folegrandos

Det kanns faktiskt lite weirdo att sitta och blogga fran de grekiska oarna, men aven pa denna o, i denna lilla by finns det internet.

Igar morse steg vi upp tidigt (kl5.30) for att aka med bat till on Folegrandos, en ganska liten o med bara 3000 bofasta. Vi akte med lokalbuss fran hamnen till en mindre by, denna stad/by har egentligen ingen rattvis motsvarighet i Sverige da den ar sa otroligt mysig men jag skulle kunna jamfora detta med Visbys sma grander och stenhus. (Fast detta ar saklart minst hundratusen ggr mysigare!)

Igar lag vi vid hotellets pool hela dagen, (vi kom fram vid 11) for att ta oss en promenad pa byns centrum med restauranger och sma butiquer som drivs av lokalbefolkningen har pa on. Kvallen tillbringades pa en restaurang med enkla bord och stolar, nagra fatal turister och med blick over ett av de torg som finns har. mitt emot oss fanns en pub dar de grekiska aldre mannen satt och tog sig en ol ellr nagot att dricka. Eftersom byn ligger hogt over havsytan finns det manga fantastiska utsiktsplatser utover havet och bergen. Sakta inser jag att ett lugn i sinnet har intratt da pulsen har inte alls ar densamma som hemma, har upplevs livet lugnt och mer "vardigt". ordet stress existerar inte.

Idag tog vi en relativt lugn morgon, en enkel frukost och med poolen utanfor dorren finns det inget mer man vill gora an att ligga i en solstol flera timmar och lasa enkla lattsamma bocker. "detta ar livet pa en pinne" som en god van skulle sagt.

Ikvall gar vi ut och ater middag pa en restaurang pa ett torg har nere. Pa on Folegrandos stannar vi tills pa lordag morgon da vi aker vidare till nasta o som jag i skrivande stund inte minns namnet pa.

Har ar hotellet vi bor pa, gillar absolut kvallsbelysningen! Lovely. Roligt att uppleva kontraster, forra "hotellet" vi bodde pa kan starkt liknas vid det hotell som ar med i filmen MAMMA MIA. Enkelheten och det typiskt grekiska. Hotellet vi bor pa nu ar coolt och har en hogre standard. Men som sagt, kontrasterna ar intressanta.

Hoppas ni mar bra dar hemma. Kan tyvarr inte svara pa kommentarer ellr kommentera sjalv da datorns doman inte godkanner detta. Onskar er iaf en fortsatt fin dag.



roligt forresten att se att sa manga byter bloggadresser! sag dessutom haromdagen att var allas modedrottning bytt blogg fran kanal 5 till tv4. roligt med forandringar aven om saker som mode och bloggar tappar otrolig fokus nar man befinner sej pa semester och den mest relevanta tanken ar om man "orkar" resa sig upp ur solstolen for att hamta en islatte till. ganska lyxigt men oerhort valbehovligt, inte mins for min hart arbetande pappa som sliter sa hart annars!

naja, skot om er nu sa ses vi forhoppningsvis vid nasta stopp. (o)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback