KDU och flyktingpolitik

Utgångspunkten måste enligt KDU alltid vara att varje människa har rätt till liv, frihet, fysisk och social säkerhet, oavsett var på jorden hon är född. Detta grundar vi i tankarna om alla människors lika värde och att vi har ansvar för varandra.
Ofta händer det att en stat inte kan garantera sina medborgare trygget, föda och ett värdigt liv. Den som flyr för sitt liv har rätt att söka asyl i ett annat land. KDU förespråkar en generös flyktingpolitik. Människor som är på flykt från sina hem med enda syftet att överleva ska hjälpas av Sverige. Dessa kan inte mötas av samma krav som
andra immigranter.
KDU vill att Sverige ska verka internationellt för att världens flyktingar ska få åtnjuta ett så säkert skydd som möjligt undan förföljelser och för att underlätta för flyktingar som vill återvända till sina hemländer när omständigheterna möjliggör detta.
Flyktingpolitik får inte handla om antalet flyktingar eller om hur många vi ska låta få en fristad i Sverige utan måste istället handla om solidaritet och medmänsklighet. Sverige ska verka för internationell samverkan för att ta emot världens flyktingar.

KDU vill verka för en gemensam flyktingpolitik inom EU för att fler ska ta ansvar för de människor som behöver skydd. En gemensam politik får dock aldrig innebära att något land indras att ta emot flyktingar utan endast betraktas som en miniminivå. De personer som söker sig till Sverige och har behov av skydd ska få stanna. Flyktingpolitiken, till skillnad från invandringspolitiken, får aldrig påverkas av inrikespolitiska faktorer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback