dålig kunskap tvingar unga flickor till abort!


bild

kanske har du sett denna logga tidigare eller så är den helt ny för dig. Hur som helst så hade vi idag en föreläsning av en man som kommer från just organisationen Ja till Livet. Ja till Livet har varit de som under många många år drivit abortfrågan i Sverige. Jag anser att deras syn på människan och människorvärdet är otroligt sunt då frågor kring människovärden ligger mej varmt om hjärtat.

Idag är Sverige det enda land i Europa som har abort längre än till v. 12.


visste du att..

...barnets hjärta börjar slå mellan 21-25 dagar efter befruktningen?
...vecka 6 kan man mäta hjärnverksamheten?
...vecka 12 finns varje organ, som du har i din kropp, i det ofödda barnets kropp?
...vecka 14 så utvecklas nervsystemet
...att det sker 140 aborter varje arbetsdag!

från vecka 18 är det fri abort. och då är barnet så här välutvecklat:



och i Sverige går det att göra abort fram tills v. 22 om du säger att barnet har ett handikapp får du genomföra abort utan beprövning och utan några dokument på att det stämmer.



jag säger inte att abort är fel, men jag anser att oönskat gravida kvinnor har rätt att veta om abort och dess komplikationer, de har rätt att få allt stöd som krävs i sitt val: abort eller inte!


det är en rättighet och ingenting annat!







Kommentarer
Postat av: Anonyma läsaren

Läste om en man som utförde aborter, och genomförde en abort på ett foster som var i mammans mage, men av någon anledning misslyckades (de trodde att barnet var handikappat..) när barnet sedan föddes var det friskt! Och kunde leva ett normalt och bra liv... när läkaren som utförde aborter såg detta friskt och välmående barn fick han andra tankar om abort och avbröt sin karriär inom yrket... (personligen är abort för mig mord, men som är lagligt godkänd pga en sjuk människosyn). alla barn som blir till har rätt att leva, människors bedömning om fostren kan vara fel... och även om de inte är det, om barnet vore fött skall man införa en ny lag att döda alla barn med medfött handikapp för att spara alla mödras lidande? Eller för att inte tala statens pengar då det säkert ligger där och skaver i alla bidrag som årligen går för att hjälpa alla dessa hjälplösa. (Vill säga att i vissa medecinska fall kan en abort vara nödvändig, om tex modern får komplikationer vid graviditeten och dessa kan leda till att hon dör. Där är det modern & barnet som är i fara... detta är dock ett svårt val och borde inte uppmuntras som barnmorsker gör i dagens sverige.)

2009-11-14 @ 07:24:37
Postat av: Anonym

Varför säger du inte att abort är fel, när du samtidigt säger dig värna människovärdet? Skulle du ta en person på allvar som sa: Jag värnar människovärdet, men jag säger inte att slaveri är fel"?



Om man säger tydligt ja till människovärdet måste man säga tydligt nej till kränkningar av det. Annars är man knappast trovärdig.



Så därför undrar jag hur du ser på det ...

2009-11-20 @ 18:42:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback