en dag för lite, en tanke för mycket

ja, kanske det.

Helgen avr mycket rolig! Kör & sång dagarna i ända:) Mycket skojs. Trevligt folk som var med tycker ja.

Nu har allt satt igång på allvar. & vardagen har satt igång. Men tro det eller ej, så gillar jag det. :) Klart att det är alltid är gött å slöa å gö precis som man vill, men samtidigt, så gillar jag att man har nåt å göra hela tiden! :) å det har jag minst sagt nu. -OJA! Redan läxor, å annat grejs som är igång.
Trots det har vardagen sin charm, den med.

Nu har jag gjort spanska glosor. Mycket trevligt, måste fortsätta med det så småningom. Har läst lite på min "Människan socialt & kulturellt" läxa oxå. Får se hur jag ska göra med denna kursen. Min älskade "skrivande journalistik" kurs blev inte av. ACKACKACK. - Illa ! Men jag kanske går kvar, har ju trots allt ganska gott sällskap där.

Sitter å funderar. Vart ska detta sluta?

Provade för övrigt ett par väldigt läckra skor på Skopunkten idag. Tro det eller ej, men de har skor dem oxå! Lämnade tillbaka mina "Jesus-sandaler", de va trasiga & kommentaren jag fick strax innan jag hann berätta vad som hänt med dem var: "Det är dragkedjan, eller hur?" Och mkt sant, det var den sketna dragkedjan som gått sönder på mina älskade skor! Tråkigt. Mycket tråkigt, men eftersom denna period m. sandaletter snart är över så gör det inte så mycket att jag lämnade tillbaka dem.

Nej nu ska jag gå å äta nåt, sen bär det av på sång övning m. min kära kör!

Goodbye gott folk.

..jaha ni syftar på Han med stort H ;D?

Saturday, August 19, 2006
Dagens..

"Tjena.. Gud, låt mig möta en sådan " / carro

"såå fina ögon, så fint hår.......hans hals!!" / petra


HAHAH, såå klockrent! Brudar jag gillar er verkligen.
Tog denna härliga konversation från petras blogg. ;D (petraahl.blogspot.com)


Han med stort H, visst? Vem kan denne fantastiske vara?

Sköna är va ni är! :)

för övrigt..

.. så är vicky & malin hemma nu! ÄNTLIGEN. Åh vad jag har saknat dessa fantastiska flickor! ;) Ni är som natt å dag, men helt otroligt sjukt bra! Det va härligt att höra din röst i telefonen vickan & imorrn ska vi prata ut. om ALLT! :) Jag ska berätta allt å du ska berätta allt. haha det blir en tala-ut-om-livets-alla-goda-ting-dag. Det blir härligt det:) & sen var tanken den att jag skulle hinna förbi Vickans hus efter skolan å heja på min kära Malin som jag inte sett på hundra år ungefär. (-Sist var väl europakonf. om ja inte minns alldeles tok fel) Måste hinna med detta innan jag ska va på LO. Körresa till Estocolmo nästa! Blir kul det. Roligt att David å Anibal ska med. - ja, det tycker ja allt;D



nu ska jag göra eng. uppgift och packa för imorrn.

Goodbye gott folk och kära blogg-läsare.

så skrämmande, så nära men ändå så roligt;/

Dina ord å allt du sa gjorde mej glad. Men när någonting kommer så nära så skyggar jag tillbaka. Jag vet att det är så, det här var inte första gången. Nu ska jag i alla fall tänka på hur jag beter mej i fortsättningen. Jag har som tendens att alltid bli för "våldsam" i mina uttryck, säga för mycket saker som jag sen kommer att ångra, när jag känner att någonting kommer mej för nära. Jag ångrar alla gånger jag varit för stor i orden, sagt för mycket dumt som jag sen behövt ångra. denna gången ska det inte bli så. Men jag måste ju va ärlig. Jag vill att du ska veta precis hur jag tänker. Jag vill att du ska läsa mina tankar, och förstå, helst så att jag slipper uttala dem själv. Mest för att jag evt att det kommer såra dej. Men jag är ju duktig på detta, det har hänt för många ggr. Vart ska jag ta vägen? Jag formade mina tankar till ord, jag skrev ner dem, skickade och sparade sedan. Vet du varför jag sparade det? - Jo, för att jag ska kunna gå tillbaka, läsa och försöka inse och förstå. Liksom försöka förstå vad vi menar med allt vi säger. vad ja menade med allt jag sa.
Detta är fel väg. - Så är edt. Vare sej jag vill eller inte. Så är det, det.

Kosntigt hur man kan känna sej fram vad som är rätt och fel? Har vi inre riktlinjer som drar i oss när vi vankas åt fel håll eller är det en inre kraft som talar till oss? Jag vet vad det är. Det är en yttre kraft, något omänskligt som styr oss. Som styr oss- vi som sagt ja. Jag sa ja en gång. Det räckte, för jag kommer vara innerligt tacksam till min hjälp. Hjälpen från ovan. Ja, jag tror faktiskt det är nån där uppe som hjälper mej, talar om vilken väg jag ska, vad jag ska göra och hur jag ska göra.


-Tack min älskade, min älskade vän i himmelen, där ovan.-

/Johanna

NU är det på g. -Verkligheten har tydligen satt igång

snabb visit förbi stan, för att ta sej en sväng förbi pappas kontor, för att där ta sej en fika & vila efter dagens bravader. (skolan har tagit sin början- det känns i hela kroppen, -trötter) Snart ska jag tillbaka till stan. Kvällen består av utbildning på Kansliet. Val-06 blir nåt utöver det vanliga. Spännande:)

Tack för teet. Nästa gång blir det kaffe. Elle är mycket inspirerande. Dock lite för klatschigt för min smak. Kanske ska upphöra min kommande prenumeration.? Går det? Känns som att VeckoRevyn är nåt som är roligare, iaf för mej. MEN där står det en del blask oxå, hum.

Nej. nu ska jag ut i regnrusket i hopp om att det inte fälls en enda regndroppe från himlen medans jag går.
Tack - det har slutat regna!

Först ska jag svara på sms:)
Jag älskar att få sms! Signalen å sen vibratorn. Härligt!

Goodbye främling & vänner!

En dag, inte lik den andre

Idag. Vaknade jag sent, jag blev väckt. Det har hänt förut, alltför många ggr kan tyckas. Likaså idag hade jag velat sova länge länge. Men med tanke på att klockan redan var 12.30 å det var min sista sommarlovsdag så va det inte mer än rätt att ja väcktes.

Gårdagen blev lång, väldigt lång men trevlig. Konstigt nog får jag en känsla, en konstig känsla. Kanske en känsla av osäkerhet växer sig fram.? Inte för yttre saker, för jag trivs m. mitt liv, mej själv å mina vänner. å jag trivs, tro det eller ej, med känslan att skolan tar sin början imorgon. Men nånting är det. Vad händer?

Dagen har bestått av sköna saker, bara sköna saker. Jag vaknade, slappade. Satte på mycket härlig musik, satte mej framför datorn (vilken ovana!) loggade in på msn en stund- trevliga människor. Sen åt jag lunch. Usscch för det,men det gick. :) Mycket slö dag. Gick tillbaka till datorn., snart kom syskonen hem. Umgicks lite pratade. lagade mat, klockan hade gått väldans fort visade det sej. Efter maten begav jag mej till ICA, inhandlade mat till la familia. Köpte mej månades ELLE. (nu har ja fallitför det, trodde jag skulle komma förbi det?) Hyrde en film. Dock var den inte så bra. Men mysfaktor va det ändå. Satt på mitt rum, fixade med datorn å tittade i sängen. OHVA mys! :)
Efter filmtittande har det vart tid för Elle. Skönt å slappna av! Musik är perfekt till. - Underbart !


I wanna be- Avant. Smör så det skriker om det. Men vacker text. - Tack,


Nu ska jag sova,. Skola imorgon. :)

-Godnatt .-

En tom rad

Här bor den djupaste hemlighet ingen vet
Här är rotens rot
knoppens knopp
och himlens himmel
på livets träd
som växer högre än själen kan hoppas
och sinnet kan gömma
och det är det under
som stjärnorna spritt
Jag bär hjärtat ditt
Jag bär det i hjärtat mitt


- E.E Cummings-

Nattens visdomsord.

" Livet- Inte alls som i broschyren"


Nej, sant. Vem har sagt det? Livet är mycket mer än en broschyr, Jag har verligen insett det denna sommaren. LIVET , det är det som är så spännande. Man vet ALDRIG vad som kommer hända. Inte ens ett dygn, en timme, en minut, inte ens en sekund framför vet man vad som ska ske. Det är detta som gör livet så spännande.

Tänka sej, jag har ALLT det roliga kvar. Det insåg ja nyss. -JA!

Princess

Här har vi vår prinsessa, hon med stil. Absolut.




Prinsessan Madelene - vacker, snygg klädstil har hon också. Absolut:)

Kärlek till BECK?

IDAG: Övningskört heeela eftermiddagen, flera flera timmar. Nu känner jag mej mycket duktig. Nu kan jag det där med gasen & växlingen alldeles finemang. -THANKS Dad! Stackarn, han fick lida där bredvid, haha. Nej då, han såg ut att trivas m. ms Johanna bakom ratten. - OH Kära efterlängtade älskade körkort, jag längtar efter dej.


För övrigt; BECK filmerna är min nya passion här i livet. Det är DEM filmerna jag ska titta på i höst. ALLA! :)
För dej som inte har nåt att göra, ta dej en titt det är BECK på tv. "Mannen utan ansikte" buurrraaa;S eftersom min käre far sitter å blockerar tvn så kan jag inte titta färdigt. men strax ska ha sova då blir det min tur. The end of the movie hinner jag med å se iaf.


Emma. jaa du..haha din kommentar där. Jaa det är nåt, det är det. Mer ska jag nog inte säga än så ?

OH NI. Jag vill till Sthlm. Hum hur ska detta ordnas? Hitta en möjlig lösning som alltid. Jag å Sthlm är ett!

Pussåhej.



JUSTJA! ja har fortf. inte skrivit om min lååånga fina resa till Gbg. DET kommer. tro mej!


Pussåkramvisespåstan

BECK-Skarpt läge

BECK-Skarpt läge




AJDÅ. Man såg inte ens vad det var för film & eftersom jag inte skrev det så gör vi ett till försök här.
BECK-Skarpt läge.

BRA, mkt bra filmval.

BRA, mkt bra filmval.




Denna film. Tack Emelie för att du bjöd:)! UNDERBART SJUKT bra ! En 4 av 5. Otroligt bra.
SE DEN !

Tänk Tänk Tänk, jaa jag försöker verkligen?

en underbart rolig vecka. mer kommer, helt klart. Men inte nu, på tok för trött. Kom iaf hem ikväll. 21.50 anlände tåget till Uppsala Central. Tack för veckan!



23.38

Här sitter jag en aning trött å sleten efter kvällens åkande. Hungrig oxå, men det orkar vi inte åtgälda nu. Sömnen tar över, sakta men säkert. Du har satt griller i huvudet på mej, Jag har tänkt så mkt att det stundvis känts som hjärnan eller till å me hjärtat skulle spricka. Av glädje? Av sorg? Nej inte sorg, för glad det är jag. Men många tankar & funderingar, lösningar problem? har pågått i min hjärna, särskilt sen igår, igår eftermiddag. Usssccchaa mej. Saker är bra knasiga ibland. Varför ska jag va en sån tänkare? Tågresan hem va ju perfekt gjord för min tänkar-dag. Har tänkt å tänk å tänkt å tänkt, särskilt sen igår. Orden flög ur mej, men det va bra saker som jag sa. - ja det var det. men ändå? vad gör jag nu? Till å med käre vännen Emelie tyckte att ja tänkte mycket. När jag satt där åkandes till Vänersborg för hemfärd frågade hon stilla, den fråga man ibland uppskattar mest av allt å den fråga man ibland inte vill höra just DÄR & just exakt DÅ- "Vad tänker du på?" Fundersam var jag. & mitt uppe i ett av mina tusentals resonemang hit å dit svarade jag nåt i stil m. " min kompis som är i Turiet nu" & självklart va det sant. men jag tänkte ju på sååå mkt mer. GALET!


Mycket har hänt i sommar, helt klart. det vet vi alla. Ingen kan nog neka det. Vad är det som händer?


Idag kom jag på en sak. - Människor är vandrande varelser, helt mysko saker vi sysslar med egentligen. Så onda, men ändå så goda?


Tack mr. Berg för den hääärliga skivan. Planetshakers - Reflector. Den fick jag av Emelies broder igår. :)
MYCKET härlig!!


Nej borde jag kanske sluta analysera i allt, innan det blir alltför galet. Varför, KOM KOM KOM ?

Imorrn bär det iaf av till STHLM för Valfestival m. KDU? stämmer det? nåt sånt iaf. Blir trevlans det. Då ska ja få träffa Emma som jag inte sett på tusen år ungefär. Blir skojs det:)

-Goodbye mr. -

De fina.

mer om min sköna resa å härliga dagar i Vänersborg, Göteborg, Trollhättan å byn kommer senare.

NU ska ja bara boka biljetten hem till imorrn & säga det att MALIN & VICKAN åker till fina underbara Turkland nu! och jag hoppas av hela mitt hjärta att de får det alldeles BÄST där borta!

Glömde säga det innan, men brudar jag ösnkar er ALLT gott! NI om nåra är värda det bästa och det roligaste;)

Ta hand om er, blondies;). Jag borde följt med å vaktat er lite:D
men vi får hoppas att detta går ändå:) Var försiktiga. Älskar er!

/ Johanna

Härligt

jaaa ni. Jag kom iväg på min resa!! Mycket nöjdöver dagen. Gick upp (försov mej!) 6.30 åkte från Uppsala 7.00 DUKTIGT! mycket. Kom fram, trött, men glad, klockan 13.25 å där Stod bruden m. bilen! Å välkomnade mej. vår tanke var att ta en sväng på stan. men ösregnet kom! så vi beslöt oss för att åka hem direkt.

Har träffat folket här i byn under eftermiddagen! Trevligt. Mycket!
På torsdag ska jag till mitt andra hem:D Inga & Bertils fina hus. åse alla djuren. där tillbringade ja nån vecka på sommaren som liten. Härligt & alldeles nostaligiskt!

Får se vad veckan utvisar. Antingen segling på onsdag ellr gbg (JAAAA)! eller så hinner vid med både och! vore gött. det är ju dagar kvar så det ska vi väl hinna med:)

nej nu, ska jag va social! Ha det fint vänner.

inget dagens ord , tyvärr.

Något kärleksfullt.

"En kärleksfull omgivning är väldigt viktigt -gör allt du kan för att skapa ett lugnt & harmoniskt hem"


Där har vi ett sant ord. Fridfulla hem är mycket viktigt för att alla i en familj ska må bra.

Ni måste va de som är BÄST?

jaa, en helt underbart rolig & härlig helg. Det tackar jag för! Helt fantastiska människor där borta i Norrköping. Kontaknätet är nu utökat. -Bäst.


Det började m. fredagen. Vi trängde (kasnke inte, bilen var perfekt, Tack Petra!) in oss i en den så kallade "Pärlan"- Petras fina röda bil. Efter lite förvirring i Sthlms alla rondeller & bakgator hittade vi ut på E4.an mot Norrköping för att där tillbringa mer än ett dygn. Vår tanke var att hjälpa ungdomarna i kyrkan Agape. (härliga människor!) Oh det lyckades alldeles väl. Hela Norrköping var en enda stor fest. Mycket folk & mycket musik. Det var uppställda flera stora scener, där människor som Linda Bengtzing & band som The Poodles skulle spela. En låång lång marknadsgata fanns det, m. munkar (absolut måste detta inhandlas) & allt möjligt du kan tänka dej att köpa, Marknadsnougat! (det bästa som finns- tacka vet ja för detta m. marknadschoklad. Finns inget godare, å då menar jag det! ) och mycket mycket mycket mycket mer.



På fredagen när vi kom blev vi genast satta i arbete, kokade kaffe & grejade mycket (!) i den hemtrevliga kyrkan Agape. - Tänka sej, där hade ja ju faktiskt varit innan. -Härliga minnen. Efter en stuns grejande bar det av ner till stan, Till den helt coola bussen. "Jesus bussen" som vi kallade den. Lite flummigt sådär:P
Det va här vi skulle tillbringa tiden på kvällarna. För att vittna! Umgås å hänga runt m. olika människor. Heeelt underbart. Massa olika människor kom in för att få sej lite fika, sitta ner vid borden, läsa lite i tidningarna som låg framme eller bara umgås. Här var vi funktionen, nu skulle vi pratat me människor & umgås. Jättekul!! Ibland diskuterade vi & ibland pratade vi enkelt om kvällen & va som hände där ute- vad folk gjort under dagen osv.


När klockan börjat närma sej inpå små timmarna sa vi adjö, stängde ner & plockade undan, för att ännu en dag öppna upp för en härlig kväll m. prat å skoj.

Natten där skulle jag & Carro åka till en för oss då okänd familj. Vi var trötta så vi tänkte inte så mycket, men familjen välkomnade oss varmt & Elias, ena sonen i famijlen hade till å med gett upp sitt rum för oss. Mycket rart. Och tack för skjutsen mr. Ekström. (härlig människa, pappa till Fredrik, Annelie & Katarina)
heellt fantastisk familj. Alla underbara på sina sätt. :)

på morgonen fick vi ett trevligt bemötande m. stoor frukost uppdukad. 4barn har dem i olika åldrar. Genast efter vi ätit upp frukosten frågade de om vi ville spela Volleyboll & vi svarade förstås ja, på denna skojiga fråga. Ett stoort hus, en stoor pool, en stoor volleyboll plan på tomten & en stoor familj. GÖTT! :)

Eftermiddagen där hängde vi på stan vi 4. Vi var väldans sega eftersom det blivit så sent kvällen innan. Så ci trallade runt på stan, gick på marknaden, träffade Freddan, Oscar & Rimmy. -Roliga grabbs det där. Vi fick en fin diskution om allt mellan evolution till om Gud är man/kvinna m. Rimmy sen på kvällen. Det var speciellt & jag fick mej många tankeställare. -En spark på benet nästa gång vi ses ska det bli :P eller hur var det människor ? Kvällen förde med sej många samtal m. allt från ensamma människor till stora ungdomsgäng. Men det va såå härligt. Fick skicka m. biblar & prata me människor. Sånt gillar jag mest! Det är så berikande. Där mellan samtal & fikande hann vi till å med gå ett gäng, Jag, julia, rimmy, oskar, freddan, jonatan & Petra för att kolla på fyrverkeritävlingen, magnifikt!


Vid 01.37 begav vi oss hemåt. I min säng var jag 2 ynka timmar efter! -03.37. Petra ör en BRA, mycket bra chaufför.! Tack tjejer & hela Agape för en fantastisk helg! Gillar er helt jätte mycket människor:)

Mina fina flickor..

Vickkan & Malin NI ÄR FÖR SKÖNA! helt sjukt va man kan ha kul me er!
Ni är de skönaste, mest klockrena människor jag vet. Lika galna fast på olika sätt. Gillar er, helt otroligt mycket!


Pusspåer. Ni är snuyggast!

men i alla fall..

...strax bär det av till Norrköping. Ska bli mycket skoj!



Ha det bra gott folk. Konstigt vad människor sysslar med massa.

jaa, stämmer verkligen.

jaa, stämmer verkligen.



för nu kanske det har ordnat sej m. buss till byn min. Brålanda. Mycket bra & billigt. OJA! :) Tack för det - Säfflebussen.

Ted Gärdestad

Ted Gärdestad



Han med stort H. En begåvning utan dess like- Mycket bra.

Tack Maya, för "Helena" den låten hade tydligen gått mig förbi, hur nu det kommer sej? Gillar verkligen körens sång..skickligt.

...

Kärlekens djupaste tankar

Utanför fönsret slår våren ut.
Marken blir grön igen.
Allt som var dött, väcks till liv,
det kan också vi,
mm...
Så länge vi andas.
Ute tills havs styr en fiskebåt.
Längs en fri horisont
Den gungar så tryggt in mot hamn
som jag i din famn
mm...
Så länge vi älskar.

Det är för oss solen går opp.
Lyser som guld, för kärlekens skull.

Högt på ett berg står en katedral,
och pekar upp mot skyn.
Men det är för himlen i dig,
och jorden i mig
Mm..
Vi älskar varandra.

Det är för oss som solen går opp.
Lyser som guld, för kärlekens skull
Solen går upp, så oskuldsfull
Lyser på oss för kärlekens skull.

Mmmm...

Lyser som guld, för kärlekens skull
Lyser på oss, för kärlekens skull

-----------------------------------------------------------------------------------


Oh mycket fint! Tänker man på texten får man sej en tänkare. Musiktexter kan vara nåt enkelt. Som man knappt lägger märke till eller så kan det vara nåt som sätter djupa djupa spår.. en låt kan betyda livet för en människa och betyda sorg för en annan. det är upp till var och en vad vi gör av musiken och dess budskap.

..även Lindsay..

..även Lindsay..




har fastnat för detta med rött. Röda accesoarer. Det gillar vi:)Mycket fint, jag säger då det.

Oh vilken fin.

Oh vilken fin.




Jag blev stormförtjust i denna läckra röda. Tänk om man skulle våga sej på & prova detta m. internetshopping ändå? Det låter så flashigt. :P
aja, får se vad framtiden visar. Jag hade å andra sidan tänkt mig en röd plånbok så varför inte slå två flugor i en smäll? Hum.

säämst

..pappa hade ju till å med erbjudit sej å betala hela resan å allt som tillkommer:) Ingenting hade gått ur min ficka m. andra ord. Gah. Nu saknas det bara att Emma säger nåt i stil med " Grämelse bor i dårars bröst" eler så. Haha komiskt det där, så många ggr man hört det. ;D för JOhanna är ganska duktig på att gräma sej över saker å ting. MEN det ska vi få se en ändring på.

Godnatt gott folk!

besvken eller så ?

jag hade ju tänkt mej en rolig vecka m. min efterlängtade vän Emelie i Göteborg & Brålanda. OH fina byn, sjukt längesen jag beträdde mina fötter på denna platta plats på jorden. Jag saknar gemenskapen å alla mysiga dagarna där borta. Inga & Bertil å alla djuren. en del av min barndom finns kvar där. Underbara sommarminnen! ÅHJO! Dit vill jag. MEN så krånglade ALLT! Ja, Malin du har rätt. -det krävs planering, i tid. Men jag är lite av en impuls människa som får ta smällar likt dessa mellanåt. Men när det väl klickar, ör det en underbar feeling som hette duga! I like it. Men men. Emelie, gbg, Brålanda, bilturer å seglartur får vänta. TRÅK! Heeelt dåligt. Kanske kankse kasnke, kan jag ordna detta över en dag. -söndag!
För imorrn ska jag upp tidigt, Jobba nåra timmar, sen vid 14 bär det av till Norrköping. För att tillbringa, Fredag dag kväll, natt, Lördag dag & kväll där. MUMMA! :) Konsert å grejer;) Blir härligt dwet.


Gaaah. stör mej sjukt mkt på detta m. Göteborg. Jag ville så hemskt mkt !! ;S Saknar ju Emlie. å allt som hörde oss till:) Tråk tråk tråk. Aja livet går vidare. Får se vart detta har sitt slut.

Nu ska jag iaf återgå till packning. Av vadå? ett ombyte, sovsäck, kudde å luftmadrass. Kan det bli mer komplicerat än såhär ? (eller så)


Goodbye.

Vad är en dag...

...utan ett visdomsord?



" TÅLAMOD ÄR ALDRIG SÅ VIKTIGT SOM NÄR DU ÄR PÅ VIPPEN ATT FÖRLORA DET..." Även detta stämmer in, och är så sant så sant.

Jag å Emma i Israel

Jag å Emma i Israel


Jag, Vickan å Emma i Israel, på avslutningsmiddag

Jag, Vickan å Emma i Israel, på avslutningsmiddag


dagens visdomsord.

ännu ett visdomsord är på ingång;

-Den andra kön går alltid snabbare, tills du byter.- Sant sant. Men varför är det så? Nån som kommit fram till något klokt?

Tänkte bara...

Tänkte bara visa er bilden på väskan. Jag rekommenderar er verkligen att slå till, när detta erbjudande bytts ut mot något bättre vill säga;)


...Visa er bilden på väskan. Jag rekommenderar er verkligen att slå till, när detta erbjudande bytts ut mot något bättre vill säga.

Kära bloggare...

jag väntar fortfarande på att Elle's nya premie ska dyka upp på hemsidan. Jag vill ju ha en prenumeration. MEN  inte den hemska badväskan till. -Nej tack, den klarar jag mej utan. Gräsligt bortskämd? -nej då. Jag vill bara ha det som är snyggt. ;)

för övrigt. sitter jag på jobbet:) Mycket nöjd kontors arbetare är jag. Ohja! Lite kaosartat är det allt här. men det är bara å suga in, som fia skulle sagt-. Skönt att slippa känna stressen iaf. Se bara, jag bloggar på arbetstid. Lite illa kanske iförsej. Ska sluta med det. Blev väldigt god lunch idag iaf. Jag gick till ICA å köpte mej en Tacopaj. Rekommenderas! Och till det en banan. MYCKET smakligt!

Lyssnar dock på mycket mycket bra musik. För tillfället är det Reuben Morgan. Härligt skön musik. Fast låtarna är väldans lika varandra? -Störningsmoment. -Ja faktiskt.

Vad ska ske ikväll? Det undrar jag. Tanken var ju att sthlmsgänget skulle dyka upp. Men jokrar som de är, släppte de det. Haha med olika anledningar:P galna människor, ja säger då det.

Jag blev plötsligt vääldigt sugen på interneetshopping. Hum, vart ska detta leda? Säg mej det du. intressant, mkt intressant. Nej ja släpper nog det för denna gången. Men vore allt kul å testa på nån gång.
(oj nån blev orolig där)

Nej ni, nu ska jag släppa detta  med bloggande för stunden.- Måste bara tillägga det att jag blivit inbjuden till Valparty m. kd! Mycke trevligt, OHJA !

Heja KD! Val 2006 blir något utöver det vanliga. Uppenbarligen!

Ha en fortsatt trevlig dag, kära bloggläsare!

Är det så?

en fin dag. -Ja, ännu en. I sommar kan man räkna regndagarna på 10 fingrar. En lätt sak- Kan tyckas. Jag trivs med vädret. -Det gör jag verkligen. Det är skönt att bestämma alldeles själv vad man vill göra. Att gå på känslor, helt enkelt. Det funkar inte så i verkligheten. Nej, där gör man det man är tvungen till, oavsett väder, humör & vad man har för feelings för stunden. Det finns få saker som jag önskar mej så mycket som detta. -Är det så? 

hum?

ehh ..va?

Dagens Visdomsord

..oxå var det dags för dagens visaste ord. Detta ska bli en tradition var tanken. Iaf ett försök än så länge, vart det hamnar till slut, det får framtiden utvisa.-Negativa tankar är slöseri med dyrbar energi-konstigt, men sant. Att negativa tankar ska kräva så mkt mer energi, tänka sej världen är vidunderlig. - det där, just det. det är svårt. krångligt å alldeles galet. Hur, varför? kan man fråga sej. Jag undrar, tänker å förvirrad blir jag, virrig i mitt eget inre. tappar bort mig själv, mina tankar & min visdom. Den kloke, som alltid höll till där, försvann. Han försvann lika fort som han kommit. Eller var det en han? Den kloke. det säger mej inte längre nåt. För jag förstår inte, minnet sviktar & mina mest smarta lösningar finns inte längre inom mej. Mina tankar börjar snurra. En känsla av värme skäljer över mej, samtidigt känne rja en kall vind slå mot mitt ansikte. vad är det som händer?  

Nämen ser man på. Jag, Malin å Vickan

Nämen ser man på. Jag, Malin å Vickan

Jag, Malin & Vickan laddade för möte. Mycket snygga måste jag säga;) Se bara Malins mkt utsökta lila linne, med skärp i midjan, bara det säger ett å annat. Pusspåerbrudar! NI är HETA


Stockholm

Stockholm

Jag tog bilden från Carros blogg, tyckte att bilden va vacker. Tänka sej, att tåg kan göra sej vackra på bild. Hum.

-En miljon fick aldrig födas-

  Sedan Sverige fick fri abort 1 januari år 1975 har en miljon aborter skett. 1 miljon människoliv har aldrig fått känna den lycka som det egentligen är att leva. 1970-talets slagord ”abortion should be a legal and rare”, abort ska vara tillåtet men sällsynt” har med tiden runnit ut i sanden. De som förespråkar fri abort i dagens debatt har glömt bort vad en abort egentligen innebär. Att döda ett människoliv är det någonsin rätt? Att se döden som utväg för att du har slarvat med preventivmedel, är det rätt? Vad är det som skiljer människa från djur? -själen. När får människan själen? Den är ju inte något som växer fram. Den måste alltså funnits med från första början, från det att ägget blir befruktat. Därför är abort att döda.

   Ännu värre blir det när Sverige för debatten – fri abort. Som innebär att kvinnor från andra länder ska få komma till Sverige och utföra abort. Samtidigt som vårt land för ett abortförebyggande projekt i miljonklassen, vilket till på köpet fått stor kritik när det visats sig att det har misslyckats. Detta är verkligen dubbelmoral och inte minst ett stort misslyckande, vår kära regering. De flesta av oss vet att en graviditet börjar med ett samlag. Då är det rimligt att förutsätta att han eller hon är beredda att ta sitt ansvar för sina handlingar och konsekvenserna av dem. Det är inte rimligt att ”betala” med en annan individs liv. Anser man sig vara mogen att ha sex bör man också vara mogen att ta följderna.

   Vem är det som bestämmer att ”cellklumpen” bara är celler ena veckan och två veckor senare är det ett foster?  ”- Unga kvinnor idag ser alltför lättvindigt på abort.” Är ett påstående som kommer från tre gymnasietjejer från Geergymnasium i Norrköping, under en intervju med Sveriges Radio Östergötland 2005-05-19. Visst är det så att det tafatta stöd och den lilla information kvinnor får idag påverkar till ett val man kanske egentligen inte vill. Här anser jag att man kan hjälpa dessa kvinnor på ett helt annat sätt. Skänka resurser, gå ut i skolor med information. Information som inte bara riktar sig till tjejer utan också till killar, där man får reda på konkreta konsekvenser av de olika val som kan fattas. Att var fjärde graviditet slutar i abort kanske inte är så konstigt… när det ses som den enda utvägen. När det som egentligen skulle vara bland dem självklara valen blir till något som upplevs nästintill omöjligt- att behålla barnet. Varför satsa resurser på att göra aborter när man istället kan lägga pengar på att hjälpa dessa kvinnor?

   Men om en kvinna skulle bli gravid i följd av en våldtäkt, hur ska man då göra? För dessa kvinnor kan svaret tyckas självklart. För visst finns det situationer då alla lösningar innebär svåra kompromisser och steg vid sidan av etiska principer. Men barn som är resulterade i en våldtäkt bär självklart ingen skuld i det. Lika sant är det som sanningen i att ett barn eller en vuxen som oönskat blev till har fullt människovärde, så som ett önskat barn. Annars skulle en oönskad människa ha lägre värde än andra… och så är det ju inte. En kvinna i en situation som blivit oönskat gravid behöver mycket omtanke och stöd- oavsett vilket beslut hon fattar, om graviditeten ska fullbordas eller avbrytas. Generellt innebär ett val att det finns fler möjligheter att välja mellan. I denna fråga har många kvinnor svårt att se fler möjligheter än att göra abort, när alla andra val har krympts ihop och nästan ses som omöjliga.

   Det är här resurserna behövs, resurser som kan användas i kommunala så väl som ideella verksamheter som rör detta område. Dessa medel kan förslagsvis användas till att ge information i skolor och till personlig hjälp i varje enskilt fall. – Ge mer stöd och hjälp till gravida kvinnor. – Ge dem möjlighet att fatta ett genomtänkt beslut som går att leva med.

 

                                                                                                         -Johanna Sten-

 Källförteckning; www.abortkyrkogard.com, www.jatilllivet.se, www.dn.se, www.aftonbladet.se

Einsteins kloka ord



"Den som ser universums perfektion och ändå förnekar Guds existens är en dåre" - Albert Einstein


vill för övrigt göra er uppmärksamma...

frittfall


...om att jag är väldans sugen på att åka till Gröna Lund om inte ännu hellre Liseberg. Det vore det mest fantastiska nu. Åh min bror har uppenbarligen turen m. sig, för denna dag är han lyckligtvis på Gröna LUnd tänka sej, det kallar jag å ha turen m. sej! Nån mer än jag som känner suget efter en hisnande magkänsla, å helst en "nära döden upplevelse" när man ändå är igång? (observera då, vad jag menar m. nära döden upplevelse, dock inte lika närgången döden som vid en riktig död. det är endast känslan jag är ute efter)

Världen utan värde..

...med ens kom hon på att världen trots allt är ganska ytlig. Utseende & prylar är det av värde. Hur kom det sej att det blev så? Slumpen? Ödet? En människas envisa sinne? Att människor bär på ting i form av känslor, kunskaper, egenskaper & gåvor är ju till vida känt. Varför är det, det som egentligen är något till värde, det som vi slänger, kastar, döljer & trampar på. Kan det vara så att det är just det vi blir avundsjuka på? En man med särskild känsla för hantverk, eller en ung kvinna med stort språkförråd, de vi helst tittar snett på, söker fel hos och försöker tränga bort ur våra sinnen. Avundsjuka är ordet. Ingen vill erkänna med alla vet. När ska denna ondskefulla värld inse vart den är på väg? När ska den gamle mannen finna tacksamhet för sin begåvning över konstens alla former & nyanser, när ska den unga flickan upptäcka att A i språk är bland det bästa hon kan bära med sej. Vilket inte ett klädförråd av hundradets mest attraktiva märken ska komma att visa sej vara. Skillnaden mellan det materiella & det av värde, Vad är det?  

Dagens Visdomsord

oså till dagens visdomsord..."Låt inte ett litet gräl förstöra en stor vänskap" - sant som det är sagt. Inte mkt man kan säga om detta, för ni vet nog exakt vad som menas...

Godmorgon gott folk.

En ny dag. Vaknar m. en konstig känsla. Sommaren är lider mot sitt slut- PANIK ! Mer sommar åt barnen säger ja bara. Men å andra sidan ska jag säga som ja alltid sagt; Sommaren är inte slut förrens dagen är kommen då vi är påväg mot skolbänkarnas, lärarna & böckernas hus. Så är det helt enkelt. Låång tid kvar, det konstaterades igår, när Vic å Ja satt på bussen hem. Ja så enkelt är det. vad ska hända idag må'n tro? -Jo, en båttur m. la familia kasnke?! Vore inte illa dumt det inte. Får se hur det blir. Förövrigt; Hittade jag inte min Ipod connecting grej till datan. Sämst ! Jag säger då det. Vart kan man ha lagt den liksom ?  ;S Bläsch. Ännu en sak som påverkade mitt humör. Justja, ILLA ! nu sitter ja här utan att läst varken bibeln eller bett. Dumt.! sånt ska man göra INNAN man sätter sej framför datorn å börjar greja m. saker som egentligen är helt utan värde. & igår fick vi be m. en man till frälsning. (DET är värde) helt coolt! Vic å jag. Va häftigt det är egentligen att va kristen ! Goodbye, återkommer m. uppdateringar om livet och dess goda!

Kärlek. Shopping & DU!

ojojoj vilken dag! jag säger då det, GALEN minst sagt! men ja gillar det, Jag å Vik har haft det riktigt mysigt vi! Jag gillar såna här spontana resor, det är lite mej tror ja. - Sthlm, utan ett andetag av planering. - YES!och nu kommer mitt erkännande, jag gillar sthlm å tycker till å med att denna stad är väldigt väldigt bra. trots sina många baksidor. m. hög skatt, långa avstånd å kaxiga invånare.  vi kom iaf hem glada för en stund sen, trött är jag nu. å med en lite tunnare plånbok. (förstår inte, pengarna flyger ut ur plånboken som om de hade vingar- GALET) Konstig min blogg är, trots att jahar stycken å grejer så skrivs allt efter varandra. MYSKO! Kankse min dator som spökar. Nu har ja iaf kommit på en del outfitar (tack malin för detta unika ord. - out fit)  Har sett hela höstens mode på en dag så nu vet vi vad som komma skall. Mycket höga midjor. Kan tyckas lite små läskigt å ja kan hålla med om det, men ja tycker modet till hösten verkar vara mycket sofistikerat. Det gillas! Stil på det mesta liksom. Förutom dessa Over-sized tröjor som gillas av mig, det är det kasnke inte stil på, på det sättet, men det känns så mysigt m dem liksom. Så detta blir nåt för mej tror jag:) Riktigt 80-tals mode, så ta en titt på kort från åren då du föddes, sånt mode är på g, helt enkelt. Inte helt å hållet, en viss skillnad å uppdatering självfallet. Förövrigt; Mina tankar går. Åh jag är så glad! Mitt liv är för bra. Å min familj är bara fööör bra. Mamma är rar å hämtar mej mitt i natten från tågstationen. Det är kärlek det! 

Forever Young m. originalet !!

tackar för en fin dag vänner. Idag har ja hunnit med allt möjligt. vaknat upp hos Carro, jobbat, vart me Vic & Sara - tack för den stund som varade:) uppskattar människor som er! Ni är värda guld!!, åkt buss m. Andy - trevligt va det! kommit hem, plockat undan å välkomnat familjen-storm hem, heeelt galet, de stormade in. ja hade knappt själv hunnit komma innanför husets fyra väggar, så slänger de upp dörren & stormar in m. resväskor å shoppingkassor. Galna minst sagt:P haha. Tro det eller ej, imorrnbär det av till Sthlm ännu en gång. TACK för det! jag gillar sthlm, helt klart. Nu med ännu en av mina fantastiska vänner. Jag som skulle upp till kontoret å grejer imorrn, men ack. se så det blev med det. Får fylla min mp3 m. ljuvlig musik nästa vecka istället. GILLAS ! Jag gillar mitt liv alldeles kolossalt mkt. Mitt liv, mina vänner, mina skola, min garderob, mej själv å allt som snurrar omkring. Tänka sej, livet är helt toppen.! kunde det va så bra? - det visste jag inte. SJÄLVKLART finns det saker som kan tynga ner ens goda humör ibland. MEN det finns alldeles för mkt gott i mitt liv för att ja ska låtas tyngas ner av dessa små bagateller i en värld m. så mkt ondska som i denna. Jga gillar mitt liv förmkt för att tråkas ut. (Observera dock, att jag för 5-9 min sedan klagade över mitt permanentade hår som inte blev som tanken velat, dumheter- jag säger då det. det finns värre saker att gråta över. - uppenbarligen) Nu ljudes en mycket MYCKET bra låt, ut ur mina högtalare nämligen- Forever Young m. Alphaville (!) originalet till Youth group. SUG på den du ! Detta är RIKTIGA grejer, ABSOLUT! inget wanna-be-lyssnande här inte. Nej nej. Tack pojken som sände mej denna. dyrbara saker detta m. kärlek. Mycket jag ska fundera på. Återkommer kasnke, om ni har tur! då ska ja skirva om allt. eller om mycket iaf. Jag har under senaste tiden lärt mej en hel del av många i min omvärld. Särskilt av nåra speciella. inga namn nämnda. Men det finns sidor hos människor man själv kan dra STOR nytta av, lära sej att göra likadant å vice versa. Exakt så ska jag göra. Se till människors goda sidor å ta till mej utav dessa. - BRA tankar där Johanna. - Jaa, jag är klok. Nej ni kära vänner, nu ska jag duscha, ta i hårinpackning i håret å sova m. detta. För att imorrn vakna upp m. något mindre torrt hår. - Ja , det va iaf det som va tanken. Mitt hår är på tok för torrt, å skadat oxå för den delen. Men ja gillar det ändå;) Fick en afrokam av mamma idag oxå;D WO! som ja kan ha till håret mitt. MUMMA ! Vissa kan dem, särskilt min mamma. Hon vet vad som behövs . Hittade för övrigt en utsökt sjal i hennes garderob. Nu kan ja till å me va så klok å lämna tillbaka den väldigt snygga sjalen ja köpte igår å få pengar tillbaka. Två flugor i en smäll- Pengar tillbaka å en sjal oxå ! YES! Har för övrigt använt min fina röda tröja ja köpte igår idag, den gillar jag mkt. rekommenderar en röd tröja till hösten att liva upp omvärlden med. !Pusspåer. Sara- du är en väääldigt fin tjej ska du veta. Uppskattar ditt omtänksamma hjärta. MYCKET!

Dagens ord


"Det är mänskligt att göra fel, men det är Gudomligt att förlåta"

Dagens visdomsord.

Carro- vännen min !

Carro- vännen min !

Här har ni min shopping-kompis;D

ojojoj


ojoj vilken dag. MYCKET roligt. Carro å ja har verkligen kunskaper till att få möta äventyr:D men ja gillar det. haha, humor-minst sagt.. Hittade iaf en del jag tyckte om:) det va roligt det ! Åh Carro hittade en tröja på rean. likaså jag:D JAPPS !

hemfärden va nåt utöver det vanliga. vi hade beställt biljetter "Passa på" -25kr hem till Uppsala med buss kl. 21.55. MEN lyckligtvis nog så läste vi fel på biljetten å trodde att vi skulle åka 22.55, så där satt vi en timme alldeles i onödan, för när vi skulle åka hem upptcäkte vi detta fel. där hade vi suttit lagom utröttade efter en låång dag i sthlm å trottatt vi läst fel men så hade vi inte det. 21.55 va alltså helt rättt, men men. det gick bra det ändå;D för hem kom vi, å helskinnade var vi! japp!

Snart blir det jobb en stund m becky i kristallen. trevligt
- jag säger då det.

strax


färdiga flör avgång mot STHLM. många klädbyten här på morgonkvisten, men det funkar bara inte å ha fel kläder på sej. då går man å funderar över det hela dagen. konstigt det där jaa det är det verkigen. men så är det helt enkelt. att fel kläder kan förstöra en hel dag. nu har jag iaf på mej vad ja ska ha på mej å carro har oxå lyckats hitta nåt hon vill ha på sej;D både linnen, tröjor å byxor har bytts:P Galet jag säger då det.

Det blev stuprör, ett blå-vit randigt linne. guld-örhängen & armband. oså mina guldskor. ¨å en stoor väska som rymmer mkt. GILLAR den!

Nu så. ha det bra!

Derailed

Derailed


                                                                Här har vi den omtalade filmen. GRYM !

en kort men ändå lång dag


Dagen igår var lite chockartad, familjen drar till Tyskland å kvar sitter ja hemma. men ja gillar det;)
Fia å Vik kom på kvällen å gjorde sällskap:) Vi hyrde film å hade mys. Into the Blue & en annan het, mkt het film- Detrailed. Sjuuukt bra måste ajg säga. Jennifer Aniston -grymmans skådis. Henne gillar vi. :)
Äckligt i natt, Vi alla hade typ somnat, du vet, man är mitt mellan vaken - å sömn liksom. Såå helt plötsligt börjar hon gallskrika. från ingenstans. usssccch det va äckligt, haha helt galen .

Idag; Vik begav sej av tidigt hemifrån mej för att jobba. jag vaknar & kan inte somna om så jag går ut till tvn. kollar lite på mtv. helt plötsligt blir jag skit trött å lägger mej i soffan där vik sov. somnar å sover mkt gott! 11.45 vaknar jag av att nån står å flinar mot mej. Fia har vaknat;D Vi beslutar oss för att se den kvarstående filmen- DERAILED   högt betyg på den må ja säga.

Efter film, bokar vi biljetter till kvällens BIO- The Pirates of Carrbean- Död mans kista Mycket bra film, även denna. Fia , jag & Caarro såg filmen. Oså träffade vi Emma, Amanda & madelene. trevligt trevligt va det;) När filmen var slut ringde pappa från tyskland. Ohhhttjeena, skööna människor det finns:P de hade verkligen shoppat loss. handlat massa kläder på H&M där nere å så hade de köpt en ny digitalkamera. Muy bien ! ska bli roligt å se :) så inom kort dyker det upp en hel del posebilder å annat skojs upp :P
Fia å jag tog oss en tripp till sjuklingen- Jonatan, för att få se hans mkt fina hem å ta sej lite glass. - tackar för den.

...och nu sitter jag hos CaarrroBarro har precis fikat å ska sova. För imööra ska vi upp tidigt- å åka till Estocolmo! För shopping å annat trevlgit;D kanske återkommer senare å berättar va vi gjort. HAHA! säger ja bara.- det blir nåt utöver det vanliga. :D:D

nej ni, dags för sovning. God natt gott folk & LEV VÄL !

jag som mycket nöjd utomlandsare.

jag som mycket nöjd utomlandsare.

För den som inte vet är jag en älskar-resa-helst-så-långt-bort-som-möjligt människa. I löööv it. Heelt sååld på å resa.
Bara en tripp till Sthlm gör mej lycklig. Här är jag på Rhodos. MYS!

En riktig höjdare

En riktig höjdare

The Notebook en film utan dess like. Ohhtjeena, den får varje människa knäsvag för kärlekens starkaste band. Det visar tydligt på att kärleken står över det mesta. Det finns alltid hopp, trots att det knappast kan se ut som det.
Allt kan vända när man minst anar det, tro det eller ej.


Snygg, även i "Into the blue"

Jessica Alba, måste vara bland de snyggaste människorna i världen. Het brud säger ja bara:) Kanske inte är hetaste modeguren, men utseende det har hon allt:)


Här har vi Jessica Alba, hon måste va bland de snyggaste i världen. Alltid så sjukt fräsch. Hon är inte största modeguren direkt, men trots det har hon stil. Jag gillar henne helt enkelt.


Dagens kloka ord.

-Främlingar är bara vänner som väntar på att bli upptäckta-Mycket klok var den som sa detta. För så är det verkligen, å det är något ja har förstått under denna sommaren. Att det finns många människor runt omkring oss i vardagen som man helt enkelt inte upptäckt ännu. Man vet saker om dem, vet vilka de umgås med, vet hyffsat om deras familj å grejer. Men det ända som saknas är att man pratar med dem. Upptcäker dem. Hel sjukt är det, men ruskigt kul blir det när man väl tar steget att lära känna "främlingarna".  Mycket intressant detta med relationer människor emellan. Nästan så man vill lära sej mer om det. Ja faktiskt. Jag har idag. eller senaste dagarna förstått å kommit till insikt med att det är mycket jag vill göra med mitt liv. Ta tag i saker som man inte orkar lägga energi på egentligen. Saker jag vill göra är att;> börja se människor i ens närhet ur ett annat perspektiv. Se värdet i dem hellre än att se de negativa sidor       som finns  & som kan komma fram> lära känna nya människor, såna man "känner" men aldrig pratar med. Det finns många, tro mej.> Ge åtminstone ett leende eller ett hej till 3 okända människor/ dag. > inte säga för mycket om/till människor, saker som jag sen kommer att ångra. ja, det finns mer. men jag vill fundera mer på detta inann ja skriver ner allt. Mer kommer, det kan jag lova!