill flytta hemifrån när jag ser detta! min lägenhet kommer bli grym!

don't look away



hem en snabbis för "lunch", ogillar starkt inlägg korta som detta och utan något vettigt innehåll, men ville bara säga att jag lever. bibelskola- KDU:kansli förberedde kvällens utskicksprojekt, NU: jobb!


jag har mina ögon sminkade idag. mer än mascara alltså och det är fint.


PUSS!

har du oxå ett gött liv?


det är så här jag å min familj lever våra skärgårdssomrar! obeskrivligt hur bra man kan må.


att ta studenten och sluta skolan trodde jag skulle betyda lite lugnare tillvaro. men icke, alla göromål har nu bytts ut till jobb, andra studier och mer politik! men visst är det kul? OJA!

en vanlig dag: föreläsning (må-fre) 8-12, sen hemåt för lunch (ofta ärenden!,) läser en stund (föreläsningsböcker!) därefter jobb, som idag; 15-22.15, och denna vecka är hektisk eftersom jag jobbar varje dag!

fullt schema med andra ord, och däremellan får politiken+ övriga engagemang och aktiviteter plats. men accck så trevliga dagar jag har! och massa härligt folk träffar jag också, VARJE DAG!


gött liv med andra ord!

tips: stinas bus-skola


bild


När hösten/vintern smyger sej på märker man tydligt hur snabbt den förut fräscha gyllenbruna huden sakta men säkert övergår till en aning blekare ton. och någon gång i mitten av oktober gör det nyvakna ansiktet sej alltid påmint av hur blek man blivit. Känner du igen dej? För att få bukt på det tråkiga så finns det vissa knep att ta till. I det moderna samhälle vi lever i och tider av många cancerformer börjar vi nu förstå hur skadligt solarium faktiskt är. Men vad kan jag då göra åt min bleka hy? Jo, nedan följer en guide i hur du smidigast får en fin färg med brun utan sol,  utan gula handflator och flammig hy!

B.U.S- tips







KDU Göteborg



Minns ni den andra resan jag skrev om i förra veckan? Denna resa är också ett arrangemang av KDU (Kristdemokratiska Ungdomsförbundet) och den här gången är det Göteborg som står för planeringen till Berlin m.m Jag tycker verkligen att det är superroligt att det händer så mycket inom KDU. Resan kommer att gå av stapeln mitten av december och tanken är att vi framför allt ska besöka ungdomar där borta och få utbyta ideér tankar och funderingar med de som bor där, med mera.

Roligt va?

blondinbella vs vem som helst


att
Blondinbella har slutat blogga (eller åtminstone tagit en bloggpaus) är nog något de flesta vet vid det här laget. men hur tror ni det påverkar bloggvärlden? Personligen tror jag att de flesta andades ut.. inte för att de inte gillar henne, utan för att pressen att vara lite effektiv och skicklig som denna 17, nu 18-åriga tjej, har lagt sig en aning.

eller har jag fel?

tips af Jo'anna








ur. tidningen Sofis Mode
Vi läser ju alla tidningar av olika slag, oavsett intresse. Vad jag då brukar göra är att ta kort på det som jag tycker är intressant, klädkombinationer eller även små artiklar, (ni har ju sett olika saker från tex, tidningen Metro.) detta är mest för att ha som inspiration, även som idébank när tipsen och idéerna tryter. kul va?


den dåliga bildkvalitén beror på min mobilkamera, i vanliga fall tar jag bilder med min systemdigitalkamera, och lägger lite mer energi på bilderna också, (detta var mest på prov för er skull!.)



somras


lila!


syskonkärlek den ärligaste kärleken?


Jag har nog världens gulligaste bror. Ofta efter träning får jag stort sug efter något salt. Idag var det Salt&Blandat som stod högst på listan. Vad gör då inte min bror om inte cyklar iväg i kyliga oktober kvällen och köper mej en påse godis! Hur söt som helst, okej att jag fick kompromissa lite genom att låta honom köpa Gott & blandat istället, men bara gesten att han cyklar iväg frivilligt är hur fint som helst!







fint


fotograf: Johanna Sten

Stockholm 08

häng med Ebba von Sydow



på den tiden då vi hängde mycket med Ebba von Sydow. här utanför Sturegallerian.

jobb+ bostad i sthlm, ja tack!


kolla snett på comviq



inte för att jag alltför ofta kollar snett på saker. men idag gör jag det! ringde comviqs kundtjänst, har nämligen tänkt byta mobiloperatör. otrevligare kundtjänst har jag aldrig hört! han lät väldigt ansträngd och var allmänt svår att prata med. nej 2 minus till Comviq, ett minus för att jag inte själv kunde byta operatör utan måste ringa och krångla och ett minus för den otrevliga supporten! nu ska jag sannerligen byta operatör!

fotograf?


ska ni någon gång fotografers och behöver en bra fotograf? då skulle jag rekommendera
denna.

helt sjukt grym!

www.oväntat.se


idag har jag ett
oväntat tips. så kika in på denna sidan och gör något!

vänskap




fina vänner får man inte gratis, eller på köpet. fina vänner får man genom att man själv är en god vän. eftersom jag har så fina vänner så borde det ju vara så att jag själv är en god vän? (eller också se till att bli en bättre vän, beor på hur man ser det) igår fick jag tex. vantar (världens finaste färg, luddiga!) och en svart kjol med fina guldknappar av en vän. fint va?

tyvärr är det så, kommunikation över bloggar är det enda som funkar!



bild: från vicky!

sorry darlingvic, men jag va bara tvungen att låna denna söta bild på trion. detta måste vart förra sommaren eller nåt? vackra är vi, och jag blir sjukt glad när jag ser denna bild för det får mej att tänka på hur grymma ni två är! tjejer när ska vi hooka up för en update å snicksnack kväll? snart hoppas jag, för det var för längesen nu!


btw, I loooove min hårfärg å min bränna på denna bilden! mums

tips till er med sinne för inredning

nu va det längesen jag tipsade er om nåt speciellt, så därför ska jag idag ge er ett fint tips.



inredningsbloggen är mitt tips till alla er med sinne för inredning. tycker du, liksom jag, om inredning? isf har du världens finaste blogg om inredning att klicka dig vidare till. på ett kick!


trevlig läsning!

it's just tears and rain




jag tittar sällan på film, så idag ska jag kolla på några av de nya filmerna vi köpt hem över nätet. och i veckan ska jag chilla med mikk- the king!

och juste, ni minns såklart de där resorna jag pratade om. En resa går av stapeln USA
, om nåra veckor. detta är förstås superroligt att få förfrågan om. resan är alltså ett projekt med KDU där några olika medlemmar (engagerade på olika sätt) från KDU Sverige ska åka iväg för att vara på plats före, under och efter presidentvalet! grundtanken för resan är att vi ska lära oss och hämta inspiration kring kampanjande m m. tyvärr har jag svårighet att ta mig ifrån jobb och studier under denna period med tanke på att det är så nära inpå, så jag kommer därmed inte kunna åka med. men visst är det roligt att vi kan genomföra såna här saker? det tycker iaf jag!





utan att veta


4 st som jag känner käkade Thai på Amazing Thai igår oliak tider runt lunch, 3 av 4 käkade samma maträtt. lite coolt måste ni ju erkänna att det va! ;D

från välutbildad jättepropp till modemedvetna bloggare






detta hittade jag i METRO idag, vad tycker ni, stämmer det?

höstlöv


'





något jag trodde om hösten var att löven först blev gula sen röda och SEN föll av träden? men tydligen hade jag fel?.. eller?



höstpromenad


på bussen hem hittade jag nåt roligt i tidningen Metro, detta ska jag visa er senare för självklart tog jag kort på det!
jag förundras verkligen över hur mycket dofter kan styra oss. En doft från något påminner och kopplar tankarna till ett minne eller en händelse. jag fick precis en sån doftförnimmelse och direkt kom jag att tänka på en rad olika minnen.. intressant hur kroppen fungerar.


sunday morning



7 säckar kläder ska jag nu undersöka. saker jag lagt undan tidigare. spännande va!

lunchtips

kommer ni ihåg pappas å min måndags-tradition? den håller i kan jag säga. idag åt vi på Amazing Thai. otroligt gott lunch-tips! Jag åt kyckling i jordnötssås. mums kan jag ju säga! å till detta drack jag vinbärsdricka. (okej, drickan kunde jag skippat, gillar visst inte sånt där)




anledningen till att jag är så himla blek å pappa brun är att pappa hade blixt på. men sen är ju min Cypernbränna ett minne blott. tyvärr! men detta ska ändras på!





and I'm not afraid of anything









i can feel your power


jaa det är så här det ser ut i min säng för tillfället. två ELLE magazine, en från förra månader som jag bara hunnit bläddra halvvägs i (!) och en ny, såå nu är det dags att läsa lite. har man inte tid att läsa ELLE så är det ju nåt som är fel! sjukt mycket att göra med andra ord. halvtidsplugg, halvtidjobb, KDU + alla mina övriga projekt gör att jag knappt hinner med att träffa mina vänner, tråkigt! men samtidigt vet jag att mina engagemang och sysselsättningar ger mej mååånga möjligheter och kontakter inför framtiden, vilket är ruskigt bra !

kommande vecka


bild

hur säger man hejdå till någon som betyder mycket för en? hur tänker folk när de säger en sak men gör totalt tvärtemot själva? och lever vi efter motton idag eller lallar vi bara runt utan mål?

detta är förstås frågor jag kommer att ta upp under kommande veckor. mest för att jag ska reflektera över saker jag funderat över så sent som idag!


har dessutom mycket spännande saker att göra i veckan. bland annat en intervju och två olika rese-erbjudanden inom KDU. får se vart det slutar. sjukt roligt att jag blir tillfrågad utan att jag tagit upp mitt intresse själv iaf:)

världens finaste ord



ser ni vad som står? världens vackraste ord, och jag blir alldeles varm i hjärtat. det är sånt här som gör mig lycklig.


"Imorse vaknade jag och kom på hur
otroligt glad jag är som har dig.
Du är en klippa! Älskar dig! "
Emma


mitt finaste











det finaste i mitt rum är för tillfället min nya smyckeslåda med massor av fack att lägga smycken i! världens bästa översikt får man, och det går snabbt och enkelt att matcha smycke med kläder, (eller outfits som det nu så fint heter!)

denna låda hittar du hos IKEA för endast 279kr! Hur bra som helst!

closer


jag vill visa er bland det finaste jag har i mitt rum, fast jag gör det senare. har haft en lugn morgon, sov ut ordentligt vilket behövdes från en hektisk vecka! har även bokat resor för KDU Uppsala, till Linköping bland annat:) sen även ringt viktiga samtal under morgonen! vid 16 blir det jobb och sen ikväll ska jag på middag hos Sara och hennes pojkvän, i deras nya lägenhet!

bilder kommer senare! nu ska jag sätta mej med en bok.  tusen år sen sist. 

rubbat!


att jobba sent rubbar sovtider. det är bara att konstatera. mailen måste kollas, läsas och svaras. så därför slänger jag in ett inlägg här också. några rader om ett av mina få favvoprogram. nämligen tv4:s Äntligen Hemma. detta program satt jag bänkad framför redan som 9-åring. och jag älskar det än. en liten dröm, som förhoppningsvis blir verklighet, är ju att träffa mr. Timell någon gång. jag tycker att han är bra på det här med programledare/byggare. (okej, jagvetatt det gått  rykten om honom, men dessa utesluts tills de bevisligen är fakta)

Nu har dessutom programmet två4 köpt ett hus påLidingö som de ska renovera från grunden! Hur spännande är itne det på en skala?



så mitt tips till dej är att titta på tv4:s äntligen hemma! mycket bättre än alla andra inredningsprogram som poppat upp under de senaste åren!

how can you know if You don't even try?


avslutar denna hektiska dag med en bild.


ekonomi!



bild


att vara ekonomisk och ha koll på sina pengar är långt ifrån att vara snål. genom att ha lite extra koll på pengarna kan man tjäna in många tusenlappar och på sätt få pengarna att räcka längre och till att investera i och köpa nödvändiga/roliga saker, eller varför inte börja placera pengar i olika fonder/aktier?


men för att lyckas krävs det att man lägger en grund. mitt tips för att få perspektiv är att börja med:

1. Köp en mapp/pärm där du stoppar in dina kvitton+ kontoutdrag. Skriv tydlig titel: "Inköp från "dagens datum" till "datumet om en/två månader." I mappen ska du alltså samla alla dina kvitton (glöm inte kontoutdragen!) så att du får med alla kontantuttag, under två månader.

på så sätt ser du vad du lägger mest pengar på.

2. Skapa sen ett dokument i din dator med rubriker som beskriver de utgifter du har.
tex: Mat, kläder, vitvaror, resor/bensin/busskort/taxi... osv. Här fyller du i den information du har efter de två månaderna.

3. Nu kan du börja fundera på vad du vill förändra i din ekonomi. Lägg upp en budget som du kan jobba efter. Förändra på så vis din ekonomi på det sätt du vill ändra den på!


EXTRA!
Tänk efter hur mycket pengar du vill lägga undan varje månad! (för spara är det bästa som finns! roligt att ha en liten buffert, inte minst nödvändigt vid oväntade händelser) och låt "sparakontot" vara det konto som du gör den första överföringen till varje månad, (efter att du betalat räkningarna såklart!)


LYCKA TILL!


ekonomi, hur går det?


Jag gillar ju att tipsa om saker. jag har alltså två saker att göra idag. (gillar uppdrag åt mig själv!) Tänkte att jag skulle ge er ett ekonomitips. för det är ju inte de stora utgifterna som påverkar ekonomin i stort utan de små kostnader.
för ni har väl hört uttrycket: "många bäckar små"...
ganska smart tycker jag. hur som helst, tips kommer under eftermiddagen!


det andra som jag tänkte göra är att gå igenom bloggen och leta upp alla mina tips som jag skrivit tidigare men som då inte hamnat under fliken "tips af Jo'anna" såna tips som jag gav innan jag la till en ny kategori här i bloggen.

på så sätt kommer ni få ännu fler tips,



en höstpromenad



titta vilken fin tavla! för dej som är på jakt efter tavlor till nya lägenheten/huset eler bara vill fräscha upp där hemma. Denna tavla finns just nu på IKEA och kostar ca 499:-, (dock osäker på priset!) hur som helst, den är hur fin som helst! svartvit, med en röd cykel lutad mot räcket! älskar känslan i bilden, lite höstig sådär. en höstpromenad. fint!

julgran nu?






jaa, det var frågan jag ställde när jag gick in på IKEA här om dagen. Inte visste jag att svenska folket satsade på jul redan? vart är denna värld på väg nånstans? nån som sett att höstsolen fortfarande skiner? att löven inte fallit av träden ännu? (okej, några träd har tappat löven, men INTE ALLA!) det är hets-varning på detta!

are you okay?


jag ska visa er nåt knepigt sen. knastider. såna tider vi lever i liksom. men nu ska jag på finmiddag med familjen Sten. party party kan det också kallas.




världens finaste hjärta ägs av denna kvinna




min mamma får mig alltid att må bra. ville bara säga det.

fullrulle


full rulle idag därför det inte kommit upp så mycket intressant här på bloggen. tyvärr får jag vänta med de inlägg jag tänkt göra till antingen senare ikväll alternativt imorgon. har varit på föreläsningar av olika sorter idag både för-och eftermiddag, ganska intressanta grejer som diskuterats idag. från föreläsning om Gud, synder och olyckor, till kundvård på ICA Supermarket och marknadsföring. helt klart intressanta saker. egentligen har jag två möten ikväll, därför är jag oerhört effektiv nu och har telefonmöte en kvart framöver för att dfärefter ha ett möte här hemma:) fullrulle med andra ord.



 

tips


ett tips: LEV SOM DU LÄR!

vad gör man?


okej, jag ska vara ärlig. mina känslor har under de senaste dagarna varit totalt instabila. jag har mina aningar om varför, men trots detta känns allt galet. vad gör man då? vad gör man när ingenting känns rätt och allt känns fel?

sorry


jag är medveten om att jag för några veckor sedan skrev att jag funderade på att skriva om olika träningsformer. detta tar jag tillbaka, jag gillar mina bodypump - och spinningpass, och så får det nog bli ett tag till. återkommer om jag ändrar mig!

MEN, däremot kom jag på en annan idé som jag faktiskt ska göra till verklighet:)! och det kommer ni märka.


PUSS!

aldrig mer GLAZE!




tidningen GLAZE är för övrigt fruktansvärt dålig. artiklarna/intervjuerna och kläderna känns som snabba ihopklipp utan någon grund, jag fick känslan av att en redaktion suttit och fifflat ihop egna intervjuer för att därefter leta upp en passande bild. Nej, minus till Glaze. så mitt tips till dej är att skippa denna tidning! :)

en lång dag i bilder

Igår var jag på möte med Internationella utskottet (i Kristdemokraternas Ungdomsförbund som jag sitter med i)hela dagen i Stockholm, så därför tänkte jag vara snäll och bjuda på några bilder. dock ingenting från själva mötet, kände inte att det va så lämpligt.

jaa, DET ÄR sånt här jag roar mej med när jag är själv på en busshållplats. that's it.




en tom buss, ja det ser vi alla?


eftersom min dåliga planering var dålig på riktigt, så fick det bli en snabb- pressbyrån visit innan jag satte mej på tåget.


solen sken, iaf på morgonen.


Kansliet, ligger jättecentralt och mysigt vid Gamla Stan. 7 min snabbgång från centralstationen!


efter min dag med möten+ runda på stan så sprang jag på MYRORNA inne på centralstationen. smart idé tycker jag!



och även på hemfärd blev det ett pressbyrån- besök. bananer är vad jag äter nu för tiden.



älskade sis


hur snygg är inte denna skapelse?

apropå dagens blogginlägg


Missa inte chansen att delta i den tv-sända abortdebatten ikväll. På hemsidan har debatten redan börjat, det går att rösta om det görs för många aborter i Sverige och under programmet kommer det gå att skicka sms som kan komma att visas under sändningen som börjar 22.00 i SVT1 ikväll, torsdag.

På programmets hemsida säger programledaren Janne Josefsson så här inför kvällens tv-debatt:

”Huvuddebatten i Debatt ikväll handlar om ett mycket känsligt ämne. 37 000 aborter gjordes det förra året i Sverige. Och här i Sverige görs flest aborter i hela Europa.”



att finna sig själv, är det så lätt?




"Don't lose yourself" lyder texten i James Blunts låt Don't go. Det får mig att fundera, är det lätt att tappa bort sig själv på livets väg? Eller skapas man längs vägen? och i slutet av livet så är man färdig och är "sig själv"?


tips på en plats att fundera på, och relatera till vart man är i livet är iaf att hitta en lugn plats, en plats där man trivs till 100%. min plats är i skärgården, vid vårt sommarhus. där trivs jag som bäst, och där mår jag som bäst. ett smakprov har ni ovan.

dålig kunskap tvingar unga flickor till abort!


bild

kanske har du sett denna logga tidigare eller så är den helt ny för dig. Hur som helst så hade vi idag en föreläsning av en man som kommer från just organisationen Ja till Livet. Ja till Livet har varit de som under många många år drivit abortfrågan i Sverige. Jag anser att deras syn på människan och människorvärdet är otroligt sunt då frågor kring människovärden ligger mej varmt om hjärtat.

Idag är Sverige det enda land i Europa som har abort längre än till v. 12.


visste du att..

...barnets hjärta börjar slå mellan 21-25 dagar efter befruktningen?
...vecka 6 kan man mäta hjärnverksamheten?
...vecka 12 finns varje organ, som du har i din kropp, i det ofödda barnets kropp?
...vecka 14 så utvecklas nervsystemet
...att det sker 140 aborter varje arbetsdag!

från vecka 18 är det fri abort. och då är barnet så här välutvecklat:



och i Sverige går det att göra abort fram tills v. 22 om du säger att barnet har ett handikapp får du genomföra abort utan beprövning och utan några dokument på att det stämmer.



jag säger inte att abort är fel, men jag anser att oönskat gravida kvinnor har rätt att veta om abort och dess komplikationer, de har rätt att få allt stöd som krävs i sitt val: abort eller inte!


det är en rättighet och ingenting annat!







tips


tips till alla er med comviq. ladda på kortet direkt från mobilen! hur smidigt som helst och du kan göra detta när det passar dig! och du slipper springa ner till närmaste butik varje gång kontantkortet är slut! skitbra!

det enda som krävs är att du knappar in "210" och därefter följer hänvisningarna! ha ditt bankkort tillhands, du kommer behöva det.

humor



när man är på konsert och har en systemkamera i handen tar man många olika bilder, (och tydligen åt många olika håll eftersom scenen är åt motsatt håll.) men vad i hela friden är detta för bild? denna bild minns jag inte, måste varit någon ur mitt eminenta sällskap som lånat kameran för en stund och tagit denna intressanta bild. känner du igen dig själv så ber jag så hemskt mycket om ursäkt.


personal shopper? -ja tack!



även den minst mode-intresserade personen, dock en aning datakunnig, har någon gång trillat in på en modeblogg. om inte så gäller det med all säkerhet (utifrån mina generaliseringar) en man som missat denna upptäckt. vad vi, hur som helst, kunnat lägga märke till så är det att den dominanta delen av modebloggar är för kvinnor, av kvinnor och om kvinnor. (eller flickor för den som vill det) Därför tycker jag det är extra roligt att få berätta om Linn Gustafsson, som numera kommer att blogga för män och om män. Shoppingtips till er män! Linn skriver och visar kläder som finns ute i butik att köpa för er män. Stylingtips med mera. Detta är ultimat. så hur gör man då för att ta del av alla dessa tips och idéer då? jo, det enda som krävs är att du klickar på
denna länk och börjar läsa.

Lycka till!