Fri Abort? vad tycker Kristdemokraternas Ungdomsförbund?


Jag brukar försöka få till en KDU fråga åtminstone en gång i veckan. Jag hann inte med detta igår då jag tränaed och gjorde andra saker så ni får veckans fråga idag istället!



Kristdemokraterna vill att kvinnan alltid ska ha sista ordet när det gäller möjligheten att göra abort. Det betyder alltså att vi inte vill förbjuda aborter. Det som skiljer oss från de flesta andra partier är att vi tycker att abortfrågan är mycket svårare än att bara slå sig till ro med att abort är möjlig att genomföra. Vi menar att detta i praktiken inte innebär att man har fri abort. Istället finns det tusentals tjejer som varje år känner att de inte har något annat val än att genomföra en abort. Om en tjej som går på gymnasiet eller universitetet blir med barn måste hon klara sig på 80 kronor om dagen under föräldraledigheten. Det betyder att hon är tvungen att gå till socialen om hon inte har föräldrar som kan hjälpa till eller en pojkvän som tjänar pengar. Det är också så att den största anledningen till att tjejer söker hjälp hos psykolog eller kurator är näst efter en anhörigs död just att hon genomgått en abort.

Frågan är alltså inte oproblematisk. Vi menar att ett samhälle måste ha den principiella grundinställningen att alla individer är välkomna. Det gäller även de barn som föds till unga och ensamstående mödrar. Det betyder också att vi menar att den negativa attityd som finns på bland annat arbetsmarknaden gentemot tjejer som är i den åldern då de sannolikt skaffar barn är djupt felaktig.
KDU vill sänka den nuvarande gränsen för fri abort.

Kristdemokraterna vill att samhället aktivt ska arbeta förebyggande för att aborter aldrig ska behöva genomföras. Vi vill ha ungdomsmottagningar i varje kommun dit ungdomar kan gå och få råd och sexualupplysning. Vi vill att ungdomar ska få gratis kondomer och subventionerade preventivmedel. Sexualupplysningen i skolan måste också bli mycket bättre än idag och ta upp också relationer och ansvar och inte bara hur man sätter på kondomer och hur P-piller funkar.

Kommentarer
Postat av: Gunilla Lindell

Bra skrivet! Mycket tack vare Kd är nu lägstanivån 180 kr/dag, fortfarande alldeles för snålt men dock bättre än förr. Kdu hade ju ett mycket mer generöst "barnpaket" som Ella presenterade på RM i Karlstad, vad hände med det? Det var ju kanon, bemyndigade föräldrarna och möjliggjorde för familjerna att själva välja hur man ska ta hand om barnet. Med denna lösning skulle i a f ingen behöva göra abort av ekonomiska skäl, vilket är skrämmande vanligt och totalt ovärdigt ett land som Sverige.

2009-03-24 @ 23:04:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback